Το DIY Sugar Wax που απομακρύνει εύκολα κι αποτελεσματικά την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα

Το DIY Sugar Wax που απομακρύνει εύκολα κι αποτελεσματικά την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα

Το sugaring είναι ο ιδανικός τρόπος για να αποκτήσουμε λεία και βελούδινη επιδερμίδα, χωρίς τρίχες, από την άνεση του σπιτιού μας

Το sugaring είναι μια εναλλακτική πρόταση αποτρίχωσης που εφαρμόζεται εδώ και αιώνες. Λέγεται μάλιστα ότι ήταν η κύρια μέθοδος αποτρίχωσης στην αρχαία Αίγυπτο.

Είναι συνήθως λιγότερο επώδυνη, λιγότερο ερεθιστική και πιο ενυδατική από την παραδοσιακή αποτρίχωση, καθιστώντας την ιδανική τεχνική αποτρίχωσης για γυναίκες ή και άνδρες με ευαίσθητο δέρμα.
Και ενώ σίγουρα αυτή η μέθοδος μπορεί να εφαρμοστεί από αισθητικό, τα καλά νέα είναι ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε εύκολα στο σπίτι το δικό μας DIY κερί από ζάχαρη για αποτρίχωση.

Αλεξάνδρα Τρύφωνος

Τα συστατικά που χρειαζόμαστε για το DIY Sugar Wax

1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη

1/8 φλιτζάνι χυμό λεμονιού (ή μηλόξυδο)

1/8 φλιτζάνι ζεστό νερό

Οδηγίες
Τοποθετούμε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε όλα τα υλικά.
Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά, φροντίζοντας να ανακατεύουμε συχνά για να μην καεί.
Μόλις το μείγμα αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά όταν το μείγμα πάρει χρυσαφί χρώμα. Η συνοχή της ζαχαρόπαστας πρέπει να είναι παρόμοια με το ζεστό σιρόπι. Αν είναι παχύρρευστο σαν μέλι, μπορεί να μην κολλήσει στο δέρμα — γι’ αυτό το ζεσταίνουμε λίγο περισσότερο.
Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε την πάστα να κρυώσει για 30 λεπτά. Το κερί πρέπει να είναι ακόμα ζεστό, αλλά εύκολο να το χειριστούμε.

Πώς χρησιμοποιούμε το DIY Sugar Wax
Δοκιμάζουμε πάντα τη θερμοκρασία του Sugar Wax, απλώνοντας μια μικρή ποσότητα στο εσωτερικό του καρπού μας. Θα πρέπει να το αισθανόμαστε ζεστό αλλά δεν πρέπει να πονάει ή να καίει.

Εφαρμόζουμε το υλικό σε ένα μικρό τμήμα του σώματος, απλώνοντας το κερί ζάχαρηζ προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης των τριχών.
Αφήνουμε το κερί ζάχαρης να δράσει για 2-3 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, κρατάμε το δέρμα τεντωμένο και το αφαιρούμε γρήγορα προς την αντίθετη κατεύθυνση της τριχοφυΐας.

Ολοκληρώνουμε τη διαδικασία της αποτρίχωσης, εφαρμόζουμε μια ενυδατική κρέμα με καταπραϋντικούς παράγοντες.

jenny.gr

unsplash.com

Σαν παγωτό: Δροσερή και ελαφριά κρέμα με μπανάνα και αβοκάντο

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr