Πρόσωπο: Ποιο σχήμα θεωρείται πιο ελκυστικό;

Πρόσωπο: Ποιο σχήμα θεωρείται πιο ελκυστικό;

Η επιστήμη αποκαλύπτει το πρόσωπο που φαίνεται να προσελκύει περισσότερο τα βλέμματα των γύρω…

ΦΑΙΗ ΒΑΚΡΙΝΟΥ

Τι κοινό έχουν η Σκάρλετ Γιόχανσον και η Χάλι Μπέρι εκτός του ότι είναι διάσημες ηθοποιοί; Πρόσωπο σε σχήμα… καρδιάς. Δηλαδή φαρδύ στα ζυγωματικά και στενό προς τα κάτω μέχρι το πηγούνι.

Ίσως αυτός είναι ένας από τους λόγους που θεωρούνται τόσο όμορφες, τουλάχιστον στα μάτια των περισσότερων από εμάς καθώς νέα μελέτη χαρακτήρισε αυτό το σχήμα προσώπου ως το πιο ελκυστικό σε σύγκριση με όλα τα άλλα.

Συγκεκριμένα, οι απαλές καμπύλες- γωνίες των εν λόγω προσώπων φαίνεται να αποπνέουν θηλυκότητα ενώ παράλληλα τα «ψηλά» ζυγωματικά, νεανικότητα.

Η μελέτη
Η έρευνα που διεξήχθη από ερευνητές στην Τουρκία και δημοσιεύθηκε στο ακαδημαϊκό περιοδικό «American Journal of Orthodontics and Dentofacial Orthopedics» περιελάμβανε 172 άντρες. Για τις ανάγκες της μελέτης, οι συμμετέχοντες εκτέθηκαν σε μια ψηφιοποιημένη φωτογραφία της ίδιας γυναίκας, αλλά με πέντε διαφορετικά σχήματα προσώπου.

Οι άνδρες κλήθηκαν να βαθμολογήσουν κάθε πρόσωπο σε μια κλίμακα από το ένα έως το δέκα. Το ένα αντιστοιχούσε στο «καθόλου ελκυστικό» και το δέκα στο «πολύ ελκυστικό».

Οι εικόνες εστάλησαν σε εκείνους μέσω online εφαρμογών και τους ζητήθηκε να κοιτάξουν την κάθε φωτογραφία για τουλάχιστον πέντε δευτερόλεπτα πριν δώσουν μια βαθμολογία.

Στη συνέχεια, οι ερευνητές υπολόγισαν τη μέση βαθμολογία για κάθε πρόσωπο.

Το πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς βαθμολογήθηκε κατά μέσο όρο με 5,3 στα 10. Το οβάλ με 4,5 και επομένως ήταν το δεύτερο πιο ελκυστικό ενώ το στρογγυλό πρόσωπο βαθμολογήθηκε με 4,26 στα 10, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση.

Το τετράγωνο πρόσωπο φάνηκε να είναι τελευταίο στις προτιμήσεις των συμμετεχόντων, συγκεντρώνοντας μέση βαθμολογία 4,06 στα 10 και λίγο πιο πάνω βρέθηκε το ορθογώνιο, με 4,14.

Είναι το πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς σύμβολο… νεότητας;


Προηγούμενες μελέτες, όπως μία από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου «Temple» στη Φιλαδέλφεια της Πενσυλβάνια, έχουν καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα.

Οι επιστήμονες συνέδεσαν το εύρημα αυτό με το γεγονός ότι ένα άτομο με τέτοιο σχήμα προσώπου φαίνεται, όσα χρόνια κι αν περάσουν, πιο νέο.

«Ένα πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς αποτελεί μάλλον σύμβολο νεότητας και μοιάζει συχνά από μόνο του αναζωογονημένο», δήλωσαν χαρακτηριστικά.

Εσείς; Θα βρίσκατε πιο ελκυστικές τη Σκάρλετ Γιόχανσον και τη Χάλι Μπέρι ή μήπως την Κάμερον Ντίαζ και τη Ριάνα που ανήκουν στην δεύτερη πιο επιθυμητή κατηγορία προσώπων με σχήμα οβάλ…;

www.vita.gr

unsplash.com

Γρήγορο χάσιμο λίπους. Οι 32 συνδυασμοί τροφών (της επιστήμης) που καίνε λίπος στο 100% και αδυνατίζουν!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr