Δενδρολίβανο: Πώς ενισχύει την υγεία των μαλλιών;

Δενδρολίβανο: Πώς ενισχύει την υγεία των μαλλιών;

Ένα φυσικό συστατικό στο “οπλοστάσιο” της ομορφιάς σας, ο λόγος για το δεντρολίβανο, δείτε πώς μπορεί να υποστηρίξει την υγεία των μαλλιών σας

ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΤΣΑΚΑ

Είναι γνωστό ότι η σωστή διατροφή, το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής, το τακτικό κούρεμα συμβάλλουν σημαντικά στην ποιότητα της τρίχας -όμως υπάρχει και ένας ακόμα σύμμαχος για υπέροχα μαλλιά, ένα φυσικό συστατικό που έχει γίνει viral στο TikTok για την σούπερ ευεργετική δράση του: το δενδρολίβανο.

Το αιθέριο έλαιο του δεντρολίβανου είναι γνωστό για την αντιφλεγμονώδη, αντιμικροβιακή και αντιοξειδωτική δράση του ενώ τελευταία έχει μπει και στο ραντάρ του haircare καθώς οι hair experts υποστηρίζουν πως μπορεί να υποστηρίξει την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών, να εμποδίσει την εμφάνιση πιτυρίδας αλλά και να συμβάλλει στην επανόρθωση της ταλαιπωρημένης τρίχας.

Τα οφέλη


Το δενδρολίβανο περιέχει ενώσεις, όπως τα καφεϊκά και ροσμαρινικά οξέα, οι οποίες προάγουν την κυκλοφορία του αίματος. Περισσότερη κυκλοφορία του αίματος σημαίνει ότι πιο πολύ οξυγόνο μπορεί να φτάσει στο τριχωτό της κεφαλής, δηλαδή στις ρίζες των μαλλιών, γεγονός που βοηθάει συνολικά στην ανάπτυξη και την ποιότητά τους. Επιπλέον, το έλαιο δενδρολίβανου βοηθά στην εξισορρόπηση της παραγωγής λιπαρότητας, περιορίζει το σπάσιμο της τρίχας, βελτιώνει την υφή και την λάμψη της.

Πώς θα το χρησιμοποιήσετε
Ο πιο συνηθισμένος τρόπος χρήσης του δενδρολίβανου στην περιποίηση των μαλλιών είναι με τη μορφή ελαίου. Εκτός από hair oils, όμως, μπορείτε να αναζητήσετε και σαμπουάν και conditioners που περιέχουν δενδρολίβανο, τα οποία επίσης ωφελούν τα μαλλιά. Εναλλακτικά, μπορείτε να αναμείξετε 2-3 σταγόνες με το σαμπουάν ή το conditioner σας και να τα χρησιμοποιήσετε όπως συνηθίζετε.

Ιδέα για treatment: εφαρμόστε το έλαιο δενδρολίβανου σε όλο το μήκος των μαλλιών σας, από το τριχωτό της κεφαλής μέχρι τις άκρες. Αφήστε το να δράσει για περίπου 10 με 15 λεπτά (ή όλη νύχτα, φροντίζοντας να έχετε τυλίξει τα μαλλιά σας με μια μαλακή πετσέτα για να μην λερωθεί το μαξιλάρι σας) και μετά ξεπλύνετε πολύ καλά (ή το επόμενο πρωί, αν το χρησιμοποιήσατε ως overnight treatment). Μία με δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετές για αυτήν την αναζωογονητική θεραπεία μαλλιών.

Προσοχή: Το αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου, όπως και όλα τα αιθέρια έλαια, πριν εφαρμοστεί στην επιδερμίδα θα πρέπει να αναμειχθεί με ένα έλαιο-φορέα, όπως λάδι καρύδας ή jojoba γιατί διαφορετικά μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς στο τριχωτό του κεφαλιού ή αλλεργικές αντιδράσεις.

www.vita.gr

unsplash.com

Ανησυχία για τις καρκινογόνες ουσίες σε καλλυντικά και το παρεμπόριο – Στο στόχαστρο γνωστές εταιρείες

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr