Φυσικό Ντεμακιγιαζ με Αμυγδαλέλαιο. Γιατί η Επιδερμίδα Γίνεται τόσο Όμορφη Μαζί του και πως θα το Χρησιμοποιήσεις για να Λάμψεις

Φυσικό Ντεμακιγιαζ με Αμυγδαλέλαιο. Γιατί η Επιδερμίδα Γίνεται τόσο Όμορφη Μαζί του και πως θα το Χρησιμοποιήσεις για να Λάμψεις

Τα προϊόντα μακιγιάζ περιέχουν χημικές ουσίες και τεχνητά συστατικά που μπορούν να καταστρέψουν την υγεία του δέρματός σας.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να φτιάξετε ένα απλό αλλά αποτελεσματικό ντεμακιγιάζ στο σπίτι που μπορεί επίσης να βοηθήσει στη βελτίωση της ποιότητας του δέρματός σας.

Το αμυγδαλέλαιο, μια φυσική και θρεπτική εναλλακτική λύση όχι μόνο αφαιρεί το μακιγιάζ χωρίς κόπο, αλλά παρέχει επίσης πολλά οφέλη για το δέρμα σας.

Οφέλη από το αμυγδαλέλαιο

Το αμυγδαλέλαιο, που προέρχεται από τους πυρήνες των αμυγδάλων, είναι πλούσιο σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και απαραίτητα λιπαρά οξέα που κάνουν θαύματα για το δέρμα. Η ελαφριά υφή του και η απαλή του φύση το καθιστούν κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος, συμπεριλαμβανομένων των ευαίσθητων και επιρρεπών σε ακμή . Σε αντίθεση με τα σκληρά χημικά προϊόντα αφαίρεσης των ρύπων, το αμυγδαλέλαιο ενυδατώνει και θρέφει το δέρμα ενώ αφαιρεί αποτελεσματικά το μακιγιάζ, αφήνοντας την επιδερμίδα σας καθαρή, απαλή και λαμπερή.

Πώς το αμυγδαλέλαιο αφαιρεί το μακιγιάζ;
Το αμυγδαλέλαιο λειτουργεί ως ντεμακιγιάζ μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται «καθαρισμός λαδιού». Όταν κάνετε μασάζ στο δέρμα, το αμυγδαλέλαιο συνδέεται με τα έλαια του μακιγιάζ, του αντηλιακού και με τις ακαθαρσίες , παρασύροντας τα όλα εύκολα χωρίς όμως να αφαιρεθούν από το δέρμα  τα φυσικά του έλαια. Αυτή η μέθοδος όχι μόνο καθαρίζει το δέρμα αλλά βοηθά και στην εξισορρόπηση της παραγωγής λιπαρότητας, καθιστώντας την ιδιαίτερα ευεργετική για λιπαρούς και μεικτούς τύπους δέρματος.

Οφέλη από την αφαίρεση του μακιγιάζ με αμυγδαλέλαιο

Απαλό και Αποτελεσματικό
Το αμυγδαλέλαιο είναι απαλό για το δέρμα αλλά αρκετά ισχυρό ώστε να αφαιρεί ακόμη και το αδιάβροχο μακιγιάζ χωρίς σκληρό τρίψιμο ή τράβηγμα. Οι μαλακτικές του ιδιότητες βοηθούν στη διάσπαση των σωματιδίων , καθιστώντας τα εύκολο να σκουπιστούν χωρίς να προκαλούν ερεθισμούς ή ερυθρότητα.

Θρεπτικό και Ενυδατικό
Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά προϊόντα ντεμακιγιάζ που μπορούν να αφήσουν το δέρμα ξηρό και σφιχτό, το αμυγδαλέλαιο παρέχει βαθιά ενυδάτωση και θρέψη. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη Ε βοηθά στην προστασία του δέρματος από τις περιβαλλοντικές βλάβες και την πρόωρη γήρανση, αφήνοντάς το απαλό, ελαστικό και λαμπερό.

Δεν παράγει σμήγμα
Το αμυγδαλέλαιο είναι μη φαγεσωρογόνο, που σημαίνει ότι δεν φράζει τους πόρους ή επιδεινώνει ακμή σε επιρρεπές δέρμα. Αντίθετα, βοηθά στη διάλυση του υπερβολικού σμήγματος και των ακαθαρσιών, διατηρώντας τους πόρους καθαρούς και ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο.

Αντιφλεγμονώδες
Το αμυγδαλέλαιο έχει φυσικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν να ηρεμήσει και να καταπραυνθεί το ερεθισμένο δέρμα. Μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση της ερυθρότητας, του κνησμού και της φλεγμονής που σχετίζονται με καταστάσεις όπως η ακμή,έκζεμα και ροδόχρου ακμή.

Οικονομικά αποδοτικό και βιώσιμο
Είναι μια οικονομικά αποδοτική και βιώσιμη εναλλακτική λύση στα εμπορικά προϊόντα ντεμακιγιάζ. Μπορείτε να αισθάνεστε καλά με τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματός σας ενώ φροντίζετε το δέρμα σας.

Τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το αμυγδαλέλαιο ως ντεμακιγιάζ

Πλύνετε καλά τα χέρια σας για να αφαιρέσετε τυχόν βρωμιά, βακτήρια ή άλλες ακαθαρσίες.
Ρίξτε μερικές σταγόνες αμυγδαλέλαιο σε ένα βαμβάκι ή στα άκρα των δακτύλων σας. Κάντε απαλό μασάζ με το λάδι στο πρόσωπό σας, εστιάζοντας σε περιοχές με μακιγιάζ, αντηλιακό και ακαθαρσίες.

 

Με κυκλικές κινήσεις, κάντε μασάζ με το αμυγδαλέλαιο στο δέρμα σας για 1-2 λεπτά. Αυτό βοηθά στη διάσπαση του μακιγιάζ και των ακαθαρσιών, ενώ επιτρέπει στο λάδι να διεισδύσει στους πόρους.

Μετά το μασάζ, χρησιμοποιήστε ένα καθαρό, υγρό πανί ή βαμβάκι για να σκουπίσετε το λάδι και τα υπολείμματα μακιγιάζ. Συνεχίστε μέχρι να αφαιρεθούν όλα τα ίχνη του μακιγιάζ και το δέρμα σας να είναι καθαρό και ανανεωμένο.

Ενώ το αμυγδαλέλαιο αφαιρεί αποτελεσματικά το μακιγιάζ και τις ακαθαρσίες, είναι απαραίτητο να συνεχίσετε με ένα απαλό καθαριστικό για να εξασφαλίσετε τον πλήρη καθαρισμό και να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα.

Μετά τον καθαρισμό, εφαρμόστε την αγαπημένη σας ενυδατική κρέμα για να ενυδατωθεί και να σφραγιστεί με υγρασία, αφήνοντας το δέρμα σας απαλό, λείο και με όγκο.
Συμβουλευτείτε τον ειδικό που σας παρακολουθεί πριν χρησιμοποιήσετε οτιδήποτε στο δέρμα σας, ειδικά εάν αντιμετωπίζετε οποιεσδήποτε δερματικές παθήσεις. 

www.onlymyhealth.com

unsplash.com

www.pexels.com

Αμυγδαλέλαιο λίτρο σε τιμή προσφοράς !

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr