Victoria Beckham: Το υγιεινό ρόφημα που πίνει κάθε πρωί για απώλεια βάρους

Victoria Beckham: Το υγιεινό ρόφημα που πίνει κάθε πρωί για απώλεια βάρους

Κάντο όπως και και η Victoria Beckham και βάλε το και εσύ στην ρουτίνα σου.

Το μηλόξυδο θα μπορούσε να είναι το κλειδί για την απώλεια βάρους, σύμφωνα με νέα έρευνα. Οι διασημότητες του Χόλιγουντ όπως η Victoria Beckham είναι μεγάλοι θαυμαστές του μηλόξυδου εδώ και χρόνια λόγω των πλεονεκτημάτων του για την υγεία. Η σύζυγος του David Beckham πίνει μερικές κουταλιές μηλόξυδου κάθε πρωί για να τη βοηθήσει να κρατήσει σταθερό το βάρος της ή/ και να χάσει μερικά κιλά.

Το τονωτικό ρόφημα πιστεύεται ότι έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες και αντιοξειδωτική δράση, ενώ φέρεται να το χρησιμοποιούσε ακόμη και ο Ιπποκράτης στην αρχαία Ελλάδα για τη θεραπεία πληγών και πυρετού.

Τώρα, μια νέα πειραματική μελέτη ισχυρίστηκε ότι το μηλόξυδο θα μπορούσε να είναι ευεργετικό και για όσους θέλουν να χάσουν βάρος. Η έρευνα εξέτασε εάν το δημοφιλές ρόφημα- το οποίο παρασκευάζεται από μήλα που έχουν υποστεί ζύμωση – θα μπορούσε να είναι αποτελεσματικό για την απώλεια βάρους, τη μείωση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα και τη μείωση της χοληστερόλης και διαπίστωσε ότι μπορεί να μειώσει και τα τρία.

Η μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο BMJ, βρήκε μερικούς επιστήμονες από το Λίβανο να κάνουν μια τυχαιοποιημένη, κλινική δοκιμή σε ομάδα υπέρβαρων νεαρών ηλικίας 12 έως 25 ετών. Χώρισαν τους 30 συμμετέχοντες σε τέσσερις ομάδες, με την κάθε ομάδα να πίνει από 5 ml, 10 ml ή 15 ml μηλόξυδο κάθε πρωί και στη τέταρτη να χορηγείται εικονικό φάρμακο ( placebo).

 

Μετά από μια περίοδο τριών μηνών, διαπιστώθηκε ότι όσοι έπιναν μηλόξυδο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου έχασαν 6-8 κιλά βάρος και μείωσαν τον ΔΜΣ τους κατά 2,7-3 βαθμούς, ανάλογα με τη δόση. Η έρευνα έδειξε επίσης σημαντικές μειώσεις στην περιφέρεια της μέσης και των γοφών, καθώς και μείωση της γλυκόζης και της χοληστερόλης στο αίμα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η μελέτη εξέτασε μόνο νέους ηλικίας μεταξύ 12 και 25 ετών, επομένως δεν είναι σαφές εάν τα αποτελέσματα θα ισχύουν για άλλες ηλικιακές ομάδες.

Και ενώ οι ερευνητές ισχυρίστηκαν ότι κράτησαν αρχείο για τη δίαιτα και την άσκηση κάθε συμμετέχοντα κατά τη διάρκεια του τρίμηνου τεστ, αυτά δεν δημοσιεύτηκαν στην εργασία – επομένως δεν είναι επίσης σαφές εάν οι παραλλαγές στη διατροφή και την άσκηση είχαν αντίκτυπο στα αποτελέσματα απώλειας βάρους.

Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένες ανησυχίες σχετικά με το μηλόξυδο, ότι είναι πολύ όξινο και επομένως μπορεί να συμβάλει στη διάβρωση του σμάλτου των δοντιών όπως κάνουν τα ανθρακούχα ποτά και ο χυμός πορτοκαλιού. Μπορείς, βέβαια, να ελαχιστοποιήσεις αυτούς τους κινδύνους ξεπλένοντας το στόμα σου με νερό βρύσης, μασώντας τσίχλα χωρίς ζάχαρη ή πίνοντας με καλαμάκι για να ελαχιστοποιήσεις την επαφή με τα δόντια.

shape.gr

Δίαιτα για να Εξαφανίσεις τα “Ψωμάκια” πριν Βγεις στην Παραλία

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr