Δάφνη: Το Φυσικό Παυσίπονο Για Πολλές “Θεραπείες.”

Δάφνη: Το Φυσικό Παυσίπονο Για Πολλές “Θεραπείες.”

Η δάφνη διευκολύνει την πέψη και μειώνει τον μετεωρισμό. καταπραΰνει τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος και τις οδοντικές λοιμώξεις. προσφέρει αντισηπτικές και βακτηριοκτόνες ιδιότητες. καταπραΰνει τον πόνο που οφείλεται στον πονόλαιμο. χρησιμοποιείται με άλλες θεραπείες, βοηθά στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με τη γρίπη (βήχας, βρογχίτιδα, απόφραξη των κόλπων κ.λπ.)

Τα φύλλα και οι καρποί δάφνης, σε μαγειρικές παρασκευές, υποστηρίζουν πραγματικά τις λειτουργίες του πεπτικού συστήματος . Αυξάνουν την όρεξη, τονώνουν το τεμπέλικο στομάχι και μειώνουν την αεροφαγία .

Το φύλλο της είναι επίσης ένα αντισηπτικό , αντιμυκητιακό και αντιβακτηριακό.
Για να καταπραΰνει τον πόνο που σχετίζεται με χρόνιες αναπνευστικές διαταραχές (βρογχίτιδα, ιγμορίτιδα) ή σε περίπτωση γρίπης και κρυολογήματος , η δάφνη συνιστάται για τις αποχρεμπτικές και αντιικές της ιδιότητες.
Είναι επίσης ένας αποτελεσματικός σύμμαχος στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων που οφείλονται στην εξάντληση, όπως ο έρπης και οι άφθες . Ηρεμεί τις λοιμώξεις του ουροποιητικού και των δοντιών .

Σε συναισθηματικό επίπεδο, η δάφνη είναι γνωστό ότι ανακουφίζει από το άγχος , την υπερευαισθησία και την έλλειψη αυτοεκτίμησης .

Η τοπική χρήση , όπως το μασάζ με αιθέριο έλαιο δάφνης (αραιωμένο σε γλυκό αμυγδαλέλαιο) χαλαρώνει τις συσπάσεις και τους μυϊκούς πόνους , τις φλεγμονές των αρθρώσεων και τους ρευματισμούς .

Τα εκχυλίσματα δαφνέλαιου που χρησιμοποιούνται σε τοπικά παρασκευάσματα είναι αποτελεσματικά στη θεραπεία της μυκητίασης , της ακμής και της παρονυχίας .

Εάν διαχέεται στον αέρα ενός δωματίου , το αιθέριο έλαιο δάφνης καθαρίζει αποτελεσματικά τον αέρα και δίνει ενέργεια στους παρευρισκόμενους.

Είναι καλό να γνωρίζετε ότι τα φύλλα δάφνης απωθούν τις μύγες που μπορεί να θέλουν να επισκεφτούν την κουζίνα σας!

ΠΩΣ ΝΑ ΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ;

Αποθηκεύστε τα αποξηραμένα φύλλα δάφνης σε δροσερό, ξηρό και σκοτεινό μέρος για έως και δώδεκα μήνες.

ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΔΑΦΝΗΣ

• Το μπαχαρικό περιέχει πολλές αξιόλογες φυτικές ενώσεις, μέταλλα και βιταμίνες που είναι απαραίτητα για τη βέλτιστη υγεία.

• Αυτό το μπαχαρικό έχει πολλά πτητικά ενεργά συστατικά όπως α-πινένιο, β-πινένιο, μυρσένιο, λιμονένιο, λιναλοόλη, μεθυλχαβικόλη, νεράλ, α-τερπινεόλη, οξικό γερανύλιο, ευγενόλη και σαβικόλη. Αυτές οι ενώσεις είναι γνωστό ότι ήταν αντισηπτικές, αντιοξειδωτικές, χωνευτικές και πιστεύεται ότι είχαν αντικαρκινικές ιδιότητες.

• Τα φρέσκα φύλλα είναι πολύ πλούσια πηγή βιταμίνης C. παρέχουν 46,5 mg ή 77,5% RDA ανά 100 g. Η βιταμίνη C (ασκορβικό οξύ) είναι ένα από τα ισχυρά φυσικά αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην απομάκρυνση των επιβλαβών ελεύθερων ριζών από το σώμα. Το ασκορβικό οξύ έχει επίσης ενισχυτικό ανοσοποιητικού, επούλωση πληγών και αντι-ιικά αποτελέσματα.

• Επιπλέον, τα φρέσκα φύλλα και τα μέρη του βοτάνου είναι πολύ καλά σε φολικό οξύ. Τα φυλλικά είναι σημαντικά στη σύνθεση του DNA και όταν χορηγούνται κατά την περίοδο της σύλληψης, μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη ελαττωμάτων του νευρικού σωλήνα στο μωρό.

• Τα φύλλα δάφνης είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α. Η βιταμίνη Α είναι ένα φυσικό αντιοξειδωτικό και είναι απαραίτητη για την υγιή όραση. Απαιτείται επίσης για τη διατήρηση της υγείας της βλέννας και του δέρματος. Η κατανάλωση φυσικών τροφών πλούσιων σε βιταμίνη Α έχει βρεθεί ότι βοηθά στην προστασία από καρκίνους του πνεύμονα και της στοματικής κοιλότητας.
• Το μπαχαρικό είναι πράγματι πολύ καλή πηγή πολλών βιταμινών όπως η νιασίνη, η πυριδοξίνη, το παντοθενικό οξύ και η ριβοφλαβίνη. Αυτές οι ομάδες βιταμινών του συμπλέγματος Β βοηθούν στη σύνθεση ενζύμων, στη λειτουργία του νευρικού συστήματος και στη ρύθμιση του μεταβολισμού του σώματος.

• Τα φύλλα δάφνης είναι μια καλή πηγή μετάλλων όπως ο χαλκός, το κάλιο, το ασβέστιο, το μαγγάνιο, ο σίδηρος, το σελήνιο, ο ψευδάργυρος και το μαγνήσιο.

Το κάλιο είναι ένα σημαντικό συστατικό των υγρών των κυττάρων και του σώματος που βοηθά στον έλεγχο του καρδιακού ρυθμού και της αρτηριακής πίεσης.

Το μαγγάνιο και ο χαλκός χρησιμοποιούνται από τον οργανισμό ως συμπαράγοντες για το αντιοξειδωτικό ένζυμο, την υπεροξειδική δισμουτάση. Ο σίδηρος είναι απαραίτητος για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και ως συμπαράγοντας για τα ένζυμα της κυτοχρωμο-οξειδάσης.

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΦΥΛΛΟΥ ΔΑΦΝΗΣ

Τα φύλλα δάφνης δίνουν ένα αιθέριο έλαιο που χρησιμοποιείται στη μαγειρική και στη θεραπεία διαφόρων παθήσεων. Το αιθέριο έλαιο που λαμβάνεται από τα φρούτα χρησιμοποιείται στην παρασκευή σαπουνιού.

• Ιατρικά, τα οφέλη της δάφνης και των καρπών της είναι άφθονα. Έχει στυπτικές, διουρητικές και διεγερτικές ιδιότητες της όρεξης.

• Το αιθέριο έλαιο από τα φύλλα δάφνης περιέχει κυρίως κινεόλη (50%). Επιπλέον, ευγενόλη, χαβικόλη, ακετυλ ευγενόλη, μεθυλ ευγενόλη, α- και β-πινένιο, φελλανδρένιο, λιναλοόλη, γερανιόλη και τερπινεόλη βρίσκονται επίσης.

• Τα αφεψήματα μερών βοτάνων φημολογείται ότι καταπραΰνουν το έλκος του στομάχου και βοηθούν στην ανακούφιση του μετεωρισμού και του πόνου από κολικούς.

• Το λαυρικό οξύ στα φύλλα δάφνης έχει εντομοαπωθητικές ιδιότητες.

• Τα συστατικά του αιθέριου ελαίου μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε πολλά παραδοσιακά φάρμακα για τη θεραπεία της αρθρίτιδας, του μυϊκού πόνου, της βρογχίτιδας και των συμπτωμάτων της γρίπης.

www.nature-and-garden.com

www.oztem.com.tr

Smokey eyes: Δείτε πώς ανανεώνονται για το 2024

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr