Ακτινίδιο. Βοηθά σε: πρόληψη Καρδιακών Παθήσεων, Αδυνάτισμα, Οστά, εξάλειψη Κατακράτησης.

Ακτινίδιο. Βοηθά σε: πρόληψη Καρδιακών Παθήσεων, Αδυνάτισμα, Οστά, εξάλειψη Κατακράτησης.

Το ακτινίδιο , ένα παγκοσμίου φήμης καφέ φρούτο που καλύπτεται από θολούρα είναι από καιρό γνωστό ότι έχει πολλά οφέλη για την υγεία και υψηλή θρεπτική αξία . Ανήκει στην οικογένεια Actinidiaceae . Τα τελευταία 2000 χρόνια, αυτό το φρούτο καλλιεργείται , συχνά για να προσφέρει νόστιμα επιδόρπια. Είναι από τα λίγα τρόφιμα που είναι γνωστό ότι προκαλούν αλλεργίες .

Εγγενές στην επαρχία Shaanxi (Κίνα), το ακτινίδιο πολιτογραφήθηκε επιτυχώς στη Νέα Ζηλανδία όπου έγινε σημαντική εξαγωγική καλλιέργεια. Το αυξανόμενο κλίμα που του ταιριάζει καλύτερα είναι το κλίμα του «τροπικού βουνού».

Τα οφέλη του ακτινιδίου στην υγεία
Η βοτανική ονομασία αυτού του φρούτου είναι «Κινέζικα Ακτινίδια», αλλά το ακτινίδιο έχει επίσης πολλά άλλα ονόματα: «ακτινίδιο», «ασαφή ακτινίδιο», «Yang Tao», για να αναφέρουμε μόνο μερικά. Όσον αφορά τη θρεπτική του αξία , το ακτινίδιο περιέχει σάκχαρα , πρωτεΐνες και υψηλή συγκέντρωση διαιτητικών ινών . Είναι επίσης φημισμένο ότι έχει υψηλή αντιοξειδωτική δράση , κυρίως χάρη στις βιταμίνες του (C, K, B9 και E). Τα μέταλλα είναι επίσης άφθονα (κάλιο, ωμέγα 3 και 6, χαλκός).

Τα τυπικά οφέλη για την υγεία του ακτινιδίου περιλαμβάνουν τη θεραπεία των κοινών κρυολογημάτων , των αλλεργιών , της γήρανσης και της υπέρτασης . Είναι ένα εξαιρετικό ενισχυτικό για την υγεία χάρη στη βιταμίνη C που περιέχει. αυτό βοηθά στη μείωση της νευρικότητας και στην αντιμετώπιση του στρες . Οι πολλές ίνες που επενδύουν τη σάρκα είναι εξαιρετικές φυσικές θεραπείες κατά της δυσκοιλιότητας: βοηθούν στη ρύθμιση της ροής στον πεπτικό σωλήνα .

Το ακτινίδιο περιλαμβάνεται πάντα στις δίαιτες αδυνατίσματος.

Δεδομένου ότι κάνει γρήγορα το στομάχι να αισθάνεται γεμάτο, αυτό το πικάντικο γλυκό φρούτο μας βοηθά να χάσουμε βάρος και να εξαλείψουμε την κατακράτηση νερού.

Εκτός από όλα αυτά, η κατανάλωση ακτινιδίου:
αυξάνουν την υγεία των οστών και ρυθμίζουν την κυκλοφορία του αίματος ,
προστασία από στηθάγχη , αναιμία , θρόμβωση και καρδιακή προσβολή ,
μειώνει την υπερβολική χοληστερόλη .
Επιπλέον, η επιστημονική έρευνα έχει δείξει ότι η τακτική κατανάλωση ακτινιδίου βοηθά στη μείωση του κινδύνου προσβολής από καρκίνο , χρόνιες ασθένειες και καρδιακά προβλήματα .

 

Έξυπνη συμβουλή για το ακτινίδιο
Καλύτερα να φάτε το ακτινίδιο σας το πρωί κατά τη διάρκεια του πρωινού. Αλλά είναι επίσης νόστιμο όταν βασίζετε τα επιδόρπια (κέικ, παγωτό…) ακόμα και ποτά όπως smoothies. Άτομα που τείνουν να έχουν προβλήματα στα νεφρά (τάση να υποφέρουν από πέτρες στα νεφρά) και όσοι είναι αλλεργικοί στην πρωτεΐνη του ενζύμου «ακτινιδίνη» δεν πρέπει να τρώνε ακτινίδιο.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr