Πέντε τρόποι να χρησιμοποιήσετε το γιαούρτι που έχει λήξει

Πέντε τρόποι να χρησιμοποιήσετε το γιαούρτι που έχει λήξει

Παρότι η κατανάλωση του γιαουρτιού επιτρέπεται για μερικές ημέρες μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης του (εφόσον είναι σε καλή κατάσταση και διατηρείται στη σωστή θερμοκρασία), αν έχετε αμφιβολίες, μπορείτε απλά να το αξιοποιήσετε με διαφορετικούς τρόπους.

Ας δούμε μερικούς από αυτούς:

 

Ενυδατική μάσκα

Απλώστε το γιαούρτι, που έχει λήξει, στο πρόσωπό σας κάνοντας κυκλικές κινήσεις και απαλό μασάζ. Αφήστε το για μερικά λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε το με χλιαρό νερό. Θα νιώστε την επιδερμίδα πιο λεία και καθαρή.

Γλυκά

Το γιαούρτι αποτελεί εξαιρετικό υποκατάστατο του βουτύρου. Οι αναλογίες λιπαρών είναι περίπου οι ίδιες, οπότε αν μια συνταγή απαιτεί 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, η χρήση 1/2 γιαουρτιού είναι ιδανική.

Σως

Αναμίξετε το γιαούρτι με μουστάρδα, μέλι και ελαιόλαδο και φτιάξτε μια νοστιμότατη σως.

Μαλακτική μαλλιών

Μετά το λούσιμο απλώστε το γιαούρτι που έληξε στα μαλλιά σας και αφήστε το να δράσει για περίπου 10- 15 λεπτά. Ξεπλύντε με χλιαρό και στη συνέχεια κρύο νερό.
Λούστε τα μαλλιά σας με κανονικό σαμπουάν.

Πότισμα φυτών

Αραιώστε το γιαούρτι με νερό σε αναλογία 50:50 και χρησιμοποιήστε το διάλυμα για να ποτίσετε τα φυτά σας. Τα συστατικά του γιαουρτιού φέρεται να ενισχύουν την ανθοφορία των φυτών.

πηγή: mothersblog.gr

unsplash.com

5 βασικές κινήσεις που βελτιώνουν το δέρμα του σώματος (τις κάνουν οι διάσημες γυναίκες, τις στηρίζει και η έρευνα)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr