Oι καλύτερες ασκήσεις για γυναίκες άνω των 50. Για καλλίγραμμο σμιλεμένο σώμα και για τις ανάγκες τους

Oι καλύτερες ασκήσεις για γυναίκες άνω των 50. Για καλλίγραμμο σμιλεμένο σώμα και για τις ανάγκες τους

Η γυμναστική είναι σημαντική σε κάθε φάση της ζωής μιας γυναίκας, συμπεριλαμβανομένης και της εμμηνόπαυσης. Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης, μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο να εστιάζετε σε ορισμένες ασκήσεις που μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση της γενικής υγείας και της ευεξίας. Εδώ είναι μερικές προτάσεις:

 

1.Καρδιοαναπνευστική άσκηση:
Περπάτημα: Η καθημερινή βόλτα μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση του στρες και της κατάθλιψης που μπορεί να εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης.

 

2. Αντίσταση :


Εκγύμναση με βάρη: Η ενδυνάμωση των μυών βοηθά στη διατήρηση της μυϊκής μάζας που είναι κρίσιμη σε αυτήν την ηλικία ενώ λιώνει το λίπος γρήγορα

– Ποδηλασία: Είναι μια εξαιρετική ασκησιολογική δραστηριότητα που ενισχύει το καρδιαγγειακό που μπορεί να μειωθεί κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης. Επίσης κάνει πολύ δυνατά πόδια αλλά και γλουτούς.
– Ελαστικές ζώνες: Οι ασκήσεις με ελαστικές ζώνες παρέχουν αντίσταση και ενισχύουν διάφορες μυϊκές ομάδες.

Αντιμετώπιση της απώλειας οστικής πυκνότητας: Οι ασκήσεις με αντίσταση, όπως οι ασκήσεις με ελαστικές ζώνες, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση ή ακόμη και στη βελτίωση της οστικής πυκνότητας, η οποία μπορεί να μειωθεί κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης.

 

Αύξηση της καρδιοαντοχής: Ορισμένες ασκήσεις με ελαστικές ζώνες μπορούν να ενισχύσουν την καρδιοαντοχή, βοηθώντας στην αποτροπή της αύξησης βάρους

3. **Ασκήσεις Ευελιξίας:
– Γιόγκα: Η γιόγκα βελτιώνει την ευελιξία, ενισχύει τους μύες και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες αλλά και στην ρύθμιση των ορμονών.

Τι ακριβώς προσφέρει η γιόγκα στις ανάγκες της εμμηνόπαυσης.

  1. Υποστήριξη στην ύπαρξη ή αντιμετώπιση θεμάτων ύπνου: Οι γιογκικές τεχνικές αναπνοής και χαλάρωσης μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση του ύπνου, προσφέροντας ανακούφιση από τυχόν δυσκολίες ύπνου απο τις οποίες πολλές γυναίκες υποφέρουν κατά την εμμηνόπαυση.
  2. Ανακούφιση από συμπτώματα όπως θερμότητα και άσχημη διάθεση: Κάποιες γιογκικές στάσεις και ασκήσεις εστίασης μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση, όπως οι θερμοκρασιακές διακυμάνσεις και η διατήρηση της ψυχικής ισορροπίας. Οι γιογκικές στάσεις ενδυναμώνουν τους μύες και βελτιώνουν τη σταθερότητα, βοηθώντας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων στη στήριξη της σπονδυλικής στήλης.

– Στρετς: Ασκήσεις ευελιξίας όπως το στρέτς βοηθούν στη διατήρηση της κινητικότητας των μυών.

4. Ασκήσεις Ισορροπίας. Στήριξη της σπονδυλικής στήλης : Τι προσφέρει το Πιλάτες στην γυναίκα της εμμηνόπαυσης.


– Πιλάτες: Οι ασκήσεις πιλάτες ενισχύουν την πυκνότητα των οστών και βελτιώνουν την ισορροπία και τη στήριξη του σώματος. Οι ασκήσεις Πιλάτες επικεντρώνονται στην ενδυνάμωση του πυρήνα του σώματος, περιλαμβανομένων των μυών της κοιλιακής περιοχής, των μυών της πλάτης και των γλουτών. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της στήριξης της σπονδυλικής στήλης. Οι ασκήσεις Πιλάτες προωθούν την εύκαμπτη κίνηση και μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση ή ακόμα και στη βελτίωση της ευελιξίας.

.Όλες αυτές οι ασκήσεις κάνουν το σώμα να φαίνεται νεανικότερο απο αυτό που ήταν πριν, ενώ γυρίζουν πίσω και την βιολογική ηλικία δίνοντας μας την ευκαιρία, να ζούμε ευχάριστα δυναμικά και με λιγότερα φάρμακα ακόμη και πέρα απο την εμμηνόπαυση.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr