Υγιή μαλλιά: Πόσο συχνά πρέπει να κουρευόμαστε;

Υγιή μαλλιά: Πόσο συχνά πρέπει να κουρευόμαστε;

Οι ειδικοί κάνουν τις συστάσεις τους για κάθε τύπο μαλλιών.

ΓΕΩΡΓΙΑ ΦΕΚΟΥ

Προφανώς, δεν υπάρχει μία και μόνο απάντηση στο κρίσιμο ερώτημα – πόσο συχνά πρέπει να κουρευόμαστε; – που όλες θέτουμε στους ειδικούς, και αυτό γιατί η αλήθεια είναι πως είναι ένα σχετικό θέμα. «Όλα εξαρτώνται από την ποιότητα των μαλλιών και τις συγκεκριμένες ανάγκες τους», εξηγεί η Irinel de León, hairstylist των star και παγκόσμια πρέσβειρα της Dyson. «Αυτό που κοιτάζουμε είναι η δομή των μαλλιών, η κατάστασή τους τη δεδομένη στιγμή και η συχνότητα με την οποία βάφονται».

Σε γενικές γραμμές, πάντα η συστηματική περιποίηση και το συχνό κούρεμα οφελούν θετικά τα μαλλιά. Σύμφωνα με την De León, μπορούν να ενισχύσουν το μήκος τους, να δημιουργήσουν πυκνότητα, να αποτρέψουν την ξηρότητα ή το υπερβολικό φριζάρισμα και να τα διατηρήσουν λαμπερά και υγιή. Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο, είναι καλό να επισκεπτόμαστε τον κομμωτή μας την κατάλληλη στιγμή.

Κούρεμα ή trimming;

Jared Weiss

Οι όροι «κόψιμο» και “trimming” τείνουν να χρησιμοποιούνται για τον ίδιο σκοπό, αλλά στην πραγματικότητα αναφέρονται σε δύο διαφορετικά πράγματα. Όπως εξηγεί η De León, στο trimming αναφερόμαστε όταν κόβονται ένα ή δύο εκατοστά στις άκρες των μαλλιών, ενώ το κόψιμο είναι κάτι πιο δραστικό, το οποίο περιλαμβάνει το κόψιμο άνω των δύο ή τριών εκατοστών.

Η hairstylist Laura Polko, μέλος της ομάδας εμπειρογνωμόνων του House of Frieda, εξηγεί ότι το trimming είναι η ιδανική λύση για την εξάλειψη της ψαλίδας αλλά και για τα μαλλιά που έχουν μια τάση να σπάνε στις άκρες. Αν παρατηρήσετε ότι τα μαλλιά σας είναι πιο ξηρά ή αρχίζουν να χάνουν το σχήμα τους, το trimming μπορεί να τα βοηθήσει να αναζωογονηθούν.

Κοντά μαλλιά
Αν και φαίνεται αντιφατικό, η αλήθεια είναι ότι όσο πιο κοντά είναι τα μαλλιά, τόσο περισσότερη φροντίδα χρειάζονται για να διατηρηθούν υγιή. «Τα κοντά μαλλιά πρέπει να κόβονται πιο συχνά για να διατηρούν το σχήμα και το στυλ τους», λέει ο κομμωτής T. Cooper. «Αν για παράδειγμα έχετε pixie cut μπορεί να χρειαστεί να κόβετε τα μαλλιά σας ανά ένα ή ενάμιση μήνα, προκειμένου να διατηρήσετε τη γραμμή των φαβορίτων και του αυχένα».

Μεσαίου μήκους μαλλιά
Όσον αφορά τα μεσαίου μήκους μαλλιά, τόσο η Polko όσο και η De León συμφωνούν ότι η συχνότητα με την οποία θα πρέπει να κόβονται εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η δομή τους και ο φυσικός ρυθμός ανάπτυξής τους. Αν θέλετε να διατηρείτε σε συγκεκριμένο σημείο το μήκος τους ωστόσο, η De León συνιστά το κούρεμα κάθε 6 με 12 εβδομάδες.

Μακριά μαλλιά

Σύμφωνα με τον Rodney Cutler, ιδιοκτήτη των Cutler Salons και ambassador της Redken, το πόσο συχνά πρέπει να κόβονται τα μακριά μαλλιά εξαρτάται από την ποιότητά τους. Εάν είστε επιρρεπείς στην ψαλίδα ή έχετε ατίθασα μαλλιά, η συμβουλή του είναι να κουρεύεστε κάθε 8 με 10 εβδομάδες. Αν τα μαλλιά σας είναι υγιή και δυνατά, ένα κούρεμα κάθε 10 με 12 εβδομάδες μπορεί να είναι αρκετό.

Ταλαιπωρημένα μαλλιά

Όταν ερχόμαστε στα ταλαιπωρημένα μαλλιά, οι ειδικοί συμφωνούν στο ίδιο, πρέπει να κοπούν, πολύ. «Αν η φθορά είναι σοβαρή, για παράδειγμα απο ντεκαπάζ ή από πολλή θερμότητα, τότε είναι προτιμότερο να κόψετε όλα τα μήκη, λέει η Polko. «Πρέπει να το αποδεχθείτε και να αφήσετε τα μαλλιά σας να μεγαλώσουν φυσικά». Από εκεί και πέρα, είναι απαραίτητο να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στην ενυδάτωση και την καθημερινή τους περιποίηση.

vogue.gr

unsplash.com

Πασπάλισε κάθε γεύμα με αυτά τα μπαχαρικά για έναν υγιή εγκέφαλο

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr