Απώλεια βάρους: Η Τσίχλα μπορεί να έχει το ίδιο αποτέλεσμα με το Ozempic! Πόση ώρα πρέπει να μασάς τσίχλα για να αδυνατίσεις

Απώλεια βάρους: Η Τσίχλα μπορεί να έχει το ίδιο αποτέλεσμα με το Ozempic! Πόση ώρα πρέπει να μασάς τσίχλα για να αδυνατίσεις

Απώλεια βάρους με… τσίχλα προτείνει κορυφαία διαιτολόγος.

Πώς θα σας φαινόταν να μειώνεται η όρεξή σας για φαγητό μασώντας τσίχλα για μισή ώρα; Κορυφαία διαιτολόγος, σύμφωνα με την Daily Mail, υποστηρίζει ότι η επίδραση που έχει το μάσημα τσίχλας για 30 λεπτά είναι παρόμοια με το φάρμακο OZEMPIC και άλλα παρεμφερή σκευάσματα, χωρίς μάλιστα τις ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Η Abbey Sharp αναφέρει στο TikTok ότι σύμφωνα με τις πρώτες μελέτες το μάσημα τσίχλας «μπορεί να βοηθήσει στη διέγερση του GLP-1 στο έντερο, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη μείωση της όρεξης που παρατηρείται στα φάρμακα όπως το Ozempic». Επιπλέον το αίσθημα κορεσμού είναι σημαντικά μεγαλύτερο και η πείνα σαφώς λιγότερη σε όσους μασούν τσίχλα για μισή ώρα συγκριτικά με όσους δεν μασούν.

Η διαιτολόγος επισημαίνει ότι στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγουν και άλλες έρευνες και πως θα πρέπει να μην παρερμηνευτεί ως προτροπή του να μασάει κάποιος τσίχλα όλη την ημέρα και να μην τρέφεται κανονικά.

Επίσης, μπορεί να μειώνεται το αίσθημα πείνας αλλά θα επανέλθει και πάλι, εάν κάποιος δεν έχει φάει τίποτα απολύτως. Εξάλλου τα πειράματα αφορούν μόνο τη διάρκεια των 30 λεπτών ενώ είναι πιθανό η πείνα να κορυφωθεί μετά από άλλη μισή ώρα, οδηγώντας σε τσιμπολόγημα.

@abbeyskitchen

Replying to @ryennebe Is CHEWING GUM the OG OZEMPIC?! #weightloss #chewinggum #weightlosshacks #ozempicweightloss #glp1forweightloss

♬ original sound – Abbey Sharp

 

Παλαιότερη βρετανική μελέτη (2006) είχε διαπιστώσει ότι όσοι μασούσαν τσίχλα για παρατεταμένο χρονικό διάστημα πριν από ένα γεύμα κατανάλωσαν περίπου 40 θερμίδες λιγότερες από εκείνους που δεν μασούσαν.

Σε κάθε περίπτωση εάν κάποιος προσπαθεί να χάσει βάρος, η τσίχλα είναι ένας σημαντικός σύμμαχος για να παραμείνει στον «σωστό δρόμο».

cibum.gr

unsplash.com

Το «μαγικό» ρόφημα για να διώξεις την κυτταρίτιδα και να χάσεις κιλά

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr