Καθαρίστε Εύκολα και Άμεσα τους Λεκέδες. 2 Κόλπα Λάμψης για Υφασμάτινο και Δερμάτινο Καναπέ

Καθαρίστε Εύκολα και Άμεσα τους Λεκέδες. 2 Κόλπα Λάμψης για Υφασμάτινο και Δερμάτινο Καναπέ

Ο καναπές είναι ένα από τα πιο πολύ-χρησιμοποιημένα έπιπλα στο σπίτι μας, και με την πάροδο του χρόνου μπορεί να συσσωρευτούν σκόνη και λεκέδες που μπορούν να καταστρέψουν την εμφάνιση και την καθαριότητα του υφάσματος ή του δέρματος.

Πολλά προϊόντα καθαρισμού περιέχουν σκληρές χημικές ουσίες που μπορούν να βλάψουν την υγεία σας και το περιβάλλον. Πριν καταφύγετε στην χημική λύση υπάρχουν και οι φυσικές λύσεις που σας κάνουν πιο αυτόνομες και πιο υγιείς καθώς δεν επηρεάζονται τα ανθρώπινα κύτταρα απο χημικές αλλοιώσεις.

Ευτυχώς λοιπόν υπάρχουν αρκετές μέθοδοι για την αφαίρεση λεκέδων από έναν καναπέ χρησιμοποιώντας μόνο φυσικά συστατικά, τόσο για υφασμάτινους όσο και για δερμάτινους καναπέδες. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε δύο μεθόδους για τον καθαρισμό διαφορετικών τύπων καναπέδων.

Πώς να καθαρίσετε έναν υφασμάτινο καναπέ

Οι υφασμάτινοι καναπέδες έχουν συχνά αφαιρούμενα καλύμματα και επομένως μπορούν να πλυθούν εύκολα στο πλυντήριο. Ωστόσο, ορισμένοι λεκέδες είναι δύσκολο να αφαιρεθούν. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκό ξύδι και μαγειρική σόδα. Το λευκό ξύδι είναι ένα ισχυρό φυσικό απολυμαντικό και αποσμητικό, ενώ η μαγειρική σόδα είναι γνωστή για τις απορροφητικές και λευκαντικές της ιδιότητες.

Θα χρειαστείτε λευκό ξύδι, μαγειρική σόδα, ένα φλιτζάνι ζεστό νερό, ένα μπουκάλι ψεκασμού, ένα καθαρό πανί και μια ηλεκτρική σκούπα. Ας δούμε πώς να χρησιμοποιήσετε αυτά τα συστατικά για να καθαρίσετε τον καναπέ σας.

Ξίδι για λεκέδες από καναπέ
Πριν ξεκινήσετε, σκουπίστε τον καναπέ με ηλεκτρική σκούπα για να αφαιρέσετε τη σκόνη και τα υπολείμματα από την επιφάνεια. Αναμείξτε ένα μέρος λευκό ξύδι με ένα μέρος ζεστό νερό και ρίξτε το διάλυμα στο μπουκάλι ψεκασμού. Στη συνέχεια, ψεκάστε το διάλυμα πάνω στο λεκέ και αφήστε το να δράσει για περίπου 5 έως 10 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίξτε μια μικρή ποσότητα μαγειρικής σόδας στον λεκέ και τρίψτε απαλά με το καθαρό πανί κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Στη συνέχεια, αφήστε το να στεγνώσει φυσικά και απορροφήστε το υπόλοιπο διττανθρακικό.

Επομένως, μπορείτε να επιλέξετε να πλύνετε το κάλυμμα του καναπέ ή να το καθαρίσετε στεγνό. Ας δούμε τώρα πώς να αφαιρέσετε λεκέδες από καναπέδες που σπάνια έχουν αφαιρούμενο κάλυμμα, δηλαδή δέρμα.

Πώς να αφαιρέσετε λεκέδες από δερμάτινο καναπέ


Όταν αφαιρείτε λεκέδες από δερμάτινο καναπέ, είναι σημαντικό να προχωράτε με προσοχή ώστε να μην καταστρέψετε το υλικό. Το δέρμα είναι ένα ευαίσθητο υλικό και απαιτεί κατάλληλη επεξεργασία για να διατηρήσει την ομορφιά και την ακεραιότητά του με την πάροδο του χρόνου.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την αφαίρεση διαφορετικών τύπων λεκέδων από έναν δερμάτινο καναπέ.

Τα φυσικά έλαια όπως το λάδι καρύδας ή το ελαιόλαδο είναι ιδανικά για τον καθαρισμό και τη θρέψη του δέρματος στον καναπέ σας.

Το λάδι χρησιμοποιείται συχνά για την αφαίρεση λεκέδων από δερμάτινους καναπέδες επειδή έχει ορισμένες ιδιότητες που το καθιστούν αποτελεσματικό σε αυτήν την εργασία. Είναι χρήσιμο για την αφαίρεση λεκέδων από το δέρμα λόγω της διαλυτής του φύσης, καθιστώντας το ικανό να διαλύει διάφορες ουσίες, όπως λεκέδες λίπους και μερικούς λεκέδες μελανιού.

Λάδι κατά των λεκέδων για καναπέ
Το δέρμα είναι ένα πορώδες και εύκαμπτο υλικό. Χάρη στις μαλακτικές του ιδιότητες, μπορεί να διεισδύσει στους πόρους του δέρματος και να απαλύνει τον λεκέ. Αυτό διευκολύνει την αφαίρεση του  από την επιφάνεια χωρίς να καταστραφεί το δέρμα.

Επιπλέον, το λάδι μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως λιπαντικός παράγοντας, μειώνοντας την τριβή μεταξύ του λεκέ και του δέρματος. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή ζημιών ή γρατσουνιών κατά τη διαδικασία αφαίρεσης.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο, ένα μαλακό πανί ή σφουγγάρι και μια ηλεκτρική σκούπα. Και πάλι, σκουπίστε πρώτα τον καναπέ με ηλεκτρική σκούπα για να αφαιρέσετε τη σκόνη και τη βρωμιά από την επιφάνεια.

Απλώστε μια μικρή ποσότητα λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο στο μαλακό πανί ή το σφουγγάρι και τρίψτε το απαλά στους λεκέδες ή στην επιφάνεια του δερμάτινου καναπέ, προσέχοντας να μην ασκήσετε υπερβολική πίεση. Συνεχίστε τον καθαρισμό με κυκλικές κινήσεις μέχρι να αφαιρεθεί ο λεκές ή μέχρι το δέρμα να αποκαλυφθεί καθαρό .

Φροντίστε να αφήσετε τον καναπέ να στεγνώσει εντελώς πριν τον χρησιμοποιήσετε ξανά.

Χρησιμοποιώντας φυσικά συστατικά και κατάλληλες μεθόδους, θα μπορέσετε να αφαιρέσετε αποτελεσματικά τους λεκέδες από τον καναπέ σας, είτε είναι υφασμάτινος είτε δερμάτινος. Να θυμάστε πάντα να δοκιμάζετε προϊόντα σε μια μικρή, κρυφή περιοχή του καναπέ πριν τα εφαρμόσετε σε εμφανείς λεκέδες και, εάν χρειάζεται, συμβουλευτείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή ή ζητήστε βοήθεια από έναν επαγγελματία καθαριστή. Διατηρώντας τον καναπέ σας καθαρό και καλά συντηρημένο, θα μπορείτε να απολαύσετε την άνεση και την κομψότητα των επίπλων σας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

derecipes.com

unsplash.com

Που κρύβονται τα μικρόβια στο σπίτι μας;

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr