Κι όμως, αυτό το φυσικό συστατικό ενισχύει το κολλαγόνο και κάνει το δέρμα μας πιο σφριγηλό

Κι όμως, αυτό το φυσικό συστατικό ενισχύει το κολλαγόνο και κάνει το δέρμα μας πιο σφριγηλό

Η προσθήκη που σίγουρα θα κάνουμε στη beauty routine μας.

Νίνα Μουσούρη

Κι όμως, αυτό το φυσικό συστατικό ενισχύει το κολλαγόνο και κάνει το δέρμα μας πιο σφριγηλό

Όταν μιλάμε για τη φροντίδα του δέρματός μας, είναι αλήθεια ότι υπάρχουν ορισμένα στοιχεία όπως η βιταμίνη C και η Ε, όπου πραγματικά κάνουν θαύματα, καθώς έχουν αντιοξειδωτική δράση. Κάπως έτσι και οι δύο αυτοί σύμμαχοι δουλεύουν για να βελτιωθεί η ελαστικότητα και η σφριγηλότητα, για να γίνουν οι ρυτίδες λιγότερο ορατές και για να υπάρξει συνολικά μια πιο φωτεινή όψη στο δέρμα.

Βιταμίνη C & E: Η απόλυτη συνεργασία για πιο νεανική επιδερμίδα

Η επιδερμίδα μας χρειάζεται τόσο τη βιταμίνη C, όσο και την Ε για την παραγωγή κολλαγόνου. Ναι, σύμφωνα με τους ειδικούς και τα δύο αυτά στοιχεία ενισχύουν το ένα το άλλο για να υπάρχουν στο σώμα μας για όσο περισσότερο γίνεται.

Συγκεκριμένα η βιταμίνη C είναι ένα από τα διασημότερα αντιοξειδωτικά καθώς αποτελεί ζωτικό στοιχείο για τη διαδικασία παραγωγής κολλαγόνο. Έτσι, καθώς το σώμα μας δεν παράγει τη βιταμίνη C με φυσικό τρόπο, είναι σημαντικό να την παρέχουμε εμείς στον οργανισμό μας.

Από την άλλη η βιταμίνη Ε εξισορροπεί τη βιταμίνη C, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να κάνει καλύτερα τη δουλειά της στη διαδικασία παραγωγής κολλαγόνου. Μάλιστα, σύμφωνα με μελέτες, η βιταμίνη Ε αυξάνει την αποτελεσματικότητα της βιταμίνης C. Αντίστροφα, από την πλευρά της η βιταμίνη C αναγεννά τη βιταμίνη Ε. Το συμπέρασμα; Αυτά τα δύο στοιχεία είναι ευεργετικά το ένα για το άλλο και τα δύο για το σώμα μας γενικότερα. Ποιος, δεν θα επέλεγε, λοιπόν, να εντάξει στη ρουτίνα ένα φυσικό συστατικό, το οποίο είναι πλούσιο και με τα δύο αυτά στοιχεία. Η απάντηση είναι όλες και κάπως έτσι , έχουνε κάθε λόγο για προσθέσουμε στη beauty routine μας το βούτυρο των σπόρων μάνγκο.

Βούτυρο από σπόρους μάνγκο: Μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και E

Ναι, για όσες ψάχνουν ένα φυσικό συστατικό που να μπορεί να τους παρέχει και τα δύο αυτά μαγικά στοιχεία, το βούτυρο από σπόρους μάνγκο αποτελεί αυτή την εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και Ε.

«Το βούτυρο από σπόρους μάνγκο είναι πλούσιο σε μαγγιφερίνη, βιταμίνες Ε και C, που έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες», δηλώνει χαρακτηριστικά στο mbg ο πιστοποιημένος δερματολόγος Hadley King, M.D., FAAD.

Το βούτυρο από σπόρους μάνγκο είναι επίσης εξαιρετικό για όσες στοχεύουν στην ενυδάτωση, καθώς είναι πλούσιο σε απαραίτητα λιπαρά οξέα, τα οποία δίνουν σε αυτό το πλούσιο προϊόν τις μαλακτικές και αποφρακτικές του ιδιότητες. Δεν βρίσκεται τυχαία, άλλωστε, σε πολλές κρέμες σώματος και γενικότερα σε δραστικά beauty προϊόντα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας.

Έτσι, αν ψάχνουμε για ένα super ενυδατικό all-star φυσικό σύμμαχο που μπορεί να βοηθήσει στη σύσφιξη του δέρματος και παράλληλα να συμβάλει στην την παραγωγή κολλαγόνου, τον βρήκαμε!

elle.gr

unsplash.com

Λαδιές και δύσκολοι λεκέδες στα ρούχα: Το μυστικό της γιαγιάς με την ζάχαρη που θα τα κάνει πεντακάθαρα εύκολα και γρήγορα

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr