Αποτοξίνωση δέρματος τον χειμώνα. 5 DIY συνταγές μάσκας αργίλου για όλους τους τύπους επιδερμίδας

Αποτοξίνωση δέρματος τον χειμώνα. 5 DIY συνταγές μάσκας αργίλου για όλους τους τύπους επιδερμίδας

      5 DIY συνταγές μάσκες αργίλου για όλους τους τύπους δέρματος (ακμή, σύσφιξη, ουλές, θαμπό δέρμα, αποτοξίνωση)

Οι πηλοί καολίνη και οι γαλλικοί πράσινοι πηλοί είναι ενώ οι άργιλοι μπεντονίτη είναι πλούσιοι σε μέταλλα και είναι υπέροχοι για την αναζωογόνηση του θαμπού δέρματος.

 

1. Βασική μάσκα αργίλου
Δεν θα χρειαστείτε τίποτα άλλο εκτός από άργιλο και νερό για να φτιάξετε αυτή τη μάσκα. Αυτή είναι η πιο βασική μάσκα που μπορείτε να χρησιμοποιείτε μία φορά την εβδομάδα όταν θέλετε να αποτοξινώσετε το δέρμα χωρίς να κάνετε πολλά. Διαλέξτε έναν πηλό σύμφωνα με τις προτιμήσεις και τις ανάγκες σας. Κάντε μια πάστα με νερό και απλώστε μια λεπτή στρώση στο πρόσωπο. Ξεπλύνετε μόλις στεγνώσει.

2. Μάσκα Αποτοξίνωσης
Λειτουργεί ως απολεπιστικό αλλά και ως μάσκα προσώπου. Αποτοξινώνει και αφαιρεί το μαύρισμα από το δέρμα ταυτόχρονα. Επίσης, κάνει ήπια απολέπιση, αφαιρώντας τα συσσωρευμένα νεκρά κύτταρα. Εάν έχετε φραγμένους πόρους, η χρήση αυτής της μάσκας μία φορά την εβδομάδα μπορεί να σας βοηθήσει πολύ.

Ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας άργιλο με κουρκουμά (1 κουταλάκι του γλυκού για ανοιχτόχρωμο δέρμα και 2 για πιο βαθύ δέρμα). Μπορείτε να το αναμίξετε με νερό ή γάλα (αν το δέρμα σας δεν είναι ευαίσθητο στο γάλα) και να φτιάξετε μια πάστα. Απλώστε το και αφήστε το για 10-15 λεπτά μέχρι να στεγνώσει. Μόλις στεγνώσει, απλώστε με νερό στο πρόσωπο και τρίψτε τη μάσκα.

3. Μάσκα καθαρισμού αργίλου
Αυτή η μάσκα αργίλου είναι ιδανική για το λιπαρό δέρμα, καθώς αποφράσσει τους πόρους, βελτιώνει την υφή του δέρματος και αποτρέπει τα σπυράκια. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε την πράσινη άργιλο ή τον καολίνη για αυτό. Προσθέστε σε αυτό μερικές σταγόνες έλαιο παλμαρόζα και πυρηνέλαιο. Φτιάξτε μια πάστα από όλα αυτά με νερό και απλώστε την σε καθαρό δέρμα. Ξεπλύνετε αφού στεγνώσουν όλα. Το πυρηνέλαιο ενυδατώνει και καταπραΰνει την επιδερμίδα, ενώ η άργιλος καολίνης καθαρίζει και αιματώνει το δέρμα. Το έλαιο palmarosa έχει αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και αποτρέπει τα ξεσπάσματα.

4. Καταπραϋντική μάσκα αργίλου για την ακμή

Αυτή η μάσκα είναι εξαιρετική για να στεγνώσει τις υπάρχουσες ακμές και επίσης να αφαιρέσει τα σημάδια από την παλιά. Αυτό το προϊόν 2-1 δρα επίσης ως απαλό απολεπιστικό και αποκαλύπτει απαλό, λείο δέρμα από κάτω. Για να φτιάξετε αυτή τη μάσκα, πρέπει να αναμίξετε 1 κουταλιά της σούπας άργιλο καολίνη με μια κουταλιά της σούπας χοντροαλεσμένη βρώμη. Προσθέστε μερικές σταγόνες λάδι δέντρου τσαγιού σε αυτό, το οποίο είναι εξαιρετικό για να καταπραΰνει τη φλεγμονώδη ακμή. Φτιάξτε μια πάστα με νερό και απλώστε την σε όλο το πρόσωπο. Τρίψτε το μόλις στεγνώσει και θα λατρέψετε να δείτε τη φωτεινότητα στο πρόσωπό σας.

5. Μάσκα για βαθύ καθαρισμό
Αυτή η μάσκα είναι εξαιρετική για τον καθαρισμό και την ενυδάτωση του προσώπου. Αφαιρεί τα επίμονα μαύρα στίγματα και λευκά στίγματα χωρίς κανένα σκληρό τρίψιμο. Πρέπει να αναμίξετε 2 κουταλιές της σούπας άργιλο μπεντονίτη με μια κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ. Προσθέστε ένα ασπράδι αυγού και οποιοδήποτε αιθέριο έλαιο σε αυτό. Εφαρμόστε την πάστα και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό μόλις στεγνώσει. Αυτός ο βαθύς καθαρισμός όλων των τύπων δέρματος. Ο πηλός και τα αιθέρια έλαια έρχονται με πολλά καλά που αναζωογονούν το δέρμα. Αυτή η μάσκα θα σας δώσει μια αίσθηση σπα.

Παλμαρόζα για τα γερασμένα δέρματα και την αντιμετώπιση του άγχους.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr