Τι Σημαίνει Να Είσαι Υγιής Γυναίκα;

Τι Σημαίνει Να Είσαι Υγιής Γυναίκα;

Είναι ένα γενικό ένστικτο να θέλουμε να βελτιώσουμε τον εαυτό μας με τον πιο αποτελεσματικό και ταχύτερο δυνατό τρόπο. Έτσι, από ένα σημείο ή στο άλλο, πιθανότατα αναρωτηθήκαμε: Πώς μπορώ να γίνω υγιής και να δω ένα γρήγορο αποτέλεσμα; Πώς μπορώ να χάσω πέντε κιλά μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο; Τι μπορώ να χρησιμοποιήσω για να απαλλαγώ από τις ατέλειες του δέρματος κατά τη διάρκεια της νύχτας;

Σε αντίθεση με αυτό που θα ήθελε η κοινωνία να πιστεύουμε, δεν υπάρχει γρήγορος δρόμος για να γίνετε υγιείς και να δείτε μακροπρόθεσμα αποτελέσματα, ειδικά αν θέλετε να το κάνετε με ασφαλή τρόπο. Θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας διορατικές και χρήσιμες πρακτικές υγιών γυναικών που είναι εύκολα διαχειρίσιμες .

Αυτό που βάζετε είναι αυτό που βγάζετε – είτε πρόκειται για τα πάθη, τις σχέσεις μας ή το φαγητό που καταναλώνουμε. Όταν πρόκειται για το τελευταίο, το σώμα μας χρειάζεται επαρκείς βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά για να λειτουργήσει σωστά. Ανάμεσα στις μοντέρνες δίαιτες, τις λανθασμένες ετικέτες και την έλλειψη χρόνου ή ενέργειας για μαγείρεμα, μπορεί να είναι δύσκολο να διασφαλίσουμε ότι τρώμε υγιεινά και λαμβάνουμε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειαζόμαστε. Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μετατρέψετε σωστά την τροφοδοσία του σώματός σας σε τρόπο ζωής.

1. Τρώτε Αληθινά Και Βιολογικά Τρόφιμα.
Αφαιρέστε τα επεξεργασμένα τρόφιμα και αρχίστε να επιλέγετε υγιεινά προϊόντα. Είναι εξίσου εύκολο να αρπάξεις ένα μήλο ή ένα αμύγδαλο με το να πιάσεις μια μπάρα γκρανόλα με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και τεχνητά συστατικά από το μηχάνημα αυτόματης πώλησης. Τα φρούτα, τα λαχανικά, οι ξηροί καρποί, τα αυγά και τα ψάρια είναι όλα εξαιρετικές επιλογές για να διασφαλίσετε ότι θρέφετε το σώμα σας.

Τα οφέλη των βιολογικών τροφίμων είναι ατελείωτα και μπορούν να έχουν θετικό αντίκτυπο τόσο στην υγεία μας όσο και στο περιβάλλον. Τα βιολογικά τρόφιμα δεν περιέχουν συντηρητικά και περιέχουν λιγότερα φυτοφάρμακα, τα οποία μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Για να μην αναφέρουμε το κρέας βιολογικής προέλευσης προέρχεται από ζώα που έχουν μεγαλώσει χωρίς αυξητικές ορμόνες και αντιβιοτικά, επομένως λιγότερες χημικές ουσίες στη γεωργία και τη βιομηχανία τροφίμων σημαίνει λιγότερες τοξίνες παντού.

2. Αντιμετώπιση Ελλείψεων.
Σχεδόν όλοι μας έχουμε έλλειψη σε ένα συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό κάποια περίοδο της ζωής μας. Οι γυναίκες, ειδικότερα, έχουν συνήθως έλλειψη σιδήρου καθώς και βιταμίνες Β και D. Οι εμμηνορροϊκοί κύκλοι, η έλλειψη ηλιακού φωτός και οι vegan ή οι χορτοφαγικές δίαιτες μπορούν όλα να επηρεάσουν τα επίπεδα βιταμινών και μετάλλων του σώματος. Ορισμένες επιπτώσεις των ελλείψεων μετάλλων δεν είναι ορατές, όπως η απώλεια οστικής μάζας και η εγκεφαλική λειτουργία, ενώ άλλες όπως η διακύμανση του βάρους και η απώλεια μαλλιών είναι πιο αισθητές. Μπορούμε να πάρουμε τα περισσότερα από αυτά τα μέταλλα και τα θρεπτικά συστατικά μέσω τροφών, όπως ψάρια, δημητριακά ολικής αλέσεως και σκούρα, φυλλώδη λαχανικά ή μέσω μιας πολυβιταμίνης εμπλουτισμένης με βιοτίνη και βιταμίνη D. Εάν παρατηρήσετε αλλαγές στην υγεία σας, ρίξτε μια ματιά στη διατροφή σας για να σκεφτείτε εάν υπάρχει ανεπάρκεια.

3. Μείνετε Ενυδατωμένοι.
Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται κυρίως από νερό, γι’ αυτό η διατήρηση της ενυδάτωσής μας είναι ζωτικής σημασίας για την υποστήριξη της συνολικής ευεξίας. Το νερό βοηθά στο κυκλοφορικό, το υγιές δέρμα, την πέψη και βοηθά στη μεταφορά θρεπτικών συστατικών σε όλο το σώμα. Εάν επιτρέψετε στον εαυτό σας να διψάσει, έχετε ήδη φτάσει στην αφυδάτωση. Ξαναγεμίστε ένα επαναχρησιμοποιούμενο μπουκάλι νερό χωρίς BPA πέντε έως έξι φορές την ημέρα (και πιο συχνά εάν είστε στον ήλιο ή ασκείστε).

Φροντίζοντας Το Μυαλό, Το Πνεύμα Και Την Ψυχή Σας.
Όταν σκεφτόμαστε την υγεία, δεν είναι ασυνήθιστο για το μυαλό να τη συσχετίζει αυτόματα αυστηρά με τη σωματική υγεία, όπως το βάρος. Ωστόσο, το να ζεις έναν υγιεινό τρόπο ζωής είναι κάτι πολύ περισσότερο από απλή άσκηση και υγιεινή διατροφή. Είναι επιτακτική ανάγκη να φροντίζετε για την εσωτερική σας ευημερία μέσω του μυαλού, του πνεύματος και της ψυχής σας επίσης. Η σκόπιμη και προσεκτική αυτοφροντίδα θα σας προετοιμάσει για βελτιωμένη συνολική ευεξία και αρμονική υγεία. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δημιουργήσετε μια ισορροπία μυαλού-πνεύματος-ψυχής στην καθημερινή σας ζωή:

1. Συνεχίστε Να Διαβάζετε Και Να Μαθαίνετε.
Η συνεχιζόμενη εκπαίδευση εκτείνεται πέρα ​​από το σχολείο και παραμένει σημαντική για να βοηθήσει να γίνουν οι σωστές ενημερωμένες επιλογές σε όλες τις πτυχές της υγείας και της ζωής. Το διάβασμα, για παράδειγμα, είναι μια εξαιρετική πρακτική για να παραμείνετε διανοητικά σε φόρμα και να αποκτήσετε νέες ιδέες – επιτρέποντας τελικά στον εαυτό σας να είναι ανοιχτός σε νέες πεποιθήσεις, έννοιες και γνώσεις. Εκτός από το διάβασμα, μπορείτε να συνεχίσετε την εκπαίδευσή σας μέσω ντοκιμαντέρ, μαθημάτων και εργαστηρίων.

2. Περάστε Χρόνο Έξω.
Το να περνάμε χρόνο στη φύση είναι μια εξαιρετική φυσική θεραπεία για τη σωματική και ψυχική μας ευεξία. Η αναπνοή στον καθαρό αέρα και η αποδοχή των επιδράσεων του ήλιου που τονώνουν τη διάθεση μπορεί να προσφέρει μια αίσθηση ηρεμίας σε όλους, αλλά ειδικά σε όσους βιώνουν άγχος και κατάθλιψη. Επιπλέον, ο χρόνος που περνάμε σε εξωτερικούς χώρους προάγει την καλή υγεία μέσω της θετικής του επίδρασης στο ανοσοποιητικό μας σύστημα, την αρτηριακή πίεση και τον κίνδυνο καρκίνου.

3. Ακολούθησε Τα Πάθη Σου.
Τίποτα δεν τροφοδοτεί την ψυχή σας περισσότερο από το να κάνετε πράγματα για τα οποία είστε παθιασμένοι . Μερικές φορές, μπορεί να ενσωματωθούμε τόσο στην καθημερινότητά μας που ξεχνάμε τα πράγματα που μας κάνουν να νιώθουμε ελεύθεροι. Αφιερώστε χρόνο για χορό, ζωγραφική, γραφή ή οτιδήποτε τροφοδοτεί τα πάθη σας.

4. Γελάτε Συχνά.
Όταν γελάμε, το σώμα μας απελευθερώνει ενδορφίνες, οι οποίες με τη σειρά τους μας κάνουν να νιώθουμε καλά. Χρησιμεύει ως βραχυπρόθεσμη απαλλαγή από την ένταση και το άγχος. Επιπλέον, το γέλιο μας βοηθά να δώσουμε μια νέα προοπτική, καθώς μας βοηθά να μην παίρνουμε τα πράγματα πολύ στα σοβαρά. Δείτε λοιπόν ένα αστείο βίντεο ή μοιραστείτε ιστορίες που αξίζουν γέλια με έναν φίλο – ό,τι κι αν κάνετε, συνεχίστε να γελάτε.

Το Να Είσαι Αυτόνομος Με Την Υγεία Σου.
Όταν είσαι αυτόνομος με την υγεία σου, δίνεις στον εαυτό σου τη δυνατότητα να πάρεις τον έλεγχο του σώματός σου και των επιλογών σου. Το να προλαμβάνετε πιθανές παθήσεις, να επιλέγετε ποια συστατικά είναι τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε και να βάζετε τον εαυτό σας πρώτο είναι όλα κρίσιμα χαρακτηριστικά μιας υγιούς γυναίκας!

1. Εξερευνήστε Τις Ιατρικές Σας Επιλογές.
Οι γιατροί και άλλοι επαγγελματίες του ιατρικού κλάδου είναι αυτοί που μας προσέχουν και αντιμετωπίζουν τα θέματα μας. Ενώ υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου οι γιατροί μας, είναι απαραίτητοι και ωφέλιμοι, η κατανόηση και άλλων επιλογών για τις ανάγκες της υγείας σας είναι πρωταρχικής σημασίας.

Εκτός από τη λήψη μιας δεύτερης γνώμης, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα σχετικά με τυχόν προτεινόμενες θεραπείες και  εναλλακτική ιατρική όπως:

Βελονισμός
Χειροπρακτική θεραπεία
Φυτικό φάρμακο

Η υιοθέτηση μιας λειτουργικής προσέγγισης της ιατρικής είναι επίσης εξαιρετικά επωφελής, καθώς αντιμετωπίζει τις υποκείμενες αιτίες ασθενειών εκτός από τον τρόπο ζωής και τα περιβαλλοντικά γεγονότα που μπορεί να διαδραματίσουν ρόλο.

2. Κοιτάξτε Τις Ετικέτες Σας.
Πριν φάτε ή χρησιμοποιήσετε κάτι, είναι καλός εμπειρικός κανόνας να ελέγχετε την ετικέτα, ώστε να γνωρίζετε τι βάζετε μέσα ή πάνω στο σώμα σας. Εάν δεν μπορείτε να προφέρετε το συστατικό, είναι πιθανό ότι δεν θα θέλατε να το χρησιμοποιήσετε. Συνήθως, εάν ένα προϊόν έχει πέντε συστατικά ή λιγότερα, είναι εντάξει και ασφαλή. Υπάρχουν στο μεταξύ, τοξικά συστατικά που πρέπει να αποφεύγετε στα προϊόντα σας , όπως τα parabens και τα θειικά άλατα,.

3. Ασκηθείτε Με Τους Όρους Σας.
Όταν σκεφτόμαστε την άσκηση, έχουμε την τάση να σκεφτόμαστε μια έντονη κάθιδρη προπόνηση στο γυμναστήριο. Αλλά το γυμναστήριο δεν είναι για όλους, καθώς όλοι έχουμε διαφορετικά σώματα, ανάγκες και ικανότητες. Μάθετε πώς να απολαμβάνετε, πως να είστε δραστήριοι αλλά αυτό, να το κάνετε με τους δικούς σας όρους για τις ανάγκες του δικού σας σώματος. Η δική σας εκδοχή  σωματικής  δραστηριότητας θα μπορούσε να είναι η γιόγκα, ο μπαξές σας, η καθημερινή βόλτα ή το μπάνιο σε μια τοπική καθαρή λίμνη με γλυκό νερό. Είναι στο χέρι σας να αποφασίσετε.

www.organic4greenlivings.com

unsplash.com

Είναι ασφαλές να αφήνετε τα καλλυντικά έλαια στα μαλλιά όλη τη νύχτα;

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr