3 βιταμίνες που θα κάνουν τη διαφορά στον ύπνο σου

3 βιταμίνες που θα κάνουν τη διαφορά στον ύπνο σου

Το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου των ΗΠΑ τις συστήνει για να κοιμάσαι καλύτερα.

Γράφει: Γιάννης Σπανός 

Ένας καλός ύπνος το βράδυ είναι απαραίτητος για τη συνολική υγεία και ευεξία μας.

Ωστόσο, μερικές φορές, προβλήματα όπως η έλλειψη ορισμένων βιταμινών στον οργανισμό μας, μπορεί να επηρεάσουν την ικανότητά μας να ξεκουραζόμαστε επαρκώς.

Το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου των ΗΠΑ έχει εντοπίσει τρεις που μπορούν να σε βοηθήσουν να βελτιώσεις την ποιότητά του. Ιδού λοιπόν οι 3 βιταμίνες για καλύτερο ύπνο:

Βιταμίνη Β
Αυτή η απαραίτητη ομάδα βιταμινών περιλαμβάνει τη θειαμίνη (Β1), τη ριβοφλαβίνη (Β2), τη νιασίνη (Β3), το παντοθενικό οξύ (Β5), τη Β6, τη βιοτίνη (Β7), τη Β12 και το φολικό οξύ. Αυτές οι βιταμίνες είναι απαραίτητες για τη φυσιολογική ανάπτυξη και εξέλιξη του οργανισμού, καθώς και για την απόκτηση ενέργειας από τις τροφές που τρώμε. Η βιταμίνη Β12, ειδικότερα, είναι σημαντική για την παραγωγή της μελατονίνης, της ορμόνης που ρυθμίζει τον ύπνο.

Βιταμίνη C
Γνωστή ως σημαντικό αντιοξειδωτικό για το δέρμα, τα οστά και τον συνδετικό ιστό, η βιταμίνη C προάγει επίσης την επούλωση και βοηθά τον οργανισμό να απορροφήσει τον σίδηρο, ο οποίος μπορεί να είναι ευεργετικός για τον ύπνο. Επιπλέον, η βιταμίνη C βοηθά στη σύνθεση της ντοπαμίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που προάγει το αίσθημα ευεξίας και ευτυχίας, το οποίο μπορεί να συμβάλλει στον καλύτερο ύπνο.

Βιταμίνη D
Αυτή η βιταμίνη διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στο νευρικό, το μυϊκό και το ανοσοποιητικό σύστημα. Η έλλειψη βιταμίνης D έχει συνδεθεί με διαταραχές του ύπνου και κατάθλιψη, οπότε η διασφάλιση της πρόσληψής της μπορεί να είναι το κλειδί για μια βέλτιστη νυχτερινή ξεκούραση. Η έκθεση στον ήλιο είναι ένας φυσικός τρόπος για να λάβεις βιταμίνη D, αλλά μπορείς επίσης να την πάρεις μέσω συμπληρωμάτων και εμπλουτισμένων τροφίμων.

Το να βεβαιωθείς ότι λαμβάνεις αρκετές βιταμίνες μέσω μιας ισορροπημένης διατροφής ή συμπληρωμάτων μπορεί να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να βελτιώσεις τον ύπνο σου και τη συνολική σου υγεία. Πάντα να συμβουλεύεσαι έναν επαγγελματία υγείας πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε συμπληρώματα, ειδικά αν είσαι έγκυος, θηλάζεις ή παίρνεις φάρμακα.

esquire.com.gr

www.pexels.com

Σέρουμ προσώπου bakuchiol (μπακουκιόλη) το απόλυτο αντιοξειδωτικό συμπύκνωμα της φύσης.

Σέρουμ προσώπου bakuchiol (μπακουκιόλη) το απόλυτο αντιοξειδωτικό συμπύκνωμα  της φύσης.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr