Επανάφερε τη λάμψη στα Λευκά Ρούχα: 7 φυσικοί τρόποι για να τα κάνεις σαν καινούργια

Επανάφερε τη λάμψη στα Λευκά Ρούχα: 7 φυσικοί τρόποι για να τα κάνεις σαν καινούργια

Τα λευκά ρούχα έχουν τη δική τους αδιαμφισβήτητη γοητεία και κομψότητα, αλλά με την πάροδο του χρόνου χάνουν την λευκή αστραφτερή όψη τους και κιτρινίζουν ή γαριάζουν.

Αν αντιμετωπίζεις αυτό το πρόβλημα, μην ανησυχείς! Υπάρχουν εύκολοι και αποτελεσματικοί τρόποι για να επαναφέρεις τη αστραφτερή λάμψη του λευκού στα ρούχα σου.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να ανακτήσεις τη αστραφτερή λευκή τους όψη, χρησιμοποιώντας φυσικά και προσιτά υλικά που πιθανόν να έχεις ήδη στο σπίτι σου. Ας δούμε πώς:

 

Με Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα είναι γνωστή για τις λευκαντικές της ιδιότητες. Είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος σε γαριασμένα και κιτρινισμένα ρούχα. Απλά ανακατέψτε μισό φλιτζάνι μαγειρικής σόδας με νερό μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα. Στη συνέχεια, εφάρμοσε την πάστα στα ρούχα και άφησε την να δράσει για 20 λεπτά πριν τα πλύνεις κανονικά. Μπορείς επίσης να προσθέσεις μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα απευθείας στο πλυντήριο σου κατά τη διάρκεια του κύκλου πλύσης για επιπλέον λευκαντική δύναμη.

 

Με Λεμόνι και αλάτι

Το λεμόνι και το αλάτι είναι δύο φυσικά συστατικά που ο συνδυασμός τους μπορούν να λευκάνουν τα γαριασμένα λευκά ρούχα, αφαιρώντας τους κίτρινους λεκέδες από ιδρώτα και σκόνη. Φτιάξε ένα μείγμα με τον χυμό δύο λεμονιών και μια κουταλιά της σούπας αλάτι, πρόσθεσε ζεστό νερό και βύθισε τα γαριασμένα ρούχα στο μείγμα για μία με δύο ώρες. Στην συνέχεια πλύνε τα ρούχα σου κανονικά και άφησε τα να στεγνώσουν στον ήλιο. Σε περίπτωση λεκέδων από ιδρώτα στην περιοχή της μασχάλης, εφάρμοσε το μείγμα απευθείας στο ύφασμα και άφησε το να δράσει για 30 λεπτά πριν το πλύνεις.

 

Με Μαγειρική σόδα και λεμόνι

 

Η συνδυαστική δύναμη της μαγειρικής σόδας και του λεμονιού μπορεί να αποτελέσει έναν πολύτιμο σύμμαχο στην πάλη για την αποκατάσταση του λευκού σε γαριασμένα και κιτρινισμένα ρούχα. Ανακάτεψε δύο κουταλιές της σούπας μαγειρικής σόδας με τον χυμό ενός λεμονιού για να δημιουργήσεις έναν πολτό. Εφάρμοσε τον πολτό στα ρούχα που θέλεις να λευκάνεις, άφησε τον για 30 λεπτά και στη συνέχεια πλύνε τα ρούχα κανονικά.

 

Με Κρύο Γάλα

Ένας παραδοσιακός τρόπος για να λευκάνεις τα γαριασμένα λευκά ρούχα σου είναι με τη χρήση κρύου γάλακτος. Αυτή η απλή μέθοδος έχει αποδειχθεί αποτελεσματική μέσα στον χρόνο. Θα χρειαστείς δύο φλιτζάνια γάλα, ένα φλιτζάνι νερό και έξι παγάκια. Τοποθέτησε τα παγάκια στο γάλα και πρόσθεσε το κρύο νερό. Μούλιασε τα γαριασμένα ρούχα σε αυτό το μείγμα για μία ώρα. Στη συνέχεια, πλύνε τα ρούχα με απορρυπαντικό και άφησε τα να στεγνώσουν στον ήλιο. Αυτή η τεχνική θα αναζωογονήσει τη λευκότητα των ρούχων σου.

Με Λευκό Ξύδι

Το λευκό ξύδι είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο για τις εκπληκτικές του ιδιότητες στον οικολογικό καθαρισμό. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό – έχει την ικανότητα να μειώνει και να εξαλείφει τους λεκέδες από τα γαριασμένα λευκά ρούχα. Οι όξινες ουσίες που περιέχει, εισχωρούν βαθιά στις ίνες του υφάσματος αφαιρώντας εύκολα τους λεκέδες. Το λευκό ξύδι έχει επιπλέον και μαλακτική δράση κάνοντας τα ρούχα πιο απαλά. Για να εφαρμόσεις αυτή τη μέθοδο, θα χρειαστείς 1/2 φλιτζάνι λευκό ξύδι και 1/4 του φλιτζανιού απορρυπαντικό ρούχων. Ανάμειξε το λευκό ξύδι με το απορρυπαντικό και πρόσθεσε το μείγμα στη θήκη απορρυπαντικού του πλυντηρίου σου, πλύνε σε κανονική πλύση. Εναλλακτικά μπορείς να μουλιάσεις τα γαριασμένα λευκά ρούχα σε ένα μπολ με λευκό ξύδι και νερό.

Με Υπεροξείδιο του Υδρογόνου

 

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου, γνωστό και ως οξυζενέ, είναι ένα φυσικό συστατικό που μπορεί να βοηθήσει στη λεύκανση των γαριασμένων ρούχων. Χάρη στις φυσικές του ιδιότητες, μπορεί να αφαιρέσει το κιτρίνισμα από τα ρούχα και τους λεκέδες από ιδρώτα. Θα χρειαστείς 1/2 φλιτζάνι υπεροξείδιο του υδρογόνου 3% (θα το βρεις σε όλα τα φαρμακεία) και 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό. Ανάμειξε τα δύο υλικά και πρόσθεσε το μείγμα στην θήκη του απορρυπαντικού του πλυντηρίου σου, πλύνε σε κανονική πλύση. Εάν οι λεκέδες έχουν εισχωρήσει βαθιά στο ύφασμα, μπορείς να ψεκάσεις απευθείας στο ρούχο με το μείγμα. Αυτή η μέθοδος μπορεί να βοηθήσει στην εξάλειψη των πιο επίμονων λεκέδων.

Με Baking Powder

Σου φαίνεται παράξενο; Κι όμως, το baking powder πέρα από την μαγειρική μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φυσικό λευκαντικό. Πρόσθεσε ένα φακελάκι baking powder στον κύκλο πλύσης σου και θα δεις τα ρούχα σου να αστράφτουν.

Σημείωση: Πάντα να δοκιμάζεις τα μείγματα σε μια αόρατη περιοχή του ρούχου πριν τα ψεκάσεις σε όλη την επιφάνεια!

Ελπίζουμε ότι αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να επαναφέρεις στα ρούχα σου στο λαμπερό λευκό τους χρώμα!

www.olagiatospiti.gr

unsplash.com

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr