Πόσες ώρες πρέπει να κοιμάστε, να περπατάτε, να γυμνάζεστε και να κάθεστε για να είστε απολύτως υγιείς

Πόσες ώρες πρέπει να κοιμάστε, να περπατάτε, να γυμνάζεστε και να κάθεστε για να είστε απολύτως υγιείς

Η καθιστική ζωή χωρίς άσκηση σύμφωνα με πολυάριθμες μελέτες έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας και μας οδηγεί σε πολλά προβλήματα υγείας, όπως παχυσαρκία, καρδιαγγειακές παθήσεις, υψηλή χοληστερίνη και πόνους σε διάφορα σημεία του σώματός μας.

Μια πρόσφατη μελέτη, σύμφωνα με τη NYP, διαπίστωσε ότι για να είμαστε υγιείς θα πρέπει να αφιερώνουμε τέσσερις ώρες την ημέρα σε κάποιο είδος γυμναστικής.

Πιο συγκεκριμένα, ερευνητές από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Swinburne στην Αυστραλία ανέλυσαν τη συμπεριφορά 2.000 ανθρώπων εντός 24 ωρών για να προσδιορίσουν τον σωστό συνδυασμό άσκησης και χαλάρωσης για βέλτιστη υγεία.

Η ιδανική κατανομή ήταν: οκτώ ώρες ύπνος, πέντε ώρες ορθοστασία, έξι ώρες καθιστική ζωή και τέσσερις ώρες χωρισμένες μεταξύ ελαφριάς και μέτριας σωματικής δραστηριότητας. Αυτή η διάσπαση των τεσσάρων ωρών συνέβαλε στη διατήρηση του ιδανικού γλυκαιμικού δείκτη και αύξησε την υγεία της καρδιάς.

Η μέτρια έως έντονη σωματική δραστηριότητα μπορεί να είναι: ένα γρήγορο περπάτημα, η ποδηλασία, το τζόκινγκ, το άλματα, το αερόβιο, ενώ η ελαφριά σωματική δραστηριότητα είναι: ένα χαλαρό περπάτημα, δουλειές του σπιτιού αλλά και το πολύ δυνατό… γέλιο.

Η ομάδα του Swinburne συνιστά στους ανθρώπους να κοιμούνται οκτώ ώρες και 20 λεπτά για να προάγουν την καλή υγεία τους, ενώ συμβουλεύουν να μην κοιμόμαστε περισσότερο από οκτώ ώρες.

Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας είναι συμβατά με το CDC (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων), το οποίο συνιστά στους ανθρώπους να κοιμούνται τουλάχιστον επτά ώρες κατά τη διάρκεια της νύχτας καθώς οι κίνδυνοι της στέρησης ύπνου είναι εξίσου τεκμηριωμένοι όπως επίσης και ο πολύωρος ύπνος -περισσότερο από εννέα ώρες-.

Οι ερευνητές τέλος σημείωσαν πως το να καθόμαστε λιγότερες ώρες, να ασκούμαστε περισσότερο και να κοιμόμαστε επαρκώς είναι καλές συνήθειες οι οποίες συνδέονται με την βέλτιστη υγεία της καρδιάς.

www.bovary.gr

 

unsplash.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr