Γυναίκα ετών 50: Η χρυσή ηλικία που συνδυάζει την ώριμη νιότη και τη σοφία

Γυναίκα ετών 50: Η χρυσή ηλικία που συνδυάζει την ώριμη νιότη και τη σοφία

Η σύγχρονη γυναίκα στο κατώφλι των 50 της χρόνων, είναι αναμφισβήτητα στην «χρυσή» ηλικία που συνδυάζει την ομορφιά και τη σοφία!

Έχοντας «απαλλαγεί» από την ευθύνη λήψης σημαντικών αποφάσεων που θα καθορίσουν τη ζωή της, όπως η επιλογή του «σωστού συζύγου/πατέρα», της «ιδανικής καριέρας» ή το αν θα γίνει μητέρα ή όχι, βλέπει τη ζωή αλλιώς.

Στα 50 δεν χρειάζεται να αποδείξει τίποτα και σε κανένα, έχει κάνει τα λάθη της και τα έχει «πληρώσει», δεν φοβάται να δείξει τις αδυναμίες της και κυρίως έχει «πληρώσει» το τίμημα της σοφίας που έρχεται με τα χρόνια.

Νέα αλλά ώριμη, έτοιμη να κάνει καινούργια αρχή και πιο σοφή για να στηρίξει τις επιλογές της.

Στο σκληρό κόσμο του Χόλιγουντ, οι γυναίκες που εδώ και χρόνια βιώνουν την άνιση απομόνωση τους στην ηλικία των 50, από παραγωγούς και σκηνοθέτες, που επενδύουν σε πιο φρέσκα πρόσωπα, άρχισαν να μιλούν και κυρίως να πράττουν.

Η Jennifer Aniston, η Sharon Stone, η Jeniffer Lopez, η Cate Blanchett, η Charlize Theron είναι γυναίκες που στα 50 ακόμη και στα 60 plus τους, αποκαλύπτουν αυτό που λέμε «γυναικείο μεγαλείο». Γιατί δεν είναι μόνο τα χρήματα που σου εξασφαλίζουν νεανική όψη αλλά η διάθεση και η όρεξη για ζωή.

Η Αννίτα Ναθαναήλ είναι η Ελληνίδα που αποδεικνύει ότι στα 50 μπορείς να είσαι πιο όμορφη, πιο δραστήρια και πιο δημιουργική από ποτέ. Αρκεί να το πιστέψεις.

Οι «αόρατες» γυναίκες των 50

Η Θέμις Μπαζάκα, μιλώντας στη Marie Claire αναφέρθηκε στις «αόρατες» γυναίκες των 50 λέγοντας ότι «όσοι μας βλέπουν έτσι, χάνουν».

«Η κοινωνία τις εξαφανίζει αυτές τις γυναίκες. Τα γυναικεία στερεότυπα με τα οποία μεγαλώνουν οι γυναίκες τις οδηγούν εκεί. Το καλό με το θέατρο είναι ότι οι μεγάλοι ρόλοι είναι για μεγαλύτερες γυναίκες. Φαντάσου ότι παλιότερα ακόμη και νεανικούς ρόλους τούς έπαιζαν μεγάλες γυναίκες, έπρεπε να έχεις μια ωριμότητα. Οι νεότεροι σκηνοθέτες έφεραν τους ρόλους πιο κοντά στην πραγματικότητα… Στο θέατρο υπάρχουν πολλοί μεγάλοι ρόλοι για γυναίκες 50-70 ετών, αντίθετα με το σινεμά όπου μετά τα 40 τελείωσες. Σε διαλύουν, σε ξεχνάνε, όπως και η ίδια η κοινωνία. Υπάρχει ένας τρομερός σεξισμός, μια φοβερή διάκριση με βάση την ηλικία ενάντια στις γυναίκες.

Μένει σε μας, να αποδείξουμε ότι κάνουν λάθος!

ladiesbook.gr

unsplash.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr