Βλαβερά για την υγεία τα μαλακτικά ρούχων πώς να φτιάξουμε δικό μας φυσικό και σπιτικό

Βλαβερά για την υγεία τα μαλακτικά ρούχων πώς να φτιάξουμε δικό μας φυσικό και σπιτικό

Οι περισσότεροι από μας χρησιμοποιούμε μαλακτικό στα ρούχα μας γιατί δίνει μια αίσθηση καθαριότητας και φρεσκάδας! Δεν φανταζόμαστε όμως πόσο βλαβερό είναι για την υγειά μας ένα αθώο μαλακτικό. Περιέχουν τοξικές χημικές ουσίες οι οποίες εισχωρούν στο δέρμα μας μέσω της επαφής με τα ρούχα και μέσω της μυρωδιάς που έχουν σχεδιαστεί να προσκολλώνται στο ύφασμα για να αφήνουν το άρωμα τους.

Τα περισσότερα μαλακτικά ρούχων περιέχουν τα εξής τοξικά χημικά:

Α-τερπινεόλη: Πρόκειται για ένα επικίνδυνο τοξικό χημικό, που μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους, απώλεια μνήμης, μούδιασμα στο πρόσωπο κλπ.
Βενζυλικό Οξικό Άλας: Πρόκειται για μια τοξική ουσία, που συνδέεται με τον καρκίνο του παγκρέατος και μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στα μάτια όπως και στο αναπνευστικό.
Βενζυλική Aλκοόλη: Προκαλεί διαταραχές του κεντρικού νευρικού συστήματος, κεφαλαλγία, ναυτία, έμετος, ζάλη και μείωση της αρτηριακής πίεσης.
Χλωροφόρμιο: Πρόκειται για ισχυρή καρκινογόνο νευροτοξίνη που μπορεί να προκαλέσει μέχρι και απώλεια της συνείδησης, ναυτία, κεφαλαλγία, εμετό.
Λιναλοόλη: που προκαλεί αναπνευστικά προβλήματα καθώς και «απώλεια συντονισμού των μυών».

Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε φυσικές εναλλακτικές λύσεις που είναι ασφαλέστερες και πιο αποτελεσματικές. Δείτε πως φτιάχνουμε σπιτικό μαλακτικό με αιθερία ελαία.

Υλικά :

1 λίτρο νερό
1/2 λίτρο λευκό ξίδι
250 γρ. σόδα μαγειρικής
20-25 σταγόνες αιθέρια έλαια (της προτίμησης σας)

Οδηγίες παρασκευής: Γεμίστε ένα δοχείο με όλα τα υλικά,ανακατέψτε(στην αρχή αφρίζει έπειτα κατακάθεται)το φυσικό μαλακτικό ρούχων σας είναι έτοιμο. Χρησιμοποιήστε για κάθε πλύση,στο τελευταίο στάδιο πλυσίματος, 1/4 της κούπας 60ml.

Το ξίδι αφαιρεί τα υπολείμματα απορρυπαντικού από τα ρούχα ,ζωντανεύει τα χρώματα ενώ υποχωρούν τα άλατα από το πλυντήριο.
Η μαγειρική σόδα λειτουργεί ως φυσικό μαλακτικό, βοηθά στον καθαρισμό ενώ αφαιρεί τις οσμές από τα ρούχα.
Εναλλακτικά προτιμήστε τα οργανικά απορρυπαντικά που είναι πιο φιλικά.
πηγή elmagazino

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr