Αυτό το ισχυρό βότανο μειώνει τη χοληστερόλη και ρυθμίζει το σάκχαρο στο αίμα

Αυτό το ισχυρό βότανο μειώνει τη χοληστερόλη και ρυθμίζει το σάκχαρο στο αίμα

Η τριγωνέλλα, επίσης γνωστή ως σπόροι τριγωνέλλας, έχει μακρά ιστορία χρήσης για τις φαρμακευτικές της ιδιότητες. Αυτός ο ταπεινός σπόρος ήταν γνωστός στους αρχαίους Έλληνες, οι οποίοι τον χρησιμοποιούσαν πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες για να βελτιώσουν τις σωματικές επιδόσεις και την υγεία τους.

Σήμερα, η σύγχρονη επιστήμη επιβεβαιώνει αυτό που οι αρχαίοι σοφοί γνώριζαν διαισθητικά: η τριγωνέλλα είναι ένα ισχυρό φάρμακο για τη μείωση των υψομέτρων και .

Η τριγωνέλλα μειώνει τη χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια

Η τριγωνέλλα περιέχει υψηλά επίπεδα διαιτητικών ινών, ιδιαίτερα γαλακτομαννάνη, η οποία συμβάλλει στη μείωση της απορρόφησης της χοληστερόλης στο έντερο. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση τριγωνέλλας μπορεί να μειώσει σημαντικά τα επίπεδα της ολικής χοληστερόλης, της LDL (κακής) χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων στο αίμα.

Επιπλέον, η τριγωνέλλα συμβάλλει στην αύξηση των επιπέδων της HDL (καλής) χοληστερόλης, γεγονός που συμβάλλει περαιτέρω στην καρδιαγγειακή υγεία. Η τριγωνέλλα αυξάνει την έκκριση χολικών οξέων, τα οποία μειώνουν τις εναποθέσεις χοληστερόλης στο ήπαρ, οι σαπωνίνες που περιέχει σχηματίζουν ενώσεις με τη χοληστερόλη και έτσι μειώνουν την απορρόφησή της. Λόγω της παρουσίας φυτικών ινών, μειώνεται ο ρυθμός διάχυσης μέσω της βλεννογόνου μεμβράνης και έτσι μειώνεται η απορρόφηση της χοληστερόλης.

Η τριγωνέλλα μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα

Επιστήμονες στην Τζαϊπούρ της Ινδίας έδειξαν ότι η τριγωνέλλα μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα στον τύπο 2, μειώνοντας την αντίσταση του οργανισμού στην ινσουλίνη και απομακρύνοντας τα περιττά τριγλυκερίδια από το αίμα. Το ενδιαφέρον των Ινδών επιστημόνων για το φυτό αυτό δεν είναι ασυνήθιστο, δεδομένου ότι η τριγωνέλλα είναι ένα από τα συστατικά του κάρυ.

Πώς να χρησιμοποιήσετε την τριγωνέλλα;
Μπορείτε να καταναλώσετε τριγωνέλλα σε μορφή σκόνης, σπόρων ή ως συμπλήρωμα διατροφής. Η προσθήκη τριγωνέλλας στην καθημερινή σας διατροφή είναι εύκολη: μπορείτε να την πασπαλίζετε στο γιαούρτι, να την προσθέτετε σε smoothies ή να τη χρησιμοποιείτε ως καρύκευμα σε διάφορα πιάτα.

Συνταγή για τσάι

Προσθέστε μια γεμάτη κουταλιά της σούπας σπόρους τριγωνέλλας σε 250 χιλιοστόλιτρα βραστό νερό και σιγοβράστε για δύο με τρία λεπτά. Σκεπάστε το και αφήστε το να σταθεί 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια, σουρώστε το τσάι.

lafresko.nl

unsplash.com

Μόνο Λίγα Λεπτά θα Χρειαστείτε για το Καλύτερο Αυτομασάζ Προσώπου που Ανορθώνει τα Χαλαρά Μάγουλα

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr