Το φρούτο που μειώνει τον καρκίνο του μαστού

Το φρούτο που μειώνει τον καρκίνο του μαστού

Είναι εποχής και αυτό το φρούτο μπορεί να σε προστατέψει από τον καρκίνο του μαστού.

 

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Εάν είναι το αγαπημένο σου φρούτο τότε έπεσες διάνα! Σύμφωνα με έρευνες το ροδάκινο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για καρκίνο του μαστού.

Το ροδάκινο (Prunus persica L. Batsch), προέρχεται από την Κίνα, καλλιεργείται σε χιλιάδες στρέμματα και είναι το πιο σημαντικό φρούτο αυτής της χώρας.

10 tips που βοηθούν να “προλάβουμε” τον καρκίνο του μαστού

Ροδάκινα: Η διατροφή τους αξία
Τα ροδάκινα περιέχουν σάκχαρα, μέταλλα, οργανικά οξέα, διαιτητικές ίνες και βιταμίνες.
Διαθέτουν ενώσεις με αντιοξειδωτικές ιδιότητες όπως είναι η βιταμίνη C, τα καροτενοειδή τα φαινολικά οξέα, τα φλαβονοειδή και η ανθοκυανίνη.
Το 90% του ροδάκινου αποτελείται από νερό, επομένως μπορεί να αποτελέσει μια ιδανική πηγή ενυδάτωσης, ειδικά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες.
Έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα και αυξημένη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες καθώς και χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.

Οι διαλυτές ίνες τους βοηθούν στην καλύτερη κινητικότητα του εντέρου και στην βελτίωση των συμπτωμάτων της δυσκοιλιότητας.
Περιέχουν β-καροτένιο, μια προβιταμίνη που μετατρέπεται σε βιταμίνη Α μέσα στο σώμα. Η βιταμίνη Α είναι απαραίτητη για την πρόληψη προβλημάτων όρασης και για τη διατήρηση υγιών βλεννογόνων και υγιούς δέρματος.

Περιέχει σημαντική ποσότητα καλίου. Η πρόσληψη καλίου έχει συσχετιστεί θετικά με χαμηλότερη αρτηριακή πίεση και μειωμένη νοσηρότητα και θνησιμότητα από καρδιαγγειακά νοσήματα.
Ένα μέτριο σε μέγεθος ροδάκινο (150 g) αποδίδει 63 θερμίδες.
Το ροδάκινο μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου

Όπως τα περισσότερα φρούτα, τα ροδάκινα παρέχουν ευεργετικές φυτικές ενώσεις που μπορεί να προσφέρουν κάποια προστασία από διάφορους καρκίνους.

Συγκεκριμένα, το δέρμα και η σάρκα του ροδάκινου είναι πλούσια σε καροτενοειδή και καφεϊκό οξύ — δύο τύποι αντιοξειδωτικών που βρέθηκε ότι έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες.

Έρευνες έχουν επίσης δείξει ότι οι ενώσεις στους σπόρους ροδάκινου μπορεί να περιορίσουν την ανάπτυξη μη καρκινικών όγκων του δέρματος και να αποτρέψουν τη μετατροπή τους σε καρκινικούς.

Για να μην αναφέρουμε ότι τα ροδάκινα είναι γεμάτα πολυφαινόλες, μια κατηγορία αντιοξειδωτικών που έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν την ανάπτυξη και περιορίζουν τη μετάσταση των καρκινικών κυττάρων.

Οι πολυφαινόλες που περιέχει το ροδάκινο σκοτώνουν και τα καρκινικά κύτταρα, χωρίς να προκαλούν καμία βλάβη σε υγιή. Σε μελέτη φάνηκε ότι αυτές οι πολυφαινόλες ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικές στην πρόληψη της ανάπτυξης και της εξάπλωσης ενός συγκεκριμένου τύπου καρκίνου του μαστού.

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι ένα άτομο θα πρέπει να τρώει περίπου δύο έως τρία ροδάκινα την ημέρα για να καταναλώνει ποσότητα πολυφαινολών αντίστοιχη με αυτή που χρησιμοποιήθηκε στη μελέτη.

Σε μια άλλη μελέτη, μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες που κατανάλωναν τουλάχιστον 2 ροδάκινα ή νεκταρίνια κάθε μέρα είχαν 41% χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του μαστού για 24 χρόνια.

Ωστόσο, λίγες μελέτες έχουν γίνει σε ανθρώπους, επομένως απαιτείται περισσότερη έρευνα.

shape.gr

unsplash.com

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

…….για να μην Ξεβάψουν τα Ρούχα σου στο Πλύσιμο, δες τι Πρέπει να Κάνεις.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr