Χρήσεις για το αλάτι: Ιατρικές θεραπείες

Χρήσεις για το αλάτι: Ιατρικές θεραπείες

Πονόλαιμος, πονόδοντο, ρινική σταλαγματιά, τσιμπήματα μέλισσας, τσιμπήματα κουνουπιών, επώδυνα ούλα,  είναι μερικές από τις παθήσεις για τις οποίες έχει συνταγογραφηθεί αλάτι. Η σύγχρονη επιστήμη δεν υποστηρίζει όλες τις παραδοσιακές χρήσεις του αλατιού, αλλά αυτό το άρθρο προσφέρει μια εικόνα των φαινομενικά ατελείωτων θεραπευτικών ιδιοτήτων που μπορεί να έχει το αλάτι.

Πονόλαιμος: Η απλούστερη θεραπεία για τον μικρό πονόλαιμο είναι μια ζεστή γαργάρα με αλμυρό νερό (όσο και αν αντιπαθείτε τη γεύση!). Απλώς προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε 8 ουγγιές ζεστό νερό και κάντε γαργάρες πολλές φορές την ημέρα. Επισκεφθείτε έναν γιατρό εάν ο πονόλαιμος επιμένει για περισσότερο από 3 ημέρες ή συνοδεύεται από υψηλό πυρετό.

Εγκαύματα ή τραυματισμοί: Ένα σοβαρό έγκαυμα στο στόμα σας από το να φάτε κάτι πολύ ζεστό μπορεί να ανακουφιστεί με το ξέπλυμα με θαλασσινό νερό κάθε ώρα περίπου. Χρησιμοποιήστε 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε 8 ουγγιές ζεστό νερό.

Το δάγκωμα της γλώσσας ή του μάγουλου μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη ποσότητα αίματος, αλλά σπάνια είναι σοβαρό. Για να ανακουφίσετε τον πόνο, ξεπλύνετε το στόμα με 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό.

Ούλα: Απλώστε με 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε 4 ουγγιές ζεστό νερό όταν τα ούλα είναι επώδυνα. Εάν έχετε απόστημα, το αλάτι θα αφαιρέσει μέρος της μόλυνσης. Οποιοσδήποτε πόνος στα ούλα πρέπει να αντιμετωπίζεται από οδοντίατρο το συντομότερο δυνατό.

Πόνοι στα δόντια: Ως προσωρινή θεραπεία για τον πονόδοντο πριν πάτε στον οδοντίατρο, ξεπλύνετε το στόμα σας με ένα μείγμα από 4 ουγγιές ζεστό νερό, 2 κουταλιές της σούπας ξύδι και 1 κουταλιά της σούπας αλάτι.

Προσθέστε 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε 8 ουγγιές ζεστό (όχι καυτό) νερό. Κάντε γαργάρες με το μείγμα 3 φορές την ημέρα για να απαλύνετε τον πονόλαιμο. Εάν ο πόνος επιμένει για περισσότερο από 3 ημέρες, επικοινωνήστε με έναν γιατρό.

Μύτη: Φτιάξτε τις δικές σας ρινικές σταγόνες φυσιολογικού ορού που θα τις χρησιμοποιήσετε για τον έλεγχο της ενοχλητικής οπισθρινικής σταγόνας. Άτομα με υπνική άπνοια, μια κατάσταση που περιλαμβάνει μια επικίνδυνη διακοπή της αναπνοής ενώ κοιμούνται, μπορεί επίσης να θέλουν να δοκιμάσουν αυτές τις σταγόνες για να κρατήσουν ανοιχτές τις ρινικές οδούς.

Όταν το καλοκαίρι δεν είναι διασκεδαστικό
Το καλοκαίρι μπορεί να είναι διασκεδαστικό όταν δεν αντιμετωπίζεις τα τραύματα της εποχής. Το αλάτι μπορεί να τα βοηθήσει να πάνε πολύ πιο εύκολα.

Τσιμπήματα μέλισσας και δαγκώματα ζωύφιου: Δουλέψτε ένα μείγμα αλατιού και νερού σε μια πάστα που θα κολλήσει σε ένα τσίμπημα μέλισσας ή ένα δάγκωμα ζωύφιου. Εφαρμόστε την πάστα και αφήστε να καθίσει μέχρι να στεγνώσει. Αυτό θα πρέπει να ανακουφίσει κάθε φαγούρα ή πόνο.

Συνδυάστε ίσα μέρη μαγειρικής σόδας και αλατιού και, στη συνέχεια, απλώστε το σε μια περιοχή που τσιμπήσει ή δαγκώσει για να ανακουφίσετε τη φαγούρα.

Αντιμετωπίστε ένα τσίμπημα κουνουπιού μουλιάζοντάς το για λίγα λεπτά σε αλμυρό νερό και στη συνέχεια απλώνοντας μια αλοιφή από αλάτι και λαρδί.

Αλλεργίες: Ή άρδευση των ρουθουνιών και των ιγμορείων με αλμυρό νερό είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ελέγξετε τα επίμονα, ενοχλητικά συμπτώματα αλλεργίας.

Διαλύστε 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε 8 ουγγιές νερό σε θερμοκρασία δωματίου. Τραβήξτε το μείγμα σε ένα σταγονόμετρο μύτης και εισπνεύστε υγρό από τα ρουθούνια σας. Επαναλάβετε πολλές φορές για κάθε ρουθούνι, χρησιμοποιώντας 2 ή 3 σταγόνες από το διάλυμα κάθε φορά. Όταν τελειώσετε, φυσήξτε τη μύτη σας μέχρι να μην μείνει καθόλου έκριμα.

Μια δίαιτα με φρούτα και λαχανικά εποχής – ό,τι πρέπει για το καλοκαίρι!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr