ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΙΣ ΚΡΕΜΕΣ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΙΑ ΟΛΙΚΗ ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΙΣ ΚΡΕΜΕΣ ΣΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΙΑ ΟΛΙΚΗ ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Το δέρμα μας χτυπάει σχεδόν από τη στιγμή που γεννιόμαστε χάρη στην έκθεση στον ήλιο, τον άνεμο, τις χημικές ουσίες και τις γενικές επιδράσεις της βαρύτητας. Αυτό επιδεινώνεται από το γεγονός ότι, καθώς γερνάμε, το δέρμα μας χάνει φυσικά την ελαστικότητά του. Όταν η ελαστίνη και το κολλαγόνο (τα βασικά συστατικά που διατηρούν το δέρμα νεανικό και όμορφο) χάνουν την όψη τους, το δέρμα αρχίζει να χαλάει και να ρυτιδώνει.

Η αύξηση και η απώλεια βάρους έχει επίσης σημαντικό αντίκτυπο στο πώς διατηρείται το δέρμα με την πάροδο του χρόνου. Σύμφωνα με το περιοδικό Prevention, η μέση ενήλικη γυναίκα χάνει 5 λίβρες (2,3 κιλά) μυών και τους αντικαθιστά με 15 λίβρες (6,8 κιλά) λίπους κάθε δεκαετία. Δεδομένου ότι το λίπος βρίσκεται διαφορετικά κάτω από το δέρμα από ότι οι μύες, επηρεάζει τον τρόπο εμφάνισης της επιφάνειάς μας, οδηγώντας συχνά στην ανάπτυξη ανεπιθύμητης κυτταρίτιδας.

Αυτό το ανάγλυφο δέρμα με λακκάκια μπορεί να εμφανιστεί οπουδήποτε, ανά πάσα στιγμή και σε οποιονδήποτε. Στην πραγματικότητα, το WebMD αναφέρει ότι το 90 τοις εκατό των γυναικών έχουν κυτταρίτιδα, ακόμη και το σούπερ αδύναμο κορμί. Η αύξηση βάρους και ο εκφυλισμός του δέρματος παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της κυτταρίτιδας, αλλά το ίδιο κάνουν και οι ορμόνες και η γενετική, που δεν ελέγχονται τόσο εύκολα.

Λοιπόν, τι κάνουν στην πραγματικότητα αυτά τα «θαυματουργά προϊόντα»; Η ιδέα είναι ότι γεμίζουν την πληγείσα περιοχή όπου εφαρμόζεται, καθιστώντας τις προβληματικές περιοχές πιο σταθερές και λιγότερο αισθητές. Ανάλογα με το προϊόν, ορισμένοι χρήστες απολαμβάνουν εξαιρετικά αποτελέσματα, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι έχουν σπαταλήσει τα χρήματά τους. Επομένως, κάντε την έρευνά σας πριν ρίξετε χρήματα σε μια συγκεκριμένη ενυδατική κρέμα. Εάν η κυτταρίτιδα σας απασχολεί, προσπαθήστε να ενσωματώσετε την υγιεινή διατροφή και την άσκηση για να επιτύχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Αν και δεν μπορείτε να περιμένετε ολοκληρωτικά θαύματα, οι περισσότερες κρέμες θα πρέπει να βοηθήσουν σε κάποιο βαθμό.

Δραστικά συστατικά σε ενυδατικές κρέμες σύσφιξης και ανόρθωσης
Οι δημιουργοί των περισσότερων συσφιγκτικών λοσιόν πιστεύουν ότι έχουν βρει τον τέλειο συνδυασμό συστατικών για να εξομαλύνει αποτελεσματικά τυχόν αντιαισθητικές ρυτίδες , γραμμές ή κυτταρίτιδα. Όλα τα προϊόντα διαθέτουν διαφορετικά συστατικά, ωστόσο, ενεργά και ανενεργά.

«Υπάρχουν [συστατικά] όπως τα ρετινοειδή, οι επιδερμικοί αυξητικοί παράγοντες, οι κυτοκίνες και τα πεπτίδια που έχουν δείξει αυξημένη παραγωγή κολλαγόνου», λέει η Wendy E. Roberts, MD, δερματολόγος στο Rancho Mirage, Καλιφόρνια. «Τυπικά, τα προϊόντα είναι μείγματα πολλών ενώσεων που λειτουργούν συνεργιστικά για να μειώσουν την εμφάνιση χαλάρωσης, γραμμών και ρυτίδων.»

Ορισμένα από τα προϊόντα αυτά, χρησιμοποιούν ενεργά συστατικά που γεμίζουν το δέρμα για να το κάνουν να φαίνεται πιο σφιχτό, ενώ άλλα προσπαθούν να συσφίξουν το εξωτερικό στρώμα του δέρματος για να απαλλαγούν από τις γραμμές. Οι περισσότεροι καταβάλλουν προσπάθεια να διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο είναι βασικό συστατικό του υγιούς, νεανικού δέρματος.

Οι συσφιγκτικές κρέμες περιέχουν γενικά ορυκτέλαια, parabens (ως συντηρητικά) και αρώματα. Τα ενεργά συστατικά, ωστόσο, είναι αυτά που στην πραγματικότητα κάνουν τη δουλειά σύσφιξης. Εδώ είναι μερικά από τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα:

Τα πεπτίδια είναι κομμάτια μορίων πρωτεΐνης που, όταν συνδυάζονται με γλυκερίνη, οδηγεί σε αυξημένη παραγωγή κολλαγόνου. Οι πολλές μορφές πεπτιδίων είναι δημοφιλείς στις συσφιγκτικές κρέμες και για καλό λόγο.

Τα εξαπεπτίδια δρουν ως μυοχαλαρωτικά, ενώ τα πενταπεπτίδια και τα ολιγοπεπτίδια διεγείρουν τα κύτταρα ινοβλαστών, τα οποία είναι υπεύθυνα για την παραγωγή κολλαγόνου.

Η κερατίνη είναι ένα μείγμα πρωτεϊνικών πεπτιδίων.

Τα νευροπεπτίδια είναι μια ακόμη πιο αποτελεσματική επιλογή, αλλά πολύ πιο δαπανηρή στην παραγωγή από τα πενταπεπτίδια που βρίσκονται πιο συχνά. επομένως βρίσκονται σε κρέμες γενικά υψηλής ποιότητας.

Τα ρετινοειδή (χημικές ενώσεις που προέρχονται από τη βιταμίνη Α) θεωρούνται από πολλούς ειδικούς ως η πιο αποτελεσματική θεραπεία, χάρη σε επιστημονικές μελέτες. Τα ρετινοειδή επιτρέπουν στα νέα κύτταρα του δέρματος να βγουν γρηγορότερα στην επιφάνεια και επιβραδύνουν τη διάσπαση του κολλαγόνου καθώς και πυκνώνουν το βαθύτερο στρώμα του δέρματος όπου τείνουν να ξεκινούν οι ρυτίδες.

Το άλφα λιποϊκό οξύ είναι γνωστό ότι βελτιώνει την εμφάνιση των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών. Προσφέρει επίσης το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι είναι εξαιρετικό αντιφλεγμονώδες, το οποίο βοηθά με τις ενοχλητικές σακούλες κάτω από τα μάτια. Επιπλέον, προωθεί τη ροή του αίματος, με αποτέλεσμα το δέρμα να ακτινοβολεί.

Ο λιποδιαλυτός εστέρας βιταμίνης C είναι γνωστός για την ικανότητά του να διεγείρει την ανάπτυξη της ελαστίνης, η οποία βοηθά το δέρμα να διατηρήσει την ευελιξία του. Βοηθά επίσης στην ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου.

Η διμεθυλαμινοαιθανόλη (DMAE) είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής που δρα ως μυϊκό τονωτικό. Στην πραγματικότητα, το DMAE προστατεύει τους μύες από την πτώση ή την χαλάρωση, συμβάλλοντας στην αποτελεσματική αναστροφή των ρυτίδων και των γραμμών και στη σφράγιση των περιοχών με βαθουλώματα.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr