ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΦΥΣΙΚΑ ΑΝΤΙΚΟΥΝΟΥΠΙΚΑ.

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΦΥΣΙΚΑ ΑΝΤΙΚΟΥΝΟΥΠΙΚΑ.

 

Το πρώτο βήμα για να κρατήσετε μακριά τα κουνούπια είναι να κατανοήσετε τι τα ελκύει. Στα κουνούπια αρέσει ο ιδρώτας, ή μάλλον, το γαλακτικό οξύ που εκκρίνεται μέσω του ιδρώτα μας. Τα κουνούπια έλκονται από τις χημικές ουσίες που περιέχονται στο δέρμα σας και την αυξημένη υγρασία γύρω από το σώμα σας. Προτιμούν τις ψυχρότερες θερμοκρασίες του δέρματος, οι οποίες παίζουν επίσης ρόλο στην προσέλκυση αυτών των παρασίτων σε υψηλότερα, ψυχρότερα άκρα. Αυτός μπορεί να είναι ένας λόγος που μερικοί άνθρωποι δέχονται επίθεση, ενώ άλλοι όχι.

Φωτογραφία από το biborg στο Freeimages.com

Ενώ μπορεί να πιστεύετε ότι το να φοράτε σκούρα ρούχα θα σας προστατεύσει από τα κουνούπια, ισχύει το αντίθετο. Πολλά κουνούπια χρησιμοποιούν την όραση για να εντοπίσουν τους ξενιστές από απόσταση και τα σκούρα ρούχα είναι αρχικά ελκυστικά.

Μην αναπνέετε. Προφανώς, αστειεύομαι, αλλά πρέπει να ξέρετε ότι το διοξείδιο του άνθρακα από την αναπνοή των ανθρώπων και των ζώων βοηθά τα κουνούπια να βρουν τα θύματά τους. Ένα αναμμένο κερί είναι μια άλλη πηγή διοξειδίου του άνθρακα, οπότε βεβαιωθείτε ότι τα εξωτερικά κεριά περιέχουν λάδι σιτρονέλας, το οποίο κρατά μακριά τα κουνούπια.

Σε αυτούς τους θηρευτές αρέσουν τα λουλουδάτα και φρουτώδη αρώματα, τα οποία είναι κοινά σε πολλά γυναικεία προϊόντα προσωπικής περιποίησης, επομένως μπορεί να θέλετε να κάνετε διαφορετικές επιλογές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Επιλέξτε βιολογικές ποικιλίες που περιέχουν δεντρολίβανο, μέντα, γαρύφαλλο, ευκάλυπτο και λεμονόχορτο , όλα αυτά ενισχύουν τις αντικουνουπικές ιδιότητες. Επίσης, μην αγοράζετε απορρυπαντικά ρούχων ή υφασμάτινα σεντόνια που περιέχουν λουλουδάτα ή φρουτώδη αρώματα.

Βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε στάσιμο νερό γύρω από το σπίτι σας. Αυτό θα είναι ένα έδαφος αναπαραγωγής για τα κουνούπια. Μην αφήνετε κονσέρβες, φλιτζάνια ή μπολ έξω από όπου μπορεί να συσσωρευτεί υγρασία.

Η τοποθέτηση των ακόλουθων φυσικών βοτάνων και λουλουδιών σε γλάστρες γύρω από το μπαλκόνι ή το αίθριο σας μπορεί να σας βοηθήσει:

Δεντρολίβανο . Επίσης εξαιρετικό βότανο.
Κατιφέδες . Οι κατιφέδες εμποδίζουν τα ζωύφια να τρώνε τις καλλιέργειές σας και στα κουνούπια δεν αρέσει η μυρωδιά τους. Επιπλέον, είναι όμορφοι!
Λεμονόχορτο . Αυτό το φυτό που μοιάζει με γρασίδι μυρίζει υπέροχα και περιέχει φυσικό έλαιο σιτρονέλλας. Μπορείτε επίσης να κόψετε τις λεπίδες και να τις κυλήσετε γύρω από τα δάχτυλά σας. Αυτό θα εξαγάγει το λάδι από το φυτό το οποίο μπορείτε να τοποθετήσετε στο δέρμα σας ως αποτελεσματικό απωθητικό.
Σκόρδο . Τα κουνούπια και τα ζωύφια θα μείνουν μακριά αν φυτέψετε αυτή τη φυσική θεραπευτική τροφή στον κήπο σας.
Από την εμπειρία μου, η χρήση αιθέριων ελαίων είναι ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσετε μακριά τα κουνούπια (και είναι πολύ πιο ήπιο για το χαρτζιλίκι σας). Τα παρακάτω είναι οι αγαπημένες μου επιλογές κατά των κουνουπιών: λεμονόχορτο, μέντα, ευκάλυπτος, γαρύφαλλο και τεϊόδεντρο. Θυμηθείτε να αραιώσετε τα αιθέρια έλαια πριν την εφαρμογή:

Σπρέι κουνουπιών ευκαλύπτου και λεμονόχορτου

Ένα μπουκάλι ψεκασμού 100 ml.

-1 κουταλάκι του γλυκού ευκάλυπτος

-1 κουταλάκι του γλυκού λεμονόχορτο

8 κουταλιές της σούπας απεσταγμένη αμαμελίδα.

Έλαιο αμαμελίδος. Αναπλαστικό λάδι σύσφιξης.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ. Προσθέστε τα συστατικά στο μπουκάλι ψεκασμού. Ανακινήστε και εφαρμόστε γενναιόδωρα.

Εάν είστε κατασκηνωτής ή πεζοπόρος, θυμηθείτε να βάλετε φωτιά, καθώς ο καπνός αποσπά την προσοχή των κουνουπιών. Επίσης, τρώτε άφθονο σκόρδο. σοβαρά, βοηθάει! Το σκόρδο διαρρέει από τους πόρους σας και δρα ως φυσικό απωθητικό. Η ανάσα σας μπορεί να διώξει τους φίλους σας από τη σκηνή, αλλά τουλάχιστον θα είστε χωρίς τσιμπήματα και τσιμπούρια. Οι παλιοί συνήθιζαν να απλώνουν ροκανίδια κέδρου γύρω από τις κατοικίες τους και να θρυμματίζουν βελόνες σε όλο το δέρμα τους για να κρατούν μακριά τα κουνούπια. Θυμηθείτε να φοράτε άφθονο προστατευτικό ρουχισμό και να απολαμβάνετε πάντα την υπέροχη ύπαιθρο.

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Αιθ. Έλαιο Λεμονόχορτο. Άρωμα Φρεσκάδας-Καθαριότητα-Αντιμικροβιακό

Aιθέριo Έλαιο Ευκάλυπτος (Eucalyptus)

Αιθ. Έλαιο Λεμονόχορτο. Άρωμα Φρεσκάδας-Καθαριότητα-Αντιμικροβιακό

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr