Μπότοξ στο σπίτι | 3 εναλλακτικοί τρόποι που μπορούν να αντικαταστήσουν τα ενέσιμα

Μπότοξ στο σπίτι | 3 εναλλακτικοί τρόποι που μπορούν να αντικαταστήσουν τα ενέσιμα

Και μπορείς να κάνεις εύκολα και μόνη σου.

Η γήρανση της επιδερμίδας απασχολεί πλέον όλο και περισσότερες γυναίκες, σε όλες τις ηλικίες. Γι’ αυτό και, σε ό,τι έχει να κάνει με την περιποίηση της επιδερμίδας, οι ειδικοί πλέον κάνουν λόγο για ανάγκες και όχι για ηλικίες. Το γεγονός αυτό δεν είναι περίεργο αν αναλογιστείς ότι οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες σχηματίζονται πλέον ακόμα και σε νεαρές επιδερμίδες, μιας και δεν οφείλονται αποκλειστικά στο πέρασμα του χρόνου αλλά σε μια πληθώρα (εξωτερικών) παραγόντων, όπως στη UV ακτινοβολία. Γι’ αυτό άλλωστε πληθαίνουν οι γυναίκες που καταφεύγουν στο ιατρείο του πλαστικού, ακόμα και από πολύ μικρή ηλικία, για να δοκιμάσουν μπότοξ (ή baby μπότοξ), μια κατά τ’ άλλα ασφαλή διαδικασία “αντιγήρανσης”, που είναι και εγκεκριμένη από τον FDA.

Photo by Joshua Rawson-Harris on Unsplas

Λίγα περισσότερα για το μπότοξ
Πρόκειται για μια μορφή φυσικής πρωτεΐνης που παράγεται από το κλωστηρίδιο botulinum (βοτουλινική τοξίνη). Εγχέεται τοπικά με ένεση και χρησιμοποιείται για να χαλαρώσει προσωρινά τους μυς του προσώπου που προκαλούν με τη σύσπασή τους ρυτίδες και μικρές γραμμές, ενώ παράλληλα προλαμβάνει τον σχηματισμό νέων ρυτίδων.

Παρ’ όλα αυτά βέβαια, είναι μεγάλη η μερίδα των γυναικών που δεν θέλουν να δοκιμάσουν τη συγκεκριμένη μέθοδο και προτιμούν να αρκεστούν σε πιο φυσικούς τρόπους για να διατηρήσουν νεανική την επιδερμίδα τους. Ευτυχώς, υπάρχουν πράγματι μερικές εναλλακτικές του μπότοξ που όχι μόνο θα σου γλυτώσουν χρήματα, αλλά μπορούν να γίνουν εύκολα από τον καθένα στην άνεση του σπιτιού του.

Ποιες είναι αυτές;

#1. Ρετινόλη / bakuchiol

unsplash.com

Σέρουμ προσώπου bakuchiol (μπακουκιόλη) το απόλυτο αντιοξειδωτικό συμπύκνωμα της φύσης.

Η ρετινόλη, γνωστή και ως βιταμίνη Α, είναι η πιο γνωστή μορφή των ρετινοειδών με αποδεδειγμένα αντιοξειδωτική, αντιβακτηριδιακή και αντιγηραντική δράση. Έτσι, βοηθά στην καταπολέμηση των έντονων σημαδιών γήρανσης δρώντας στοχευμένα κατά των λεπτών γραμμών, των ρυτίδων και των σκούρων κηλίδων ενώ βελτιώνει αισθητά την υφή και την ποιότητα του δέρματος. Βέβαια, η ρετινόλη θεωρείται ισχυρό συστατικό, επομένως δεν είναι απόλυτα ασφαλές για χρήση από όλες τις γυναίκες αλλά ούτε και όλες τις εποχές. Έτσι, εγκυμονούσες ή μητέρες που θηλάζουν απαγορεύεται να τη χρησιμοποιήσουν, ενώ και το καλοκαίρι αντεδείκνυται η εφαρμογή της για όλες ανεξαιρέτως, μιας και προκαλεί φωτοευαισθησία.

Το bakuchiol από την άλλη είναι ένα ενεργό συστατικό φυτικής προέλευσης που έχει παρόμοια δράση με αυτή της ρετινόλης, αποτελεί όμως μία φυσική εναλλακτική της, με αποτέλεσμα να μην ερεθίζει την επιδερμίδα, να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και πρωί αλλά και τους καλοκαιρινούς μήνες (αφού δεν είναι φωτοευαίσθητο) αλλά και να αποτελεί ένα safe συστατικό για τις εγκυμονούσες / μητέρες που θηλάζουν.

#2. Face massage

unsplash.com  Σέρουμ προσώπου bakuchiol (μπακουκιόλη) το απόλυτο αντιοξειδωτικό συμπύκνωμα της φύσης.

Tο μασάζ έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην όψη των ρυτίδων και λεπτών γραμμών. Κι αυτό γιατί χαλαρώνει του μυς του προσώπου και ανακουφίζει από την κούραση και το στρες που έχουν συσσωρευτεί, ενώ βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να λάμπει, η ελαστικότητά της να βελτιώνεται αισθητά αλλά και οι λεπτές γραμμές / ρυτίδες να υποχωρούν σταδιακά. Μπορείς να κάνεις μασάζ με τα δάχτυλα ή, ακόμα καλύτερα, με κάποιο face roller / πέτρα μασάζ (gua sha).

Τα 5 καλύτερα anti-aging αντηλιακά για προστασία από τον ήλιο αλλά και δράση κατά της (πρόωρης) γήρανσης

#3. Gadgets με μικρορεύματα
Δεν είναι τυχαίο ότι τα μικρά gadgets που χρησιμοποιούν μικρορεύματα ή/και φωτοθεραπεία με φώτα LED έχουν γίνει huge trend τελευταία. Μέσω των απαλών δονήσεων και παλμών που εκπέμπουν κάνουν απαλό μασάζ στο πρόσωπο, ενεργοποιώντας τη μικροκυκλοφορία. Τα πιο γνωστά και προσιτά οικονομικά είναι της εταιρείας FOREO και νομίζουμε ότι αξίζουν την επένδυση. Τέλος, και οι μάσκες LED που κάνουν φωτοθεραπεία έχουν αντίστοιχα πολλά οφέλη για το πρόσωπο και είναι η επόμενη μεγάλη τάση στο skincare. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι οι συγκεκριμένες μάσκες είναι το skincare του μέλλοντος.

www.madamefigaro.gr

Σταφυλοκουκουτσέλαιο

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr