Σκασμένες φτέρνες με ραγάδες και ξηροδερμία: Η σπιτική θεραπεία που θα τις κάνει να μοιάζουν βελούδινες

Σκασμένες φτέρνες με ραγάδες και ξηροδερμία: Η σπιτική θεραπεία που θα τις κάνει να μοιάζουν βελούδινες

Οι σκασμένες φτέρνες, με ραγάδες και ξηροδερμία είναι ένα πρόβλημα που έρχεται στην επιφάνεια, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες. Δείτε παρακάτω την σπιτική θεραπεία που θα τις κάνει να μοιάζουν ξανά βελούδινες αλλά και ποια προβλήματα υγείας μπορεί να κάνουν τις φτέρνες σας να σκίζονται.
Το έξυπνο κόλπο για να αντιμετωπίσετε τις σκασμένες φτέρνες

Οι ραγάδες, τα σκασίματα και η ξηροδερμία στις φτέρνες είναι κατά βάση ένα αισθητικό πρόβλημα, αλλά μπορεί επίσης να μετατραπεί σε μια οδυνηρή κατάσταση, καθώς το δέρμα γίνεται παχύ και δημιουργούνται κάλοι.

Με τις σκασμένες φτέρνες, το πρόβλημα είναι πιο έντονο κατά μήκος του εσωτερικού χείλους στην φτέρνα, ενώ συνοδεύεται με ερυθρότητα, φαγούρα, φλεγμονή και ξεφλούδισμα του δέρματος.

Οι σκασμένες φτέρνες μπορεί να είναι αποτέλεσμα αφυδάτωσης της επιδερμίδας σε εκείνο το σημείο, ξηρού αέρα, ανθυγιεινής διατροφής, ακατάλληλης φροντίδας των ποδιών, σκληρών δαπέδων, παρατεταμένης ορθοστασίας και ακατάλληλων υποδημάτων.

Επιπλέον, υπάρχουν και άλλες προϋποθέσεις που μπορούν να συμβάλουν σε αυτό το πρόβλημα και αυτές είναι το έκζεμα, η νόσος του θυρεοειδούς και ο διαβήτης.

Αν ακολουθήσετε τα κατάλληλα… βήματα αμέσως, οι ρωγμές στις φτέρνες μπορούν να αποτραπούν και να μην χειροτερεύσουν τόσο, ώστε να σας προκαλούν πόνο και ακόμα και αιμορραγία.

Υπάρχει μια σπιτική θεραπεία που είναι πολύ ευεργετική για τις σκασμένες φτέρνες:

Το έξυπνο κόλπο για να αντιμετωπίσετε τις σκασμένες φτέρνες

Πάρτε 10 ασπιρίνες (ακετυλοσαλικυλικό οξύ), ή δισκία ακεταμινοφαίνης και τρίψτε τα σε μορφή λεπτής σκόνης. Προσθέστε με 250 ml οινόπνευμα εντριβής (70%) και αφήστε το για 1-2 ημέρες.

Κάθε βράδυ βυθίστε ένα βαμβάκι ή γάζα σε αυτό το μείγμα, αφότου πρώτα το έχετε ανακινήσει καλά πριν από τη χρήση, και εφαρμόστε το στην φτέρνα σας.

Τυλίξτε το σημείο αυτό του πέλματος με μία πλαστική μεμβράνη και φορέσετε από πάνω μία κάλτσα και αφήστε το να δράσει όλη τη νύχτα.

Όταν ξυπνήσετε, ξεπλύνετε με νερό και στεγνώστε το με πετσέτα και στη συνέχεια εφαρμόσετε κάποια λιπαρή κρέμα για τα πόδια, ή γλυκερίνη.

Μετά από 10 θεραπείες θα δείτε βελτίωση στην φτέρνα σας. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, σύμφωνα με το www.athensmagazine.gr μπορείτε να κάνετε απολέπιση στις φτέρνες σας πριν εφαρμόσετε την κρέμα ποδιών.

 Daddy-cool.gr

Αιθέριο έλαιο τσουκνίδας. Η δυνατή απάντηση στην τριχόπτωση.

Αιθέριο Έλαιο Ελίχρυσος. Μοναδική Προσφορά!

Συμπληρώματα: Ποια φάρμακα εμποδίζουν την αποτελεσματικότητά τους;

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr