Πώς η δίαιτα 80/20 μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος ενώ απολαμβάνεις τα αγαπημένα σου φαγητά

Πώς η δίαιτα 80/20 μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος ενώ απολαμβάνεις τα αγαπημένα σου φαγητά

Το 20% του χρόνου της διατροφής αυτής αφιερώνεται τρώγοντας τα αγαπημένα σου φαγητά με μέτρο, χωρίς όμως περιορισμό.

Η δίαιτα 80/20 είναι μια ευέλικτη προσέγγιση στη διατροφή που εστιάζει στην λήψη υγιεινών επιλογών το 80% του χρόνου, ενώ επιτρέπει την απόλαυση όποιων τροφών αγαπάς στο 20% του χρόνου.

Αυτή η μέθοδος δίνει έμφαση στην κατανάλωση τροφών με θρεπτικά συστατικά όπως φρούτα, λαχανικά, άπαχες πρωτεΐνες και δημητριακά ολικής αλέσεως για την πλειονότητα των γευμάτων σας, ενώ επιτρέπει επίσης περιστασιακές λιχουδιές ή φαγητά που αγαπάς, ώστε να μπορείς να χάνεις κιλά χωρίς να στερείσαι.

Πώς η δίαιτα 80/20 μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος ενώ απολαμβάνεις τα αγαπημένα σου φαγητάΗ δημιουργός του TikTok @eunicness , η οποία δίνει συμβουλές για την απώλεια βάρους, εξήγησε πρόσφατα γιατί αυτή η μέθοδος θα μπορούσε να βοηθήσει στην απώλεια λίπους χωρίς να είναι υπερβολικά περιοριστική, καθώς οι άκαμπτες δίαιτες είναι συχνά μη βιώσιμες.

 

80/20 Δίαιτα για απώλεια βάρους
Αρχικά αποκαλύπτει ότι, στο 80% των περιπτώσεων, θα πρέπει να κάνεις υγιεινές επιλογές. Αυτό περιλαμβάνει την κατανάλωση άπαχων πρωτεϊνών , φυτικών ινών, φρούτων, λαχανικών, δημητριακών ολικής αλέσεως και υγιεινών λιπαρών.

 

Τονίζει ότι το 20% του χρόνου αφιερώνεται τρώγοντας τα αγαπημένα σου φαγητά «με μέτρο, όχι περιορισμό».

«Επιτρέπετε στον εαυτό σας να απολαμβάνει λιχουδιές και να επιδίδεται σε γεύματα και φαγητά που απολαμβάνετε ιδιαίτερα χωρίς να αισθάνεστε ενοχές ή υπερβολικά περιοριστικοί, και αυτό το καθιστά έναν πολύ βιώσιμο τρόπο διατήρησης μιας υγιεινής διατροφής επειδή αναγνωρίζει ότι είναι οκ να απολαμβάνετε κάτι αγαπημένο κάθε φορά ενώ το μεγαλύτερο μέρος της διατροφής σας αποτελείται από τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά», συνεχίζει.

Αυτή η μέθοδος προάγει επίσης την προσεκτική διατροφή, την ευελιξία και τη μείωση του στρες , πτυχές που συχνά συνδέονται με υπερβολικά αυστηρές δίαιτες.

Για μια δίαιτα 80/20, εστίασε στην κατανάλωση τροφών με θρεπτικά συστατικά όπως φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, άπαχες πρωτεΐνες και υγιή λίπη για το 80% των γευμάτων σου. Γέμισε το μισό πιάτο σου με πολύχρωμα προϊόντα, επίλεξε δημητριακά ολικής αλέσεως και άπαχες πηγές πρωτεΐνης.

Επίτρεψε στον εαυτό σου να απολαύσει τις αγαπημένες του λιχουδιές ή τα λιγότερο θρεπτικά τρόφιμα για περίπου το 20% των γευμάτων σου, ασκώντας τον έλεγχο των μερίδων και την προσεκτική κατανάλωση φαγητού. Προγραμμάτισε τα γεύματα εκ των προτέρων, μείνε ενυδατωμένη, ενσωματωσε τακτική σωματική δραστηριότητα και εξασκήσου στο προσεγμένο φαγητό για να διατηρήσεις την ισορροπία και την απόλαυση, ακολουθώντας παράλληλα ένα ισορροπημένο και βιώσιμο διατροφικό πρόγραμμα.

www.theissue.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Αιθέριο έλαιο τσουκνίδας. Η δυνατή απάντηση στην τριχόπτωση.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr