Τα «μυστικά» στο λούσιμο που κάνουν τη διαφορά στην εικόνα των μαλλιών

Τα «μυστικά» στο λούσιμο που κάνουν τη διαφορά στην εικόνα των μαλλιών

Η υπέροχη όψη και λάμψη των μαλλιών ξεκινάει πάντα από ένα καλό λούσιμο
Το λούσιμο των μαλλιών είναι μια κίνηση απαραίτητης προσωπικής φροντίδας, η οποία ωστόσο ενδέχεται να μην εκτελείται σωστά.

Για παράδειγμα: είναι καλό να λούζεσαι καθημερινά ή είναι προτιμότερο να λούζεσαι δύο φορές την εβδομάδα; Ποια κριτήρια πρέπει να καθοδηγούν την επιλογή του σαμπουάν; Είναι πιθανό ότι αυτά και άλλα πολλά διλήμματα θα συνεχίσουν να συζητούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά στο μεταξύ, μπορείς να σημειώσεις ορισμένες ωφέλιμες συνήθειες για τα μαλλιά που θα ήταν σκόπιμο να υιοθετήσεις:

Πες «όχι» στο σαμπουάν επανόρθωσης
Η χρήση σαμπουάν επανόρθωσης όταν δεν το χρειάζεσαι είναι ένα συνηθισμένο λάθος που μπορεί να βαρύνει τα μαλλιά. Όταν διψάς, πίνεις νερό και όταν πεινάς, τρως. Το ίδιο ισχύει και για τα μαλλιά: Όταν χρειάζονται ενυδάτωση, έχουν έλλειψη λάμψης, επομένως χρειάζονται ένα ενυδατικό σαμπουάν. Μόνο όταν σπάνε τα μαλλιά υπάρχει πραγματική ανάγκη για ένα προϊόν επανόρθωσης.

Χτένισε τα μαλλιά πριν το λούσιμο
Αφιερώνοντας ένα λεπτό στο βούρτσισμα πριν από το λούσιμο, διασφαλίζεται ότι τα μήκη δεν βαραίνουν και αυτό καθιστά τη χρήση ενυδατικής κρέμας λιγότερο απαραίτητη.

Χρησιμοποίησε το conditioner ως pre-shampoo

 


Υπάρχουν πολλά προϊόντα στην αγορά που εφαρμόζονται στα μαλλιά κατά τη διάρκεια του μπάνιου πριν το σαμπουάν. Αν θέλεις να το δοκιμάσεις, μπορείς να το κάνεις με έναν πιο απλό τρόπο: Eφάρμοσε το conditioner σε στεγνά μαλλιά στα μήκη και στις άκρες, μετά ξέπλυνε και στη συνέχεια εφάρμοσε κανονικά το σαμπουάν όπως κάνεις συνήθως. Αν λούζεις τα μαλλιά σου καθημερινά, ακολουθώντας αυτή την απλή διαδικασία δεν θα χρειαστεί να εφαρμόζεις conditioner μετά το λούσιμο.

Άπλωσε το σαμπουάν επιλεκτικά
Όταν εφαρμόζεις το σαμπουάν, δώσε ιδιαίτερη προσοχή στις πιο εκτεθειμένες περιοχές, στους κροτάφους, στο κέντρο του κεφαλιού και το στέμμα. Στη συνέχεια, ολοκλήρωσε κάνοντας μασάζ στο πίσω μέρος του λαιμού με το υπόλοιπο σαμπουάν.

jenny.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Έλαιο – Λευκή Πεύκη. Εμμηνόπαυση χωρίς γήρανση!

Αιθέριο έλαιο τσουκνίδας. Η δυνατή απάντηση στην τριχόπτωση.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr