Ιδρώτας και βρεγμένα μαγιό: Πώς θα απαλλαγούμε από τους λεκέδες που αφήνουν στα καθίσματα του αυτοκινήτου μας

Ιδρώτας και βρεγμένα μαγιό: Πώς θα απαλλαγούμε από τους λεκέδες που αφήνουν στα καθίσματα του αυτοκινήτου μας

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, η έντονη εφίδρωση και τα βρεγμένα μαγιό έχουν την τάση να προκαλούν λεκέδες αλάτων στα καθίσματα του αυτοκινήτου. Όσο όμως κι αν σας φαίνεται απίθανο, μπορούν να καθαριστούν παντελώς, εύκολα και γρήγορα.
Το καλοκαίρι είναι εκείνη η εποχή του χρόνου που όλοι βιώνουμε καθημερινά τον καυτό ήλιο και τις συνέπειες αυτού. Η κατάσταση αυτή επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο, όταν είμαστε αναγκασμένοι να οδηγήσουμε. Ο οδηγός, αλλά και οι επιβάτες, στην κυριολεξία, βιώνουν ένα θερμικό σοκ.

Ασφαλώς, η πρώτη κίνηση όλων είναι να ανοίξουν όλα τα παράθυρα, και στην συνέχεια να ενεργοποιήσουν τον κλιματισμό. Αφού δροσίσει η καμπίνα του αυτοκινήτου, η ανακύκλωση αέρα είναι η τελευταία ενέργεια που μπορούμε να κάνουμε.

Ιδρώτας και βρεγμένα μαγιό: Πώς θα απαλλαγούμε από τους λεκέδες που αφήνουν στα καθίσματα του αυτοκινήτου μας

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, η έντονη εφίδρωση δεν μπορεί να αποφευχθεί, αφού ακόμη και τα ίδια τα καθίσματα συνηθίζουν να καίνε. Το αποτέλεσμα αυτής της εφίδρωσης; Άσπροι λεκέδες στα σκούρα, συνήθως ,υφάσματα. Τα άλατα του ιδρώτα, αλλά και των βρεγμένων μαγιό τείνουν να αφήνουν έντονους λεκέδες πάνω στα καθίσματα μας.

Πώς μπορούμε όμως να σταματήσουμε να ιδρώνουμε; Ασφαλώς και δεν μπορούμε! Δεν είναι, όμως, λόγος αυτός να αγχωνόμαστε, αφού, δεν θέλει κόπο, αλλά τρόπο…

Κάλυμμα που αφαιρείται εύκολα
Αυτές οι δυσάρεστες λευκές στάμπες, μπορούν εύκολα να αποφευχθούν, με το να επιλέξετε ένα κάλυμμα καθισμάτων που αφαιρείται, αλλά και πλένεται εύκολα. Με το να επενδύσετε σε μία τέτοια χρήσιμη αγορά, θα γλιτώσετε σίγουρα από πολύ χρόνο και ταλαιπωρία, αφού κάθε λεκές δεν θα εισχωρεί στο κάθισμα σας, όπως συνηθίζεται να γίνεται.

Στεγνά ρούχα
Αντί να πανικοβαλλόμαστε για τα βρώμικα καθίσματα μας, δεν είναι καλύτερο να προνοούμε για την καθαριότητά τους; Γυρίσαμε από το γυμναστήριο και είμαστε ιδρωμένοι; Μόλις επιστρέψαμε από το μπάνιο μας και το μαγιό μας είναι βρεγμένο; Ε! καλό θα ήταν, να μην καθίσουμε στα καθίσματα, χωρίς να βάλουμε στεγνά ρούχα. Μία τόσο εύκολη κίνηση, πιστέψτε με, μπορεί να αναδειχθεί σωτήρια για την καθαριότητα του αυτοκινήτου!

Ειδικά καθαριστικά
Ακόμη, όμως κι αν κάνουν την εμφάνιση τους οι λευκοί λεκέδες, τότε καλό θα ήταν να δοκιμάσετε καθαριστικά λεκέδων για καθίσματα, που θα βρείτε εύκολα στο εμπόριο.Η πρώτη σας ενέργεια είναι να διαβάσετε τις οδηγίες χρήσης και στην συνέχεια να εφαρμόσετε το καθαριστικό στο πλάι του καθίσματος, τρίβοντας τον αφρό με την σχετική βούρτσα.

Πριν όμως από αυτή σας την κίνηση, δεν έχετε να χάσετε τίποτα αν περάσετε με μία ηλεκτρική σκούπα ή ένα σκουπάκι χειρός το κάθισμα. Έτσι θα απομακρυνθούν εύκολα και οι υπόλοιπες βρωμιές και σκόνες.

Μπορείς και μόνος σου
Για εκείνους ,όμως, που δεν επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν χημικά προϊόντα, υπάρχει μία εναλλακτική και οικονομική λύση, που θα τους λύσει τα χέρια. Μία λεκάνη με χλιαρό νερό, λίγο λευκό ξύδι και ένα απορρυπαντικό πιάτων, είναι αρκετά για να εξαφανίσουν κάθε ανεπιθύμητο λεκέ.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε μία σκληρή βούρτσα και στην συνέχεια να τρίψετε το κάθισμα με το διάλυμα. Αν δε, οι λεκέδες δεν υποχωρούν, ένα πανί αρκεί , ώστε να επιμείνετε παραπάνω και να τους εξαφανίσετε ολοσχερώς. Στο τέλος, ξεπλένετε το κάθισμα με μία νωπή πετσέτα και πλέον είναι σαν καινούργιο!

Βιολογικός καθαρισμός
Στην χειρότερη, βέβαια, των περιπτώσεων, αν οι λεκέδες έχουν εισχωρήσει σε βάθος, η μοναδική σας λύση, δεν είναι άλλη από τον βιολογικό καθαρισμό. Αφήστε το αμάξι σας στα χέρια των ειδικών, και είναι βέβαιο πως θα σας χαρίσουν ξανά ένα λαμπερό και πεντακάθαρο εσωτερικό αυτοκινήτου.

Το καλοκαίρι είναι η πιο όμορφη εποχή του χρόνου, δεν αξίζει, λοιπόν, να την καταστρέφουμε με ανησυχίες και άγχη δευτερευούσης σημασίας. Απολαύστε τις βουτιές σας , κι αν ιδρώσετε και λίγο παραπάνω και λερώσετε το αυτοκίνητο σας, λύσεις υπάρχουν!

www.daddy-cool.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Αιθέριο Έλαιο Μύρο. Για την αποκατάσταση φθοράς.

Νιασιναμίδη: Το πολυτάλαντο συστατικό. Καθαρό Σέρουμ Σε Τιμή Προσφοράς.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr