Τα 6 λάθη στα μαλλιά που σε δείχνουν μεγαλύτερη

Τα 6 λάθη στα μαλλιά που σε δείχνουν μεγαλύτερη

Λένε ότι τα μαλλιά είναι το μόνο αξεσουάρ που έχει κάθε άνθρωπος, ακόμα και όταν δεν φοράει τίποτα.

Δεδομένου του πόσο μεγάλη σημασία έχουμε δώσει στα αξεσουάρ, αντιλαμβάνεσαι γιατί είναι εξίσου σημαντικό να δείχνεις ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα μαλλιά σου, το hair styling και την εικόνα τους.

Λάθος #1: Τα μακραίνεις υπερβολικά

Αυτό είναι το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουμε όλες καθώς νομίζουμε ότι τα μακρυά μαλλιά είναι πιο σέξι. Μπορεί το μήκος των μαλλιών να σε βγάζει από τη δύσκολη θέση, επιτρέποντάς σου να υιοθετείς διάφορα hair looks, όμως δεν σημαίνει ότι ταιριάζει σε όλες. Αντιθέτως, οι γυναίκες με κοντά μαλλιά θεωρούνται πιο γοητευτικές και με αυτοπεποίθηση ενώ το σωστό κούρεμα ξέρεις να «κλέβει» χρόνους τονίζοντας σημεία όπως ο σβέρκος, καλύπτοντας περίτεχνα τον λαιμό.

Λάθος #2: Η λανθασμένη απόχρωση χρώματος

Αιθέριο έλαιο Σιτρονέλας. Εντομοαπωθητικό!

Η σωστή επιλογή χρώματος ανάλογα με την επιδερμίδα, το στυλ και τον χαρακτήρα αποτελεί ένα τεράστιο κεφάλαιο. Όμως το πιο κοινό λάθος που κάνουν οι γυναίκες είναι να επιλέγουν πολύ ανοιχτές αποχρώσεις ξανθού, οι οποίες εν τέλει δείχνουν την επιδερμίδα πολύ χλωμή, σχεδόν άρρωστη, με αποτέλεσμα να υπερτονίζονται λεπτές γραμμές και ατέλειες.

Λάθος #3: Από πότε έχεις να αλλάξεις κούρεμα;
Οι τάσεις στο κούρεμα αλλάζουν κάθε χρόνο. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι πρέπει κι εσύ να αλλάζεις κουπ κάθε τόσο, ωστόσο δεν είναι κακό να ανανεώνεσαι, τολμώντας καμιά φορά και ριζικές αλλαγές. Έτσι, όχι μόνο θα νιώσεις εσύ καλύτερα, αλλά θα καμουφλάρεις και έξτρα χρόνια!

Λάθος #4: Μην αντιγράφεις τους κομμωτές, αλλά εφάρμοσε το δικό σου στυλ
Μεγάλο ποσοστό γυναικών επιστρέφουν σπίτι και προσπαθούν την επόμενη ημέρα του κομμωτηρίου να αντιγράψουν το look που πέτυχε ο κομμωτής. Το αποτέλεσμα; Μια αποτυχία. Γιατί; Γιατί δεν υπάρχει η τεχνογνωσία αλλά και τα σωστά εργαλεία. Προφανώς και μπορείς να πετύχεις ένα παρόμοιο αποτέλεσμα, όμως έχει κυρίως στο μυαλό σου να υιοθετήσεις κάτι που σου πάει και όχι κάτι που μοιάζει να σου πάει, επειδή αυτό σου έκαναν στο κομμωτήριο.

Λάθος #5: Το κακό στέγνωμα
Με το κακό στέγνωμα εννοούμε τις φριζαρισμένες άκρες, τους ανεπιθυμήτους όγκους, τα μισά ίσια και μισά σγουρά μαλλιά, ή με άλλα λόγια hair looks που μόνο κολακευτικά δεν είναι.

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ.

Λάθος #6: Το χρώμα που ξεθωριάζει
Μπορεί να έχεις πετύχει την σωστή απόχρωση, όμως τι γίνεται όταν αυτή αρχίζει και ξεθωριάζει και εσύ φαίνεσαι σαν «ξεπλυμένη». Μπορεί το κομμωτήριο να θεωρείται πολυτέλεια, όμως μη αφήσεις το ξεθωριασμένο χρώμα μαλλιών σου να σε δείχνει μεγαλύτερη από ότι είσαι.

Πηγή: missbloom.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr