Συνταγή για σολομό και κουνουπίδι που θεραπεύει το έντερο

Συνταγή για σολομό και κουνουπίδι που θεραπεύει το έντερο

Η τέλεια συνταγή.

Ειδικά αν θέλετε να φορτώσετε  τον οργανισμό σας Ωμέγα και να έχετε καλύτερο μικροβίωμα του εντέρου.

Για αυτήν την εβδομάδα, βρήκα μια συνταγή που είναι σύμφωνη με τον αντιφλεγμονώδη τρόπο ζωής, αλλά είναι επίσης χαμηλή σε υδατάνθρακες και υψηλή περιεκτικότητα σε ολόκληρα τρόφιμα.

Εδώ είναι μια νέα ανατροπή σε ένα κοινό πιάτο:

Μπολ με ρύζι με υγιεινό έντερο με σολομό και κουνουπίδι

Αυτό το μείγμα από σολομό, χόρτα και ρύζι κουνουπίδι είναι το τέλειο μείγμα για να ηρεμήσει το έντερό σας και να σας γεμίσει με μερικά υγιεινά Ωμέγα λιπαρά.

Πρέπει να το δοκιμάσετε.

Για 2 άτομα.

Συστατικά

2 φιλέτα σολομού, βιώσιμης προέλευσης ή βιολογικά
10 με 12 λαχανάκια Βρυξελλών, κομμένα στη μέση
1 ματσάκι λάχανο, πλυμένο και τριμμένο
½ κεφάλι κουνουπίδι, πολτοποιημένο σε ρύζι κουνουπιδιού (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ολόκληρο κεφάλι κουνουπιδιού αν θέλετε)
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάρυ
αλάτι Ιμαλαΐων

Για μαρινάδα

¼ φλιτζάνι σάλτσα tamari (σάλτσα σόγιας χωρίς γλουτένη)
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι ή σιρόπι σφενδάμου (προαιρετικά)
1 κουταλιά της σούπας σουσάμι

Μέθοδος

Προθερμάνετε το φούρνο στους 350°F.
Στρώνουμε ένα ταψί και προσθέτουμε ψιλοκομμένα λαχανάκια Βρυξελλών. Αλείφουμε με 1 κουταλιά λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέστε στο φούρνο και ψήστε για 20 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε τη μαρινάδα ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αφαιρέστε τα λαχανάκια Βρυξελλών μετά από 20 λεπτά και προσθέστε τα φιλέτα σολομού στο ταψί. Ρίξτε μια κουταλιά μαρινάδα πάνω από τα φιλέτα σολομού και επιστρέψτε στο φούρνο για άλλα 13 με 15 λεπτά ή μέχρι ο σολομός να ψηθεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Όσο ψήνεται ο σολομός, ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Προσθέστε λάχανο και σοτάρετε μέχρι να μαραθούν (2 με 3 λεπτά). Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και προσθέτουμε το ρύζι κουνουπίδι. Καρυκεύουμε με 1 κουταλάκι του γλυκού κάρυ σε σκόνη και αλάτι και σοτάρουμε μέχρι να ψηθούν (2 με 3 λεπτά).
Βγάζουμε τον σολομό και τα λαχανάκια Βρυξελλών από το φούρνο και τα χωρίζουμε σε δύο μπολ. Προσθέστε το σοταρισμένο λάχανο και το ρύζι κουνουπίδι σε μπολ.

www.hakalife.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr