10 σημαντικά Οφέλη που Κερδίζουμε για την Υγεία μας Όταν Έχουμε  Σωστή Στοματική Υγιεινή

10 σημαντικά Οφέλη που Κερδίζουμε για την Υγεία μας Όταν Έχουμε Σωστή Στοματική Υγιεινή

Η στοματική σας υγεία συνδυάζεται με τη συστημική σας υγεία, πράγμα που σημαίνει ότι η διατήρηση ενός υγιούς χαμόγελου παρέχει ένα ευρύ φάσμα πλεονεκτημάτων για την υγεία πέρα ​​από το στόμα σας.

Τα οφέλη της καλής στοματικής υγιεινής είναι γνωστά. Βουρτσίζετε και βουρτσίζετε τα δόντια σας σε τακτική βάση για να αποφύγετε την κακή αναπνοή, τη φθορά των δοντιών, τις ασθένειες των ούλων, την απώλεια δοντιών και την ακριβή οδοντιατρική φροντίδα!

Γνωρίζατε όμως ότι ένα σταθερό σχήμα στοματικής υγιεινής μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία πέρα ​​από τα προφανή; 

 

Ένα Διαγνωστικό Εργαλείο Υγείας

 

Ακριβώς όπως τα μάτια ονομάστηκαν το παράθυρο της ψυχής, η στοματική υγεία ονομάστηκε παράθυρο στη συνολική σας ευεξία.

Πολλές επιπλοκές στην υγεία εκδηλώνουν στοματικά συμπτώματα πριν από άλλες και οι οδοντίατροι είναι ανεκτίμητοι για το ρόλο που διαδραματίζουν στην έγκαιρη διάγνωση. Εάν η στοματική σας υγεία είναι κακή, μπορεί να υπάρχουν πολλά συμπτώματα που είναι δύσκολο να εντοπιστούν. Εάν, από την άλλη, διατηρείτε καλή στοματική υγεία, τότε ο οδοντίατρός σας μπορεί να χρησιμοποιήσει τυχόν συμπτώματα που εκδηλώνονται για να σας διαγνώσει ή να σας παραπέμψει σε ειδικό.

Πιο υγιή εγκεφαλικά κύτταρα – Τα επιστημονικά στοιχεία που συνδέουν την κακή στοματική υγεία με τα προβλήματα του εγκεφάλου έχουν καθιερωθεί και συνεχίζουν να αυξάνονται. Στην πραγματικότητα, τα βακτήρια που σχετίζονται με την περιοδοντική νόσο έχουν βρεθεί στον εγκέφαλο ατόμων με Αλτσχάιμερ. Ενώ η ασθένεια των ούλων μπορεί να παίζει ρόλο στην άνοια, άλλες έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι μπορεί να υποφέρουν από απώλεια μνήμης και μείωση των γνωστικών ικανοτήτων λόγω κακής οδοντικής υγείας ήδη από την ηλικία των 30 ετών.

Λιγότερο επιρρεπείς σε διαβήτη και επιπλοκές – Υπάρχει ισχυρή σύνδεση μεταξύ της περιοδοντικής νόσου και του διαβήτη. Ορισμένα δεδομένα υποδηλώνουν ότι τα άτομα με ουλίτιδα είναι πιο επιρρεπή στον διαβήτη. Η ασθένεια των ούλων είναι σίγουρα μια κοινή επιπλοκή του διαβήτη και μπορεί να κάνει πιο δύσκολο τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα λόγω των αυξημένων επιπέδων βακτηρίων του στόματος.

Μειωμένος κίνδυνος καρδιακών παθήσεων – Οι καρδιαγγειακές παθήσεις ευθύνονται για το 25 τοις εκατό όλων των θανάτων στις ΗΠΑ κάθε χρόνο. Η κακή στοματική υγεία παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτές τις στατιστικές. Τα βακτήρια του στόματος που έχουν εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος συχνά οδηγούν σε αθηροσκλήρωση, η οποία είναι η στένωση των αρτηριών λόγω της συσσώρευσης πλάκας.
Καλύτερη υγεία των πνευμόνων – Τα στοματικά βακτήρια μπορούν να εισέλθουν στην κυκλοφορία του αίματός σας με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένου του αέρα που αναπνέετε. Στην πραγματικότητα, μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι οι μη καπνιστές με περιοδοντική νόσο ήταν πολύ πιο επιρρεπείς σε πνευμονική νόσο από τους μη καπνιστές με υγιή ούλα.

Χαμηλότερος κίνδυνος νεφρικής νόσου – Η ουλίτιδα αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης χρόνιας νεφρικής νόσου. Οι ηλικιωμένοι που πάσχουν από νεφρική νόσο πρέπει να είναι υπερεπαγρυπνοί για την περιοδοντίτιδα γιατί μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο.

Λιγότερη φλεγμονή των αρθρώσεων – Η περιοδοντίτιδα ευνοεί ένα περιβάλλον στο οποίο το σώμα σας μπορεί να βρίσκεται υπό συνεχή επίθεση από φλεγμονή. Μπορεί επίσης να οδηγήσει σε ή να επιδεινώσει καταστάσεις χρόνιας φλεγμονής, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα.

Λιγότερος κίνδυνος καρκίνου – Η καλή στοματική υγιεινή μπορεί να μην αποτελεί εγγύηση, αλλά σίγουρα μειώνει τους παράγοντες κινδύνου που σχετίζονται με πολλούς τύπους καρκίνου, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορούν το αίμα λόγω των στοματικών βακτηρίων στην κυκλοφορία του αίματος. Υπάρχουν επίσης κάποιες ενδείξεις ότι η φλεγμονή κάνει τους ανθρώπους πιο επιρρεπείς στον καρκίνο σε αυτές τις περιοχές.

Καλύτερη γονιμότητα και υγιέστερες εγκυμοσύνες – Η περιοδοντική νόσος έχει συνδεθεί με τη στειρότητα τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες. Τα βακτήρια που σχετίζονται με την ασθένεια των ούλων είναι επίσης γνωστό ότι επηρεάζουν αρνητικά τα οιστρογόνα και την προγεστερόνη, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να κάνει τις θεραπείες γονιμότητας να είναι λιγότερο αποτελεσματικές ή καθόλου αποτελεσματικές. Ακόμη και η ουλίτιδα -η πιο ήπια μορφή ασθένειας των ούλων- είναι γνωστό ότι προκαλεί πρόωρους τοκετούς καθώς και χαμηλό βάρος γέννησης.

Βελτιωμένη σεξουαλική απόδοση – Τα στοματικά βακτήρια που εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματός σας μπορούν να προκαλέσουν ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένης της φλεγμονής των αιμοφόρων αγγείων. Όσον αφορά τη σεξουαλική απόδοση, μια τέτοια φλεγμονή μπορεί να είναι ιδιαίτερα ανησυχητική για τους άνδρες. Μπορεί να αναστείλει τη ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα και έτσι να δυσκολέψει την επίτευξη και τη διατήρηση της στύσης.
Βελτιστοποιήστε τη στοματική σας φροντίδα
Η καλή στοματική υγιεινή είναι ζωτικής σημασίας όχι μόνο για τα δόντια και τα ούλα , αλλά και για τη γενική υγεία και τη μακροζωία . Η φροντίδα των δοντιών και των ούλων ξεκινά από το σπίτι αλλά πρέπει να συνεχίζεται με τακτικές επισκέψεις και στον οδοντίατρό.

scottsdaledentalexcellence.com

6 Ινδικά Μυστικά Για Να Αφαιρέσετε Τις Κηλίδες Προσώπου Σε 2 Ημέρες Με Φυσικό Τρόπο.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr