6 Ινδικά Μυστικά Για Να Αφαιρέσετε Τις Κηλίδες Προσώπου Σε 2 Ημέρες Με Φυσικό Τρόπο.

6 Ινδικά Μυστικά Για Να Αφαιρέσετε Τις Κηλίδες Προσώπου Σε 2 Ημέρες Με Φυσικό Τρόπο.

Υπάρχει τρόπος για να αποτρέψετε τις κηλίδες να εγκατασταθούν μόνιμα στο πρόσωπο σας.

Να σημειωθεί ότι δεν παθαίνουν όλοι κηλίδες απο τον ήλιο. Μετράει πάρα πολύ και η αντίσταση που κρατάει το δέρμα απέναντι στις καταστροφικές ακίνες του. Είναι κατά πολύ και θέμα κληρονομικότητας. Έχουμε όμως παρακάτω τις καλύτερες συνταγές απαλλαγής απο τις πανάδες με ινδικά μυστικά που συστήνουν με κλειστά μάτια και οι δερματολόγοι.

 Δεδομένου ότι δεν μπορείτε να επιτύχετε την αφαίρεση των κηλίδων με ένα μαγικό ραβδί και το μέσο concealer δεν μπορεί πάντα να τις καλύψει, πρέπει μερικές φορές να γίνουμε λίγο δημιουργικοί όταν πρόκειται να αντιμετωπίσουμε αυτά τα σκοτεινά σημεία που χαλούν την διάθεση μας.

Αλλά γιατί εμφανίζονται;

Μπορεί να έχετε ακούσει για μια φυσική χρωστική ουσία που ονομάζεται μελανίνη η οποία βρίσκεται στο δέρμα σας. Υπεύθυνη για το χρώμα του δέρματος, των ματιών, ακόμη και των μαλλιών, η μελανίνη προστατεύει επίσης το δέρμα  από τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου. Κάθε φορά που το δέρμα σας εκτίθεται στον ήλιο, τα μελανοκύτταρα – ή τα κύτταρα που παράγουν μελανίνη – αυξάνουν την παραγωγή μελανίνης. Και μερικές φορές, υπερφορτώνονται, παράγοντας περισσότερη μελανίνη από το συνηθισμένο, με αποτέλεσμα τα μαύρα στίγματα. Αναφέρονται συχνά ως υπερμελάγχρωση.

Εκτός από αυτό, υπάρχουν και περισσότεροι λόγοι για να εμφανιστούν σκούρες κηλίδες στο πρόσωπο επίσης. Για να λάβουμε περισσότερες πληροφορίες, απευθυνθήκαμε στη δερματολόγο Dr. Monisha Aravind . «Οι κηλίδες στο πρόσωπο μπορεί να οφείλονται σε παλιά ακμή, μπορεί να οφείλονται σε μελάγχρωση ή βλάβη από τον ήλιο – που ονομάζονται επίσης φακίδες – κηλίδες από τον ήλιο ή μέλασμα, που είναι υπερμελάγχρωση η οποία εμφανίζεται στο μεγαλύτερο μέρος του δέρματος της », λέει, προσθέτοντας ότι «θα μπορούσατε επίσης να έχετε κηλίδες στο πρόσωπό σας λόγω της χρήσης βαφής μαλλιών!»

Αν και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να απαλλαγείτε από αυτά τα μαύρα στίγματα, που κυμαίνονται από το άπλωμα με αντηλιακό σαν να μην υπάρχει αύριο έως τη χρήση τοπικών ρετινοειδών που μπορούν να βοηθήσουν στη λεύκανση τους. Η χρήση βαρέων χημικών ουσιών στο δέρμα, ειδικά στο ευαίσθητο δέρμα, μπορεί συχνά να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. 

1. Γάλα
Ο μακρύς κατάλογος των πλεονεκτημάτων που έχει το γάλα φαίνεται ατελείωτος. Προσθέτοντας σε αυτόν τον κατάλογο, το γάλα, το βουτυρόγαλα, ακόμη και το ξινόγαλα έχουν αποδειχθεί ότι αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τον αποχρωματισμό του δέρματος, όλα χάρη στο γαλακτικό οξύ.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το γάλα για τη θεραπεία των μαύρων κηλίδων:
Βήμα 1: Μουλιάστε ένα βαμβάκι σε γάλα.

Βήμα 2: Τρίψτε το πάνω από τα σημεία 3-4 φορές την ημέρα και επαναλάβετε μέχρι να δείτε αποτελέσματα!

Συμβουλή μπόνους: Πολλοί συνιστούν τη χρήση παγωμένου γάλακτος για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα

2. Μασούρ Νταλ (κόκκινες φακές)

Κάντε τις μαμάδες σας περήφανες και επιλέξτε οικειοθελώς το masoor dal ως μάσκα προσώπου για αφαίρεση κηλίδων. Εκτός από το ότι είναι απολύτως νόστιμες,  οι κόκκινες φακές είναι εξαιρετικά πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και είναι μια δημοφιλής επιλογή όταν πρόκειται για αφαίρεση κηλίδων. Ακολουθήστε αυτές τις απλές οδηγίες και παρακολουθήστε τη μαγεία να συμβαίνει:

Πώς να χρησιμοποιήσετε το masoor dal για τη θεραπεία των μαύρων κηλίδων:
Βήμα 1: Μουλιάστε 50 γραμμάρια κόκκινες φακές όλη τη νύχτα σε ένα μπολ με νερό.

Βήμα 2: Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ ή έναν επεξεργαστή τροφίμων για να δημιουργήσετε μια λεπτή πάστα.

Βήμα 3: Απλώστε την πάστα ομοιόμορφα στο πρόσωπό σας και αφήστε τη να δράσει για 20 λεπτά.

Βήμα 4: Ξεπλύνετε με κρύο νερό και στεγνώστε το δέρμα σας με μια πετσέτα.

3. Παπάγια

Ποιος είναι ένας σίγουρος τρόπος για να φωτίσετε τα σκοτεινά σημεία και τον συνολικό τόνο του δέρματός σας; Η παπάγια έχει οξέα φρούτων γνωστά ως άλφα-υδροξυοξέα (τα περίφημα AHAs!), τα οποία είναι χημικά απολεπιστικά που απομακρύνουν τα νεκρά, θαμπά κύτταρα του δέρματος και αναζωογονούν τα υγιή κύτταρα. Για να δημιουργήσετε το δικό σας απολεπιστικό με παπάγια στο σπίτι για αφαίρεση κηλίδων, δείτε τι μπορείτε να κάνετε:

Πώς να χρησιμοποιήσετε την παπάγια για τη θεραπεία των μαύρων κηλίδων:
Βήμα 1: Πολτοποιήστε την ώριμη παπάγια σε ένα μπολ και εφαρμόστε την ως μάσκα για 20 λεπτά.

Βήμα 2: Όταν αφαιρείτε τη μάσκα, χρησιμοποιήστε απαλές, κυκλικές κινήσεις για λίγη πρόσθετη απολέπιση σε αυτό το ανώτερο στρώμα των νεκρών κυττάρων του δέρματος.

4. Κουρκουμάς σε σκόνη

Τα πολλαπλά οφέλη του κουρκουμά επεκτείνονται στην αναστολή της παραγωγής μελανίνης του δέρματος, η οποία, όπως καλύψαμε, είναι υπεύθυνη για την υπερμελάγχρωση. Είστε πεπεισμένοι και έτοιμοι να φτιάξετε τη δική σας θεραπεία αφαίρεσης κηλίδων με κουρκουμά; 

Πώς να χρησιμοποιήσετε τον κουρκουμά για τη θεραπεία των μαύρων κηλίδων:
Βήμα 1: Ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά σε σκόνη, με 1-2 κουταλάκια του γλυκού μέλι και 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα με υφή που δεν είναι πολύ πηχτή ή πολύ ρευστή.

Βήμα 2: Αφήστε το στο πρόσωπό σας για 20 λεπτά και ξεπλύνετε με νερό.

Συμβουλή μπόνους: Μπορεί να χρειαστούν μερικά ξεβγάλματα για να φύγουν πλήρως τα υπολείμματα από το πρόσωπο, αλλά να είστε επιμελής και να μην σας εμποδίσει να χρησιμοποιήσετε την μάσκα γιατί φέρνει ιαματικά αποτελέσματα!

5. Πατάτες

 Ναι η πατάτα, μπορεί επίσης να βοηθήσει να φωτιστούν τα σκοτεινά σημεία, σε περίπτωση που δεν το ξέρατε! Οι ωμές πατάτες περιέχουν βιταμίνη C, κάλιο και άλλους λαμπρυντικούς παράγοντες που βοηθούν στην αφαίρεση των μαύρων κηλίδων και στο μαύρισμα.

Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας DIY μάσκα πατάτας:

Πώς να χρησιμοποιήσετε τις πατάτες για τη θεραπεία των μαύρων κηλίδων:
Βήμα 1: Τρίψτε μερικές ωμές πατάτες (μόλις 2-3 πρέπει να είναι καλές) και ανακατέψτε τις με χυμό λεμονιού ή γιαούρτι. Εάν έχετε ιδιαίτερα ξηρό δέρμα, μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγο μέλι στο μείγμα.

Βήμα 2: Απλώστε το στο πρόσωπό σας για λίγα λεπτά και πλύνετε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό.

Συμβουλή μπόνους: Εάν η ανάμειξη όλων αυτών των συστατικών φαίνεται σαν μια μεγάλη παραγγελία, μπορείτε απλά να κόψετε μια ωμή πατάτα και να την τοποθετήσετε ακριβώς πάνω από τα σκοτεινά σημεία. Ποιος είπε ότι η γρήγορη, φυσική αφαίρεση των σκούρων κηλίδων είναι δύσκολη;

6. Κόκκινα κρεμμύδια

Ναι, είμαστε τόσο έκπληκτοι όσο εσείς. Ενώ τα κόκκινα κρεμμύδια μπορούν να σας κάνουν να κλάψετε, στην πραγματικότητα καταφέρνουν να κάνουν το δέρμα σας πολύ χαρούμενο. Τώρα βρίσκεται διαθέσιμο σε πολλές κρέμες για το δέρμα και τις κηλίδες. Το αποξηραμένο κόκκινο δέρμα του κρεμμυδιού είναι ένα αποτελεσματικό συστατικό για την αφαίρεση κηλίδων, σύμφωνα με έρευνα. Ενώ η αναζήτηση για κρέμες που περιέχουν allium cepa (η επιστημονική ονομασία του κρεμμυδιού) είναι μονόδρομος, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το συστατικό στο σπίτι και δείτε μάλιστα πώς:

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα κόκκινα κρεμμύδια για τη θεραπεία των μαύρων κηλίδων:
Βήμα 1: Τρίψτε τα κρεμμύδια (με τη φλούδα) στις πληγείσες περιοχές 2-3 φορές την ημέρα.

Βήμα 2 : Εάν η μυρωδιά σας ενοχλεί, πλύνετε το πρόσωπό σας μετά. Θα δείτε αποτελέσματα σε λίγες μέρες!

 ορισμένους τύπους δέρματος, όπως φυσικά συστατικά που περιέχουν βιταμίνη C ή στυπτικά.

Τα μαύρα στίγματα και οι αντίστοιχες ηλικιακές κηλίδες δεν απαιτούν ιατρική φροντίδα και η αφαίρεση κηλίδων μπορεί να γίνει με ασφάλεια στο σπίτι ή μέσω ενός δερματολόγου, εάν θέλετε πραγματικά να είστε υπερεπαγρυπνοί.

Ωστόσο, θα πρέπει να λάβετε υπόψη αυτά τα προειδοποιητικά σήματα και να ελέγξετε τον εαυτό σας από έναν γιατρό το συντομότερο δυνατόν εάν εντοπιστεί:

Οτι το στίγμα είναι μαύρο
Αυξάνεται σε μέγεθος
Έχει ακανόνιστο περίγραμμα
Έχει έναν ασυνήθιστο συνδυασμό χρωμάτων
Αιμορραγεί

Ε. Πώς μπορώ να αποτρέψω τα σκοτεινά σημεία εξαρχής;
Α. Δεν υπάρχει σίγουρος τρόπος να εξαφανίσετε τελείως τα μαύρα στίγματα από το πρόσωπό σας ή να τα εμποδίσετε να εμφανιστούν. Επιπλέον, μερικοί άνθρωποι μπορεί επίσης να έχουν γενετική προδιάθεση να εμφανίσουν μαύρα στίγματα. Αλλά υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να φροντίσετε το δέρμα σας, για να αποφύγετε τη βεβαιότητα ότι θα έχετε μαύρες κηλίδες ούτως ή άλλως:
Σταματήστε να σπάτε την ακμή σας! Τα σπυράκια που σκάνε μπορεί να αυξήσουν την πιθανότητα εμφάνισης μαύρων κηλίδων.

Το αντηλιακό είναι το κλειδί! Αναζητήστε ένα αντηλιακό με τουλάχιστον SPF 30 έως 50, χρησιμοποιήστε το καθημερινά και εφαρμόστε το ξανά κάθε 2 ώρες εάν είστε έξω στον ήλιο.
Φοράτε καπέλα ή ρούχα που εμποδίζουν το φως του ήλιου.
Αποφύγετε να βρίσκεστε στον ήλιο όταν είναι πιο δυνατός – συνήθως όλο το απόγευμα.

4. Αρκούν οι θεραπείες στο σπίτι ή πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να απαλλαγούμε από τα μαύρα στίγματα στο πρόσωπο;

Σε συνδυασμό με τις σπιτικές θεραπείες χρειάζεστε επίσης ένα τέλειο αντηλιακό για το δέρμα σας — στην πραγματικότητα, αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα που θα σας βοηθήσει να μειώσετε την ήδη υπάρχουσα μελάγχρωση αλλά και για να αποτρέψετε την εμφάνιση περισσότερων κηλίδων στο πρόσωπό σας».

Σέρουμ Βιταμίνης C & Ε.

www.pexels.com

Νιασιναμίδη: Το πολυτάλαντο συστατικό. Καθαρό Σέρουμ Σε Τιμή Προσφοράς.

 

Ποια χρώματα ρούχων ταιριάζουν στο χρώμα των μαλλιών σου

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr