Οι καλύτερες ενυδατικές τροφές για την υγεία του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών για άνω των 40, σύμφωνα με τους γιατρούς

Οι καλύτερες ενυδατικές τροφές για την υγεία του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών για άνω των 40, σύμφωνα με τους γιατρούς

Εάν είστε άνω των 40 ετών, μπορεί να παρατηρήσετε μικρές αλλαγές στα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής σας. Ίσως το τριχωτό της κεφαλής σας να είναι πιο στεγνό από ποτέ και τα μαλλιά σας να αρνούνται να ξεπεράσουν τους ώμους σας χωρίς να σπάσουν και να αραιώσουν.

Ή ίσως έχετε το αντίθετο πρόβλημα και η παραγωγή λαδιού και σμήγματος φαίνεται υπερβολική.  Με τα σωστά προϊόντα και – το πιο σημαντικό – μια καλή διατροφή πλούσια σε υγιή λιπαρά και πρωτεΐνες, μπορείτε να έχετε λαμπερά, ογκώδη και υγιή μαλλιά .

Ξεκινήστε με το πιάτο σας. Αυτές είναι οι καλύτερες τροφές για την υγεία του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών σας άνω των 40 ετών, σύμφωνα με την Δρ. Rebecca Hilton, δερματολόγο στο J-Beauty . Αυτές οι επιλογές είναι νόστιμες, θρεπτικές και θεωρούνται βοηθητικές για τα υγιή μαλλιά.

Αβοκάντο
Τα αβοκάντο είναι μια πλούσια πηγή βιοτίνης, μιας υδατοδιαλυτής βιταμίνης που είναι σημαντική για υγιή μαλλιά και νύχια, επισημαίνει η Δρ Χίλτον. «Βοηθά στην ενδυνάμωση της τρίχας και στην πρόληψη του σπασίματος», είπε η Δρ Χίλτον. «Τα αβοκάντο είναι επίσης μια καλή πηγή υγιεινών λιπών, τα οποία βοηθούν στη διατήρηση της υγρασίας του τριχωτού της κεφαλής».

Ξηροί καρποί και σπόροι

Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι είναι μια καλή πηγή ψευδαργύρου, ένα μέταλλο που είναι σημαντικό για υγιές δέρμα και μαλλιά», είπε η Δρ Χίλτον. «Ο ψευδάργυρος βοηθά στην προστασία του τριχωτού της κεφαλής από τη φθορά και διατηρεί τους θύλακες της τρίχας υγιείς. Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι είναι επίσης μια καλή πηγή βιταμίνης Ε, η οποία προστατεύει τα μαλλιά από τη φθορά και τα διατηρεί λαμπερά και υγιή».

Γλυκοπατάτες
 «Οι γλυκοπατάτες είναι μια καλή πηγή βήτα-καροτίνης, μια φυτική χρωστική ουσία που μετατρέπεται σε βιταμίνη Α στο σώμα», είπε ο Δρ Χίλτον. «Η βιταμίνη Α είναι σημαντική για υγιές δέρμα και μαλλιά. Οι γλυκοπατάτες είναι επίσης μια καλή πηγή φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν στο να διατηρείται το πεπτικό σύστημα υγιές και τακτικό».

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά
«Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι μια καλή πηγή φυλλικού οξέος, μιας υδατοδιαλυτής βιταμίνης που είναι σημαντική για την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών», είπε η Δρ Χίλτον. «Το φυλλικό οξύ βοηθά στην πρόληψη της τριχόπτωσης και προωθεί την ανάπτυξη των μαλλιών. Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά είναι επίσης καλή πηγή βιταμινών Α, C και Ε, οι οποίες είναι σημαντικές για υγιές δέρμα και μαλλιά».

Στρείδια
Όπως οι ξηροί καρποί και οι σπόροι, τα στρείδια είναι μια καλή πηγή ψευδαργύρου. «Ο ψευδάργυρος βοηθά στην προστασία του τριχωτού της κεφαλής από τη φθορά και διατηρεί τους θύλακες της τρίχας υγιείς», μας υπενθυμίζει η Δρ Χίλτον. «Τα στρείδια είναι επίσης μια καλή πηγή σιδήρου, ένα μέταλλο που είναι σημαντικό για την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών».

Μαύρη σοκολάτα
«Η μαύρη σοκολάτα είναι μια καλή πηγή χαλκού», είπε ο Δρ Χίλτον. «Ο χαλκός βοηθά στην προώθηση της ανάπτυξης των μαλλιών και στην πρόληψη της τριχόπτωσης. Η μαύρη σοκολάτα είναι επίσης μια καλή πηγή μαγνησίου, ένα μέταλλο που είναι σημαντικό για υγιές δέρμα και μαλλιά».

Ελληνικό γιαούρτι
Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό: σκεφτείτε ένα πρωινό με ελληνικό γιαούρτι με μούρα και ξηρούς καρπούς για να ενισχύσετε πραγματικά την υγεία του τριχωτού της κεφαλής και των μαλλιών σας. «Το ελληνικό γιαούρτι είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου», είπε η Δρ Χίλτον. «Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών. Το ασβέστιο είναι σημαντικό για υγιές δέρμα και νύχια. Το ελληνικό γιαούρτι είναι επίσης μια καλή πηγή προβιοτικών, τα οποία είναι ζωντανά βακτήρια που βοηθούν στη διατήρηση της υγείας του πεπτικού συστήματος».

Ένα καλό σαμπουάν και ένας καλλυντικός ορός είναι ωραία, αλλά οι καλύτερες μέρες για τα μαλλιά σας ξεκινούν με μια υγιεινή, θρεπτική και ισορροπημένη διατροφή. 

www.shefinds.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr