Για να καταπολεμήσεις τις ραγάδες. Τα καλύτερα βότανα και πως θα τα χρησιμοποιήσεις!

Για να καταπολεμήσεις τις ραγάδες. Τα καλύτερα βότανα και πως θα τα χρησιμοποιήσεις!

 

Οι ραγάδες είναι ένα μεγάλο αισθητικό πρόβλημα που απασχολεί πολλές γυναίκες. Μπορεί να γίνει ολοκληρωτική θεραπεία με βότανα αλλά πρέπει να είναι φρέσκιες ( ακόμη κόκκινες – στην αρχή τους). Είναι ο καταλληλότερος και πιο ασφαλής τρόπος για να απαλλαγείς δια παντός από αυτές.

Τα παρακάτω βότανα για να αντιμετωπίσετε τις ραγάδες σας με βότανα που υπάρχουν στην κουζίνα σας, είναι τα πιο αποτελεσματικά και διαπιστωμένα ως καλύτερα. Όσες ραγάδες δεν είναι κόκκινες αλλά έχουν ασπρίσει απαλύνουν κι αυτές. Όπως και να έχει όμως πάντα η πρόληψη είναι καλύτερη από την θεραπεία. Εδώ συνιστούνται βότανα για διαφορετικό είδος ραγάδας κάθε φορά και ο τρόπος που θα τα χρησιμοποιήσετε.

Ραγάδες του δέρματος.
Γλυκιά κολοκύθα, Κρεμμύδι και Κυδωνιά.

Γλυκιά κολοκύθα. Συνταγή για τις ραγάδες.

Κοπανάμε μια ποσότητα ωμού κολοκυθόσπορου και τον πολτό που προκύπτει τον βάζουμε σκέτο ως κατάπλασμα. Ή τοποθετούμε ζεστό πολτό κολοοκυθόσπορου μαζί με ένα πανί πάνω στα προβληματικά σημεία.

Κρεμμύδι.

Το γνωστό σε όλους μας κρεμμύδι είναι θαυματουργό στην αντιμετώπιση των ραγάδων. Η συνταγή:
Φτιάχνεται χυμό από κρεμμύδι και το περνάτε με κομπρέσες στο προβληματικό σημείο.

Κυδωνιά:

στους παλιούς καιρούς όταν η φαρμακολογία δεν είχε εξελιχθεί πολύ δίδασκε στους γιατρούς φαρμακευτικές συνταγές με σπόρους κυδωνιού. Η λαϊκή θεραπευτική όμως δεν σταμάτησε ποτέ να χρησιμοποιεί τις πάμπολλες ιδιότητες του.
Συνταγή για ραγάδες:
Φτιάχνεται ένα αφέψημα η έγχυμα από σπόρους κυδωνιών με καταπλάσματα. Βρέχεται ένα πανί και το αφήνετε επάνω στο προβληματικό σημείο

Ραγάδες εγκυμοσύνης.

Χρησιμοποιούμε λάδι ελιάς με απλές επαλείψεις.

Ραγάδες θηλής μαστού.-βότανο Αχιλλαίας.

Το βότανο της αχιλλαίας, συστήνεται για τις ραγάδες της θηλής του μαστού. Για την περίπτωση αυτή κάνουμε ένα έγχυμα και συχνές επαλείψεις στην περιοχή.

Συνταγή:

Μουλιάζουμε 2 κουταλάκια του γλυκού σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό για 10 λεπτά και μετά αφού κρυώσει, το χρησιμοποιούμε ως λοσιόν ή το απλώνουμε με ένα βρεμένο από το βότανο βαμβάκι.

Για τις ραγάδες του πρωκτού. Βότανο της βελανιδιάς.

Το αφέψημα του ή το έγχυμα του βοτάνου της βελανιδιάς χρησιμοποιείται σε μπιντέ για τις ραγάδες του πρωκτού. Κάνουμε τακτικές πλύσεις.

Έγχυμα: Μουλιάζουμε μια κουταλιά της σούπας φύλλα σε ενάμιση ποτήρι νερό (καυτό -που το έχουμε βράσει) το αφήνουμε για 10 λεπτά και μετά σουρώνουμε.

Αφέψημα: Θα βάλουμε 5 γρμ. φλούδας να βράσει 10 λεπτά σε ένα λίτρο νερό. Θα το σουρώσουμε και θα το χρησιμοποιήσουμε στις πλύσεις μας.

Οι εναλλακτικές θεραπείες χρησιμοποιούνται επικουρικά. Ενημερωθείτε και ρωτήστε τον θεραπευτή που σας παρακολουθεί.
Ζωή Κυροπούλου

Πηγή: www.egoismos.gr

Αχιλλέας έλαιο. Για πανάδες-μελανές κηλίδες σε χέρια και πρόσωπο

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr