Σμυρναίικη μάσκα ομορφιάς. Όπως παλιά!

Σμυρναίικη μάσκα ομορφιάς. Όπως παλιά!

Σμυρναίικη μάσκα ομορφιάς. Όπως παλιά!

Η αυθεντική μάσκα της Σμύρνης για δέρμα απαλό σαν μωρού.

Υφή λαμπερή, δέρμα γεμάτο ελαστικότητα και ισορροπημένα ενυδατωμένο. Όλα αυτά προσφέρει η παραδοσιακή σμυρναίικη μάσκα ομορφιάς.

Για αυτή τη μάσκα θα χρησιμοποιήσετε ρύζι καρολίνα . Το ρύζι καρολίνα έχει την ιδιότητα να απορροφά τα λίπη γι αυτό και αφήνει ένα δέρμα λαμπερό και πεντακάθαρο όταν το χρησιμοποιούμε ως μάσκα ενώ στο μεταξύ η χυλωμένη του σύσταση (που αποκτά όταν βράσει,) έχει την ιδιότητα, να ενυδατώνει τέλεια το πρόσωπο και να σβήνει τις ρυτίδες .

Σημείωση: Αν είναι χειμώνας μπορείτε να προσθέσετε μέσα στην μάσκα και λίγες σταγόνες λεμονιού η ακόμη καλύτερα αιθέριο έλαιο λεμονιού για ισχυρότερη λεύκανση που σβήνει τους λεκέδες.

Η βασική συνταγή σας.

Παίρνουμε το ρύζι καρολίνα και το βράζουμε μέσα σε ένα ποτήρι νερό, ώσπου να γίνει λαπάς. Αφού βράσει,  σουρώνουμε και κρατάμε το νερό. Στο σουρωμένο νερό του ρυζιού, βάζουμε 2 σταγόνες ελαιολάδου και το ανακατεύουμε καλά.

Στο μεταξύ αφού παρασκευάσουμε τα υλικά μας, θα περιμένουμε να δροσίσουν. Εάν βιαζόμαστε και δεν έχουμε υπομονή, μπορούμε να το βάλουμε για 10 λεπτά στην κατάψυξη. Έτοιμη η μάσκα σας!

Απλώνετε στο πρόσωπο και την αφαιρείτε μετά από 10 έως και 20 λεπτά. Όποτε στεγνώσει. Όσο πιο αργά στεγνώνει μια μάσκα ομορφιάς, τόσο πιο βρώμικο είναι το πρόσωπο μας. Αφού περάσει ο χρόνος δράσης της μάσκας, ξεβγάζουμε με χλιαρό νερό. Συνεχίζουμε με την ενυδατική ή το έλαιο ομορφιάς που χρησιμοποιούμε. Η επιδερμίδα σας ήδη είναι λαμπερή και όμορφη σαν κοριτσιού!

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr