Ένα απλό βότανο σε κάθε κουζίνα θεραπεύει ρυτίδες, σβήνει φακίδες και τονώνει τους ιστούς!

Ένα απλό βότανο σε κάθε κουζίνα θεραπεύει ρυτίδες, σβήνει φακίδες και τονώνει τους ιστούς!

 

Ποιο είναι αυτό το καταπληκτικό βότανο; Το τίλιο. Σε περιόδους πολέμου το τίλιο συντήρησε γενιές και έσωσε ζωές.

Δραστικές ουσίες:

Αιθέριο λάδι, φαρνεζόλη, φλαβονικά γλυκοζίδια, κερσιτροσίδια, ταννίνη, πολυφαινόλες, κουμαρίνες.

Άλλες ονομασίες με τις οποίες μπορείτε να βρείτε το τίλιο:

Φλαμούρι, Φλαμουριά, Φιλουργιά, Σφεντάμι, Φιλύρα, Φιλούρα, Λίπα.

Το 1940 που οι λαοί πέθαιναν από την ασιτία, οι Γάλλοι είχαν μια θαυματουργή συνταγή από τίλιο που τους κράταγε ζωντανούς. Ψωμί φτιαγμένο με τίλιο! Συγκεκριμένα, ανακάτευαν αλεύρι από κριθάρι η καλαμπόκι μαζί με κοπανισμένα ξερά φύλλα τίλιου.
Ένα λοιπόν τέτοιο βότανο που έχει την δύναμη να ανασκευάζει και να επιδιορθώνει τα κύτταρα μας από την ασιτία, φανταστείτε τι μπορεί να κάνει στο δέρμα μας.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που στην βοτανοθεραπεία συστήνεται εξωτερικά, στα εγκαύματα, στα αποστήματα, τους καλόγερους και σε άλλους ερεθισμούς

Δεν θέλει πολλά για να θεραπεύσετε τις ρυτίδες σας αρκεί να ακολουθήσετε την παρακάτω απλή συνταγή κάνοντας την αγαπημένη σας συνήθεια. Μην ξεχνάτε όμως ότι δεν είναι ένεση. Χρειάζεται να ενταχθεί στη ρουτίνα της ομορφιάς σας και να φέρει σταδιακά τα αποτελέσματα που επιθυμείτε.

Πως φτιάχνεται η λοσιόν σας. 

Κάντε ένα αφέψημα ενισχυμένο και φυλάξτε το σε ένα μπουκάλι στο ψυγείο. Με αυτό πλένετε το πρόσωπο σας όταν είναι καθαρό πριν την καθημερινή σας ενυδάτωση. (διατηρείται φρέσκο τρεις ημέρες).

Συμβουλή: η ίδια λοσιόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο τελευταίο ξέβγαλμα των μαλλιών σας για να ενισχύσετε την ανάπτυξη τους. Βοηθάει πάρα πολύ!

Ένας άλλος τρόπος εφαρμογής της βασικής σας συνταγής, είναι να ανακατέψετε ίσα μέρη αφεψήματος τίλιου με ίσα μέρη ροδόνερου και να το εφαρμόζετε σε καθαρό πρόσωπο πρωί και βράδυ.

Πως θα φτιάξετε έγχυμα:

Ρίξτε ένα φλιτζάνι βρασμένο νερό σε μια κουταλιά του γλυκού άνθη και περιμένετε για 10 λεπτά ώστε να απελευθερώσει τις ουσίες του. Μετά περιμένετε μέχρι να κρυώσει.
Αυτή είναι η κλασική δοσολογία εγχύματος για πόση. Εσείς αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε αποκλειστικά για εξωτερική χρήση στο πρόσωπο σας, διπλασιάστε τη δόση του βοτάνου.

Πως θα φτιάξετε αφέψημα.

Το πιο συνηθισμένο αφέψημα γίνεται με 15-30 γραμμάρια φύλλα τίλιου (μια γεμάτη κουταλιά της σούπας ) σε ένα λίτρο νερού. Μπορείτε επίσης το ίδιο αφέψημα να το χρησιμοποιήσετε ως κατάπλασμα σε πληγές, γδαρσίματα και κοψίματα .

Σημείωση:

Διαφορά αφεψήματος και εγχύματος. Στο αφέψημα το νερό βράζει μαζί με το βότανο. Στο έγχυμα ρίχνουμε αμέσως το βραστό νερό πάνω στο βότανο και αναμένουμε στον ενδεδειγμένο χρόνο.

Ενημερωθείτε από τον δερματολόγο σας. Ελέγξτε για τυχόν αλλεργίες.

Ζωή Κυροπούλου

Εκείνες που Μάγεψαν τον Θάνατο. Μυθιστόρημα.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr