Απίθανες χειροποίητες μάσκες ενυδάτωσης για τα μαλλιά!

Απίθανες χειροποίητες μάσκες ενυδάτωσης για τα μαλλιά!

Ακολουθούν 6 σπιτικές συνταγές για μάσκες μαλλιών που μπορούμε να φτιάξουμε πανεύκολα με απλά υλικά της κουζίνας μας!

Αβοκάντο και μέντα!

 

Μια super μάσκα που ενυδατώνει την τρίχα χάρη στο αβοκάντο, στο μέλι και στο ελαιόλαδο που περιέχει. Όσο για το τσάι της μέντας, είναι το συστατικό που φροντίζει για την υγεία του δέρματος στο κεφάλι μας!

Υλικά:

1 αβοκάντο
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. τσάι μέντας

Λιώνουμε το αβοκάντο και προσθέτουμε το μέλι, το ελαιόλαδο και το τσάι της μέντας. Απλώνουμε τη μάσκα στα μαλλιά και κάνουμε απαλό μασάζ, δίνοντας έμφαση στις άκρες Αφήνουμε να δράσει για 30 λεπτά και αφαιρούμε με χλιαρό νερό.

Shealoe Butter

. Μάσκα μαλλιών με ενυδατική δράση τόσο για την τρίχα όσο και για το δέρμα του κεφαλιού. Βασίζεται στο πολύ δημοφιλές βούτυρο καριτέ σε συνδυασμό με την θαυματουργή – και extra ενυδατική – αλόη βέρα και το αρωματικό έλαιο καρύδας! Η συνταγή συμπληρώνεται μοναδικά με βιταμίνη Ε, μέλι και τεϊόδεντρο που είναι συστατικά με φυσική, συντηρητική δράση.

Υλικά:

1/2 φλιτζάνι βούτυρο καριτέ
1/4 φλιτζάνι gel αλόης βέρα (από φυσικό φύλλο αλόης)
2 κ.σ. έλαιο καρύδας
3-5 σταγόνες αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου
1 κ.γλ. μέλι
Λίγες σταγόνες έλαιο βιταμίνης Ε

Σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο καριτέ μαζί με το λάδι καρύδας και το μέλι. Μόλις τα υλικά μαλακώσουν, τα ανακατεύουμε απαλά για να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρουμε το μείγμα στο μπλέντερ και προσθέτουμε το τζελ αλόης βέρα. Χτυπάμε για λίγο το μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Τοποθετούμε τη μάσκα στο ψυγείο. Εφαρμόζουμε στα μαλλιά απλώνοντας από τις ρίζες προς τις άκρες και αφήνουμε να δράσει για 20 λεπτά. Αφαιρούμε με χλιαρό νερό.

 

Αυγό και ελαιόλαδο.

Περίφημη μάσκα τόσο για την θρεπτική και μαλακτική δράση του αυγού και του ελαιόλαδου, όσο και για την φήμη περί…κακοσμίας! Κι όμως, αν μετά την εφαρμογή λουστείτε καλά με σαμπουάν, δεν θα πάρει κανείς…μυρωδιά!
Υλικά

1 αυγό ωμό
1 κ.σ. ελαιόλαδου
Αναμειγνύουμε το αυγό με το ελαιόλαδο και απλώνουμε τη μάσκα στο κεφάλι για 30 λεπτά. Ξεπλένουμε με άφθονο ζεστό νερό και λουζόμαστε πολύ καλά με σαμπουάν.

 

4. Γιαούρτι και αυγό.

Super πρωτεϊνούχα μάσκα με ενυδατική και θρεπτική δράση για τα μαλλιά. Τα κάνει κυριολεκτικά να λάμπουν από υγεία!

Υλικά:

1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 αυγό
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και απλώνουμε τη μάσκα στα μαλλιά. Αφήνουμε να δράσει για 20 λεπτά. Αφαιρούμε με ζεστό νερό και λουζόμαστε πολύ καλά με σαμπουάν.

 

Μπανάνα και αμυγδαλέλαιο

 

Η μπανάνα μαλακώνει τα μαλλιά και ενισχύει την ελαστικότητά τους. Σε συνδυασμό με την ενυδατική δράση του αμυγδαλέλαιου, αυτή η μάσκα αναδομεί τα μαλλιά .

Υλικά

1 μπανάνα
1 κ.σ. αμυγδαλέλαιο
Λιώνουμε τη μπανάνα και αναμειγνύουμε με το έλαιο αμυγδάλου. Απλώνουμε το μείγμα στα μαλλιά και αφήνουμε για 30 λεπτά να δράσει. Αφαιρούμε με χλιαρό νερό.

 

Κολοκύθα και μέλι

Οι κολοκύθες είναι απίθανες, γιατί περιέχουν βιταμίνη Α, C και καροτίνη. Σε συνδυασμό με το super ενυδατικό μέλι, ενυδατώνουν και τρέφουν τα μαλλιά, αλλά και το δέρμα του κεφαλιού.

Υλικά:

Πολτός κολοκύθας
1-2 κ.σ. μέλι
Αναμειγνύουμε τα δυο υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Απλώνουμε τη μάσκα στα μαλλιά από τις ρίζες, δίνοντας έμφαση στις άκρες. Για να απορροφηθούν καλύτερα τα συστατικά της μάσκας, τυλίγουμε το κεφάλι με ζελατίνη. Αφαιρούμε τη μάσκα μετά από 15 περίπου λεπτά με χλιαρό νερό.

 

Μπανάνα και μπίρα:

 

Μια μάσκα για βαθιά ενυδάτωση και περισσότερο όγκο! Η μπανάνα τρέφει και ενυδατώνει την τρίχα, όμως είναι η ιδιότητες της μπίρας να “φουσκώνει” τα μαλλιά που ανεβάζει level στη μάσκα! Θα την αγαπήσετε σίγουρα!
Υλικά

1 μπανάνα
1 αυγό
1/2 φλιτζάνι μπίρα
1 κ.σ. μέλι
Λιώνουμε την μπανάνα και αναμειγνύουμε το πολτό της με ένα χτυπημένο αυγό. Προσθέτουμε το μέλι και την μπίρα και ανακατεύουμε καλά το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Απλώνουμε τη μάσκα στα μαλλιά και κάνουμε απαλό μασάζ στη ρίζα για 5 λεπτά. Αφήνουμε τη μάσκα να δράσει για 60 λεπτά. Αφαιρούμε με ζεστό νερό και λουζόμαστε με πολύ καλά με σαμπουάν.

 

Αβοκάντο και μαγιονέζα!

Πλούσια ενυδάτωση χάρη στο αβοκάντο σε συνδυασμό με την θρεπτική δράση της μαγιονέζας! Φτιάξτε λίγη σπιτική, για να αποφύγετε τα συντηρητικά.
Υλικά

2 κ.σ. έλαιο αβοκάντο
1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
1 κ.σ. Μέλι
Αναμειγνύουμε τα τρία υλικά της μάσκας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Απλώνουμε από τις ρίζες προς τις άκρες σε καθαρά στεγνά μαλλιά και αφήνουμε να δράσει για περίπου 30 λεπτά. Τέλος ξεπλένουμε με χλιαρό νερό και λουζόμαστε με σαμπουάν.

 

Αλόη και έλαιο καρύδας.

 

Μια μάσκα που χαρίζει ενυδάτωση και δροσιά στα μαλλιά, με θαυματουργά συστατικά. Θα χρειαστεί λίγη περισσότερη “μαεστρία” στην επεξεργασία του φύλλου της αλόης, όμως σίγουρα η προετοιμασία αυτής της μάσκας είναι πολύ διασκεδαστική!
Υλικά

1 φύλλο αλόης
2-3 κ.σ. Έλαιο καρύδας
Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού “σκίζουμε” το φύλλο της αλόης και συγκεντρώνουμε το περιεχόμενό του στο μίξερ. Προσθέτουμε το έλαιο της καρύδας και χτυπάμε ελαφρά το μείγμα. Μόλις ομογενοποιηθεί, εφαρμόζουμε τη μάσκα στα μαλλιά, με φορά από τη ρίζα προς τις άκρες. Αφαιρούμε μετά από 30 λεπτά με χλιαρό νερό.

 

Έλαιο καρύδας και μέλι.

 

Τα τέλεια υλικά για μια αρωματική και θρεπτική μάσκα που προσφέρει πλούσια ενυδάτωση.
Υλικά

1 κ.σ. Έλαιο καρύδας
1 κ.σ. Μέλι
Αναμειγνύουμε τα δυο συστατικά και απλώνουμε τη μάσκα στα μαλλιά από τη ρίζα προς τις άκρες. Αφήνουμε τη μάσκα να δράσει για περίπου 30 λεπτά και αφαιρούμε με χλιαρό νερό.

 

Μέλι και γάλα.

Περίφημα υλικά ομορφιάς, γνωστά από την αρχαιότητα για την καλλωπιστική τους δράση! Ο συνδυασμός του μελιού με το γάλα υπόσχεται βαθιά ενυδάτωση και απαλότητα για τα ταλαιπωρημένα μαλλιά σας.
Υλικά

1 ποτήρι γάλα
1 κ.σ. Μέλι
Αναμειγνύουμε τα δυο συστατικά και απλώνουμε τη μάσκα στα μαλλιά από τη ρίζα προς τις άκρες. Αφήνουμε να δράσει για 15 λεπτά και ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.

www.mycare.gr

Αιθέριο Έλαιο Τεϊόδεντρο (Tea tree).

Αμυγδαλέλαιο λίτρο σε τιμή προσφοράς !

Έλαιο Καρυδας σε Λίτρο! Τιμή προσφοράς!

Υπέροχο πυκνό τζελ αλόης απο τα μυστικά ομορφιάς..

Καστορέλαιο λίτρο σε τιμή προσφοράς!

Βούτυρο καριτέ. Ανάπλαση, προστασία.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr