Υπέροχες συνταγές καλλυντικών με μέλι!

Υπέροχες συνταγές καλλυντικών με μέλι!

Φτιάξε μόνη πανεύκολα καλλυντικά με μέλι!

Tο μέλι προσφέρει μακροζωία αλλά και ομορφιά. Οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι μάλιστα, το αποκαλούσαν «αμβροσία» και πίστευαν πως σε αυτό οφειλόταν η αθανασία των θεών! Τώρα μπορείς να κάνεις βιολογική θεραπεία μελιού στο σπίτι! Δες πώς!

ANAKAΛΥΨΕ ΤΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ!

Ενυδατικό
Θρεπτικό
Επουλωτικό – καταπραϋντικό
Αντιβακτηριδιακό
Καθαριστικό
Μαλακτικό

Λόγω των αποδεδειγμένων ευεργετικών του ιδιοτήτων στην κοσμετολογία (αισθητική) χρησιμοποιείται ευρύτατα για την παρασκευή αλοιφών, κρεμών, γαλακτωμάτων, σαπουνιών, σαμπουάν και μασκών προσώπου.

Το μέλι συνιστάται κυρίως για αφυδατωμένα και ξηρά δέρματα, αλλά είναι επίσης χρήσιμο για την αναζωογόνηση και τη διατήρηση της καλής υγείας κάθε τύπου δέρματος.

ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕΛΙΟΥ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ!

1) Πλούσιο γαλάκτωμα καθαρισμού με μέλι
Θα χρειαστείς:
3 κουταλάκια νερό
1 κουταλάκι μέλι
140 ml γάλα
1 κρόκο αυγού

Το γαλάκτωμα αυτό καθαρίζει, μαλακώνει και τρέφει την επιδερμίδα. Είναι ένα πολυβιταμινούχο μείγμα που περιέχει μερικά από τα πλουσιότερα φυσικά υλικά. Διατηρείται για μια εβδομάδα στο ψυγείο.

Παρασκευή:
Ζεσταίνεις το μέλι με το νερό (χλιαρή θερμοκρασία) μέχρι να λιώσει αναδεύοντας συνέχεια. Προσθέτεις το γάλα και τον κρόκο του αυγού. Τα αναδεύεις καλά και βάζεις το μείγμα σε γυάλινο μπουκάλι, αφού κρυώσει στο ψυγείο.

Για τον καθαρισμό του προσώπου βάζεις μικρή ποσότητα στο χέρι σου και κάνεις μασάζ με κυκλικές κινήσεις σε όλο το πρόσωπο. Αφαιρείς με βαμβάκι.

2) Φυσική λοσιόν τόνωσης
Θα χρειαστείς:
3 κουταλάκια ξεραμένο δεντρολίβανο
½ λίτρο ζεστό νερό
4 κουταλάκια Ροδόνερο

Διατηρείται για 1 εβδομάδα στο ψυγείο

Παρασκευή:
Σιγοβράζεις το δεντρολίβανο με το νερό για 10΄. Το βγάζεις από τη φωτιά για να κρυώσει, το σουρώνεις και προσθέτεις το ροδόνερο. Το βάζεις σε μπουκάλι και αναδεύεις καλά.

Αφού τελειώσεις με το γαλάκτωμα βάζεις λίγη από αυτή τη λοσιόν σε ένα βαμβάκι και περνάς απαλά όλο το πρόσωπο.

3) Peeling μελιού
Θα χρειαστείς:
1 κουταλάκι μέλι
1 κουταλάκι ζάχαρη
3 σταγόνες λεμόνι
1 κουταλάκι νερό

Παρασκευή:
Βάζεις μαζί το μέλι, το νερό, τη ζάχαρη και το λεμόνι και τα ανακατεύεις. Κάνεις μασάζ στο πρόσωπο με κυκλικές κινήσεις για 3΄ και το αφαιρείς με ζεστές κομπρέσες χαμομηλιού.

4) Μάσκα μελιού
Θα χρειαστείς:
2 κουταλάκια μέλι
1 κουταλάκι γιαούρτι (ζωντανό)
1 κουταλάκι χυμό πορτοκάλι

Παρασκευή
Αναδεύεις το μέλι, το γιαούρτι και τον χυμό από πορτοκάλι μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Το απλώνεις στο πρόσωπο για 20΄ και ύστερα, το ξεπλένεις με χλιαρό νερό.

* Η βιολογική θεραπεία μελιού ενδείκνυται για μία φορά την εβδομάδα.Καλό είναι κάθε βιολογικό ή κοσμετολογικό σκεύασμα να δοκιμάζεται πριν τη χρήση στο εσωτερικό του καρπού για τυχόν αλλεργικές αντιδράσεις.

5 σέρουμ σαλιγκαριού για φυσικό μπότοξ στην μισή τιμή!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr