Πώς να πέσει η κοιλιά – Τροφές και Συμβουλές για άμεσα επίπεδη κοιλιά

Πώς να πέσει η κοιλιά – Τροφές και Συμβουλές για άμεσα επίπεδη κοιλιά

Έχεις φουσκωμένο στομάχι ή πρησμένη κοιλιά τον τελευταίο καιρό; Μήπως έχει αυξηθεί το λίπος που είναι συσσωρευμένο στις περιοχές αυτές; Ό,τι κι αν φταίει, πάντως, εφόσον εσύ θέλεις να αλλάξεις την εικόνα και να βελτιώσεις την υγεία σου, θα σου πούμε πώς να πέσει η κοιλιά.

Ποιες τροφές θα σε βοηθήσουν να ελαφρύνεις το στομάχι σου και να μειώσεις το λίπος στην κοιλιά· ποιες τροφές αλλά και διατροφικές συμπεριφορές γενικότερα θα συνεισφέρουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού σου· τι μπορείς, τέλος πάντων, να κάνεις για να δεις μέσα σε μερικές εβδομάδες την κοιλίτσα σου επίπεδη και την αυτοπεποίθησή σου ανεβασμένη.

Από Ιωάννα Φωτοπούλου

 

Ασφαλώς, να τονίσουμε εξ αρχής, ότι ό,τι αναφέρουμε δεν αφορά σε μία δίαιτα που ακολουθείται για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Αφορά σε μια συνολική διατροφική συμπεριφορά που μπορείς να υιοθετήσεις, προκειμένου να είσαι πάντα «ανάλαφρη» και υγιής. Μην ξεχάσεις να δεις και τα εξής άρθρα μας:

Χάσιμο λίπους από την κοιλιά σε λίγες ημέρες – 6 Τρόποι (συμπεριλαμβάνεται δίαιτα express)
Ασκήσεις για επίπεδη κοιλιά σε χρόνο μηδέν!
Κυτταρίτιδα στην κοιλιά – Όλα τα βήματα για να την αντιμετωπίσετε.
Γιατί είναι σημαντικό να πέσει η κοιλιά
Προτού δούμε τις τροφές και τις συμβουλές για το πώς να αποκτήσεις μια επίπεδη κοιλιά, δεν είναι βασικό να εξηγήσουμε γιατί να είναι σημαντικό για κάποιον να ρίξει την κοιλιά του; Να χάσει το λίπος και το φούσκωμα που πιθανώς να έχει στην εν λόγω περιοχή; Πιστεύουμε πως είναι καίριας σημασίας. Γι’ αυτό και αφιερώνουμε αυτή την ενότητα.

Για ποιους λόγους , λοιπόν, το πώς να πέσει η κοιλιά είναι κάτι που θα μπορούσε να απασχολεί όλους / όλες όσους / όσες έχουν κοιλίτσα;

Φουσκωτή κοιλιά σημαίνει επιπρόσθετο βάρος.
Επιπρόσθετο βάρος σημαίνει δυσκολία στα ρούχα και στα μαγιό, πεσμένη ψυχολογία, λιγότερη αυτοπεποίθηση.
Λιγότερη αυτοπεποίθηση και πεσμένη ψυχολογία σημαίνουν ώρες και μέρες από τη ζωή μας χαμένες και ξοδεμένες άσκοπα και δυστυχισμένα.
Επιπλέον, η πρησμένη κοιλιά μπορεί να φανερώνει την ύπαρξη κάποιας παθολογίας. Παραδείγματος χάριν, την κατακράτηση ούρων ή τοξινών ή κοπράνων.
Τέλος, η μεγάλη κοιλιά δυσχεραίνει την ομαλή λειτουργία των συστημάτων μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα συστήματος του οργανισμού μας που πλήττεται όταν υπάρχει μια φουσκωτή κοιλιά είναι το καρδιαγγειακό. Ανάμεσα στα πρώτα συμπτώματα αυτής της κατάστασης περιλαμβάνονται το γρήγορο λαχάνιασμα, η δυσκολία στην πραγματοποίηση έργων και κινήσεων, η επιβράδυνση στη λειτουργία της καρδιάς και στην κυκλοφορία του αίματος κ.ά.
9 Συγκεκριμένες τροφές που βοηθούν στο πώς να πέσει η κοιλιά
1) Το μήλο
Η γνωστή παροιμία μιλάει για το «γιατρό που κάνει πέρα»! Εμείς θα αντικαταστήσουμε τη λέξη γιατρό με τον όρο «κοιλιά». Διότι ένα μήλο την ημέρα, εγγυημένα και αποδεδειγμένα, την κοιλιά κάνει πέρα! Αν θέλεις να κάψεις το λίπος από την περιοχή της κοιλιάς, είναι απαραίτητο κάθε μα κάθε μέρα να τρως έστω 1 μήλο είτε ως δεκατιανό είτε ως απογευματινό σνακ.

Είναι γεμάτο σε βιταμίνες και φυτικές ίνες. Έχει ως αποτέλεσμα να ενυδατώνει τον οργανισμό, να προκαλεί κορεσμό (= να νιώθεις χορτάτη) και να οδηγεί σε συχνότερη διούρηση που ισοδυναμεί με απώλεια των τοξινών.

2) Η μαύρη σοκολάτα
Η μαύρη σοκολάτα εντάσσεται επίσης στις 9 βασικότερες τροφές για το πώς να πέσει η κοιλιά. Μπορείς να τρως 1 – 3 κομματάκια από μαύρης σοκολάτας ακόμη και σε καθημερινή βάση, εάν είσαι των γλυκών. Ή μισή μπάρα δημητριακών που να περιέχει και κακάο κατά 70 – 85% μιας και βοηθάει στην καλύτερη χώνεψη του φαγητού. Σε εβδομαδιαία βάση, είναι επιτρεπτή η 1 μαύρη σοκολάτα ή 2 – 3 γκοφρέτες με σοκολάτα υγείας.

3) Ο σολομός
Αν έχεις τη δυνατότητα 1 φορά την εβδομάδα να καταναλώνεις στο μεσημεριανό σου γεύμα ή και λίγο στο βραδινό σου γεύμα σολομό, τότε έχεις λύσει το πρόβλημα με το λίπος στην κοιλιά! Τα θετικά του είναι πολλά. Καταρχάς, προκαλεί κορεσμό με αποτέλεσμα να μη χρειάζεται να πεινάς ενδιάμεσα στα γεύματά σου. Κατά δεύτερον, επιταχύνει το μεταβολισμό με αποτέλεσμα να χάνεις γρηγορότερα κιλά. Και, κατά τρίτον, μειώνει το πρήξιμο στην κοιλιά. Ας μην επεκταθούμε και στα άλλα οφέλη που έχει επειδή είναι ψάρι.

4) Τα μούρα
Πηγές αναφέρουν ότι όσα περισσότερα μούρα τρώμε καθημερινά, τόσο λιγότερες θερμίδες προσλαμβάνουμε από τα υπόλοιπα γεύματά μας. Ως δεκατιανό σνακ, συνεπώς, μπορείς να τρως μισή κούπα από κάθε λογής μούρο, δηλαδή από όλα τα –berries. Φράουλες, βατόμουρα ή σμέουρα, χωρίς βέβαια προσθήκη ζάχαρης.

5) Το ελαιόλαδο
Το αγνό παρθένο ελαιόλαδο είναι ένα από τα προϊόντα που η χώρα μας παράγει σε αφθονία. Οι ευεργετικές ιδιότητές του ποικίλουν: από την αξιοποίησή του σε διαφόρων λογής μάσκες για τα μαλλιά και την επιδερμίδα μέχρι την καλύτερη εγκεφαλική λειτουργία και λειτουργία της καρδιάς. Δε θα μπορούσε επομένως να μην αποτελεί και μία από τις 9 βασικότερες τροφές στο πώς να πέσει η κοιλιά.

Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να ρίχνεις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο πάνω από το ψάρι σου ή πάνω από τα βραστά λαχανικά σου ή 1 κουταλιά της σούπας πάνω από ένα μικρό μπολ σαλάτα που πρέπει κανονικά να καταναλώνεις καθημερινά μαζί με το μεσημεριανό και το βραδινό σου γεύμα.

6) Τα αμύγδαλα
Περιέχουν μαγνήσιο το οποίο εξισορροπεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μας. Ακόμη, βιταμίνη Ε, μονοακόρεστα λιπαρά οξέα και φυτικές ίνες που συμβάλουν αισθητά στην απόκτηση επίπεδης κοιλιάς. Μέχρι 14 αμύγδαλα για τις γυναίκες και 20 για τους άνδρες είναι επαρκή ως δεκατιανό ή απογευματινό σνακ για να φύγει το λίπος αλλά και τα πρήξιμο της κοιλιάς.

7) Το σπανάκι
Εκτός των χιλιάδων ιχνοστοιχείων και βιταμινών που εμπεριέχει, το σπανάκι δρα αποτοξινωτικά κι άρα διουρητικά κι άρα αδυνατιστικά. Όπως ακριβώς και τα μήλα. Προσπάθησε να εντάξεις το σπανάκι στο εβδομαδιαίο σου διατροφολόγιο και θα μας θυμηθείς!

8) Το αβοκάντο
Μία ακόμα από τις 9 κύριες τροφές αναφορικά με το πώς να πέσει η κοιλιά είναι το αβοκάντο. Το συναντάμε συχνά σε διατροφές που αποσκοπούν στη βελτίωση της υγείας, σε μάσκες είτε σπιτικές είτε του εμπορίου που σχετίζονται με την επιδερμίδα μας κ.λπ. Μέχρι ¼ της κούπας αβοκάντο την ημέρα είναι εξαιρετικό. Το προσθέτεις στις σαλάτες σου αλλά δεν χρησιμοποιείς επιπρόσθετο ελαιόλαδο. Επίσης, το προσθέτεις και όπου αλλού σου αρέσει, π.χ. στην ομελέτα σου.

9) Άλλα φρούτα και λαχανικά
Τέλος, σημαντικά φρούτα και λαχανικά που επιτρέπουν την άμεση απώλεια λίπους και πρηξίματος από την κοιλιά αλλά και τη διατήρηση ενός επίπεδου στομαχιού είναι τα εξής: 3 φέτες ανανά ως δεκατιανό ή απογευματινό, 1 μεγάλη φέτα καρπούζι ως δεκατιανό ή απογευματινό, μαρούλι σε οποιαδήποτε ποσότητα ως σαλάτα μαζί με τα κυρίως γεύματα, ρόκα το ίδιο, κεράσια 12 με 14 στον αριθμό ως δεκατιανό ή απογευματινό σνακ.

18 Τροφές που πρέπει να αποφεύγονται
Παρακάτω, θα σου αναφέρουμε ορισμένες τροφές που είναι καλό να αποφεύγεις. Οι περισσότερες δεν είναι επιβλαβείς ούτε ανθυγιεινές. Οπότε, συνιστάται η αποφυγή τους κατά το πρώτο διάστημα που θέλεις να ξεφουσκώσει η κοιλίτσα και η περιορισμένη κατανάλωσή τους όλο τον καιρό έπειτα. Και είναι οι:

Φασόλια
Φακές
Πράσα
Αγκινάρες
Ρεβίθια
Μπιζέλια
Σπαράγγια
Κρεμμύδια
Μπανάνες
Καλαμπόκι
Βερίκοκα
Αχλάδια
Πατάτες
Καυτερά φαγητά
Ανθρακούχα ποτά
Πρόχειρα φαγητά
Τηγανητά φαγητά (αυτά που είναι ολόκληρα τηγανισμένα μέσα σε λάδι)
Μαλακά τυριά.

Πώς να πέσει η κοιλιά με την κατάλληλη διατροφική συμπεριφορά
Εκτός από τις συγκεκριμένες τροφές που προαναφέραμε, το πώς να πέσει η κοιλιά συνδέεται άρρηκτα και με ορισμένες συμβουλές. Πρόκειται για συμβουλές στο γενικότερο τρόπο με τον οποίο διατρέφεσαι μέσα στην ημέρα σου. Η διατροφική σου συμπεριφορά, όπως χαρακτηρίζεται, είναι συνεπώς εκείνη που χρειάζεται οπωσδήποτε να τροποποιηθεί μόνιμα. Μόνο έτσι θα έχεις συνέχεια μια επίπεδη κοιλιά, μια ανεβασμένη αυτοπεποίθηση, καλή υγεία.

1) 1 μπολ με σαλάτα με το μεσημεριανό και 1 μπολ με το βραδινό
Η σαλάτα εποχής (όποιο είδος λαχανικού κι αν προτιμάς) είναι το must για το πώς να πέσει η κοιλιά και το πώς να διατηρείσαι υγιής. Για τις ευεργετικές – αποτοξινωτικές ιδιότητες των λαχανικών προφανώς θα είσαι ενήμερη. Αυτό που σου απομένει είναι να εντάξεις σε κάθε μεσημεριανό και κάθε βραδινό σου γεύμα 1 μπολάκι σαλάτας. Πρέπει να περιέχει μέχρι 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (ή 2 κουταλιές ελαιόλαδο για τους άνδρες), το λαχανικό ή τα λαχανικά της αρεσκείας σου με ΕΞΑΙΡΕΣΗ το καλαμπόκι, τον αρακά και την πατάτα, και ό,τι θες από μυρωδικά, καρυκεύματα, λεμόνι και ξίδι. Το αλάτι καθόλου ή μετρημένο, όπως θα δούμε στη συνέχεια.

2) 5-6 γεύματα την ημέρα
Δίαιτα ή διατροφή δε σημαίνει (απο)στέρηση, δε σημαίνει τρώω μία, δύο, τρεις το πολύ φορές την ημέρα. Η σωστή διατροφή για απώλεια λίπους από την κοιλιά και αλλού σημαίνει τρέφομαι σωστά και με τον αρμόζοντα αριθμό γευμάτων. Έτσι, κάθε μέρα σου αρμόζει να απαρτίζεται από 5 με 6 γεύματα. Και αυτά είναι: το πρωινό, το δεκατιανό ανάμεσα σε πρωινό και μεσημεριανό, το μεσημεριανό, το αμέσως ακόλουθο απογευματινό, το βραδινό. Και, για όποια από εσάς το επιθυμεί, το τελευταίο γεύμα πριν από τον ύπνο, το οποίο είναι προαιρετικό. Αυτό αφορά μόνο 1 κούπα γάλα ή ένα γιαούρτι με 2% λιπαρά σκέτο. ΚΑΝΕΝΑ από τα 5 ή 6 γεύματά σου δεν πρέπει να παραλείπεται ποτέ και για κανέναν λόγο.

3) 6-8 ποτήρια νερό την ημέρα
Στην αρχή, είναι λογικό να μην μπορείς να καταναλώνεις 6 με 8 ποτήρια νερό μέσα στη μέρα σου. Για τις πρώτες μέρες, λοιπόν, πιέσου λιγάκι, έως ότου ο οργανισμός σου συνηθίσει στις ποσότητες αυτές. Ύστερα, μετά από λίγες μόνο μέρες, θα διαπιστώσεις ότι θα σου το ζητάει και ο ίδιος. Να ξέρεις ότι το πώς να πέσει η κοιλιά άμεσα και η συμβουλή περί των 6 – 8 ποτηριών νερό την ημέρα πάνε μαζί.

4) 1 χυμός πορτοκάλι στο πρωινό γεύμα
Σε ξυπνάει, σε γεμίζει θρεπτικά συστατικά και ενέργεια, σε ανανεώνει, βοηθάει στην αποτοξίνωση, την εξαφάνιση τυχόν φουσκώματος και την απώλεια λίπους. Ένα φρέσκος χυμός πορτοκάλι το πρωί είναι απαραίτητος. Τον συνδυάζεις με πρωτεΐνη και υδατάνθρακα. Ενδεικτικά αναφέρουμε το τοστ με 2 φέτες γαλοπούλα ή 1 φέτα τυρί, τις 2 με 3 φρυγανιές και 1 βραστό αβγό, τις 2 με 3 φρυγανιές αλειμμένες με μισό κουταλάκι του γλυκού βούτυρο και μέλι η καθεμία. Εάν πίνεις καφέ το πρωί, κανένα πρόβλημα, τον συμπεριλαμβάνεις κι αυτόν στο πρωινό σου.

5) Περιορισμός στην ποσότητα αλατιού
Κατά πρώτον, είναι βασικό να μειώσεις το αλάτι που χρησιμοποιείς κατά το μαγείρεμα. Διότι, ως γνωστόν, το νάτριο ευνοεί την κατακράτηση ούρων κι επομένως το πρήξιμο στην κοιλιά. Κατά δεύτερον, είναι εξίσου βασικό να περιορίσεις ή , ακόμη καλύτερα, να αποφύγεις κατά το διάστημα που προσπαθείς να αποκτήσεις μία επίπεδη κοιλιά τρόφιμα που είναι πλούσια σε αλάτι. Τέτοια είναι τα ακόλουθα: σάλτσες, αλλαντικά, ξηρά τυριά, παστά ψάρια, καπνιστά ψάρια, αλμυρά μπισκότα και κονσέρβες.

6) Γεύμα ανά 2 με 3 ώρες
Είναι αναγκαίο να φροντίζεις να καταναλώνεις κάτι κάθε 2 με 3 ώρες έτσι ώστε το στομάχι σου να μην παραμένει ανενεργό και πρήζεται. Επίσης, είναι απαραίτητο για την υγιή συντήρηση του οργανισμού σου η κατανάλωση πολλών και μικρών γευμάτων μέσα στην ημέρα, τα 5 ή 6 γεύματα που προαναφέραμε. Και για να γίνουν αυτά χρειάζεται ανά 2 με 3 ώρες να τρως κι από ένα.

7) Περιορισμός στο αλκοόλ
Από μόνο του ευθύνεται για την προσθήκη θερμίδων κι άρα κιλών, τις κατακρατήσεις, και τη στρογγυλή κοιλιά. Εάν πίνεις, περιόρισε το αλκοόλ σε 2 με 3 ποτά ή ποτήρια κρασί ή μπίρες την εβδομάδα.

8) Ποτέ συνδυασμός υδατάνθρακα με υδατάνθρακα
Πώς να πέσει η κοιλιά όταν τρως τα μακαρόνια σου με ψωμί; Όταν παίρνεις σουβλάκι με πατάτες τηγανητές μέσα ή extra; Όταν το μοσχαράκι με ρύζι το συνοδεύεις με μία σαλάτα γεμάτη παξιμάδια ή κρουτόν; Ο συνδυασμός υδατάνθρακα με υδατάνθρακα είναι απαραίτητο να αποφεύγεται ΠΑΝΤΟΤΕ. Είναι μια συμπεριφορά που χρειάζεται να υιοθετήσεις για όλη σου τη ζωή. Κάνε την παρασπονδία σου μια φορά στις 20 μέρες και φάε ένα λαχταριστό burger. Γιατί να το υπερφορτώσεις και με πατάτες τηγανητές, όμως; Φάε τα μακαρόνια με την κόκκινη σάλτσα ή τον κιμά και το τυράκι, αλλά μην φας μαζί και ψωμί.

www.dynamikhgynaika.gr

Μίξη βοτάνων για το αδυνάτισμα. Επιτάχυνση μεταβολισμού

L-Carnitine : Ενα ισχυρό λιποδιαλυτικό

Αιθέριο Έλαιο Μάραθος

Αιθέριο Έλαιο Μύρο. Για την αποκατάσταση φθοράς.

Αιθέριο Έλαιο Λιβάνι. για την ανανέωση κουρασμένων και γερασμένων δερμάτων.

Έλαιο κυπαρίσσι. Για κυτταρίτιδα, κιρσούς, σπασμένα τριχοειδή.

Βιταμίνη Ε για τη διατήρηση της νεότητας.

Κολλαγόνο για σφιχτό δέρμα με λάμψη.

Θέματα για να δεις και να ενημερωθείς!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr