Ρουζ: Η τεχνική που το κάνει να φαίνεται τέλειο στις φωτογραφίες

Ρουζ: Η τεχνική που το κάνει να φαίνεται τέλειο στις φωτογραφίες

Αυτή η μέθοδος θα αλλάξει τον τρόπο που εφαρμόζετε το ρουζ.

ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΤΣΑΚΑ

Το ρουζ είναι αναμφισβήτητα το πιο ευέλικτο προϊόν που υπάρχει στο νεσεσέρ. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δώσετε χρώμα στο πρόσωπο, να το εφαρμόσετε στα χείλη ως κραγιόν (εάν είναι κρεμώδες), αλλά και ως σκιά ματιών. Το πώς θα το απλώσετε, όμως είναι πολύ σημαντικό, για να έχετε την τέλεια απόδοση χρώματος και διάρκεια. Το blush stacking είναι μια νέα μέθοδος εφαρμογής ρουζ που κάνει ακριβώς αυτό, για να είναι εμφανές ακόμη και στις φωτογραφίες.

Τι είναι το blush stacking


Το blush stacking έχει να κάνει με το layering ή αλλιώς τη στοίβαξη των ρουζ. Για αυτό το makeup trick, χρειάζεστε ένα κρεμώδες κι ένα σε μορφή πούδρας ρουζ και μια setting powder.

Ξεκινάτε με το creamy blush κι έπειτα περνάτε και στο άλλο, το οποίο θα έρθει και θα «κλειδώσει» το κρεμώδες διατηρώντας το στη θέση του για ώρες.

Ας δούμε, όμως, τα ακριβή βήματα για να κάνετε κι εσείς μόνες σας blush stacking σαν επαγγελματίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα προϊόντα σε μορφή πούδρας τείνουν να κάθονται πάνω από το δέρμα αντί να «λιώνουν» και να διεισδύουν μέσα σε αυτό όπως τα κρεμώδη. Όταν, δε, αυτά τα δύο είδη συνδυάζονται, το αποτέλεσμα είναι μαγικό. Αυτό το «πάντρεμα» τα βοηθάει ώστε να μένουν πάνω στο πρόσωπο για ώρες και τελικά να φαίνονται περισσότερο στις φωτογραφίες και τα βίντεο.

Πώς θα εφαρμόσετε το ρουζ
Ξεκινήστε με την περιποίηση της επιδερμίδας. Καθαρίστε το πρόσωπό σας κι έπειτα απλώστε την ενυδατική σας κρέμα. Εάν είναι μέρα και θέλετε να βγείτε έξω, φορέστε οπωσδήποτε το αντηλιακό σας.

Μετά, απλώστε το primer, για να προετοιμάσετε το δέρμα για το μακιγιάζ που θα ακολουθήσει.

Αφού εφαρμόσετε το foundation και το concealer σας με τον τρόπο που κάνετε πάντα, τοποθετήστε το κρεμώδες ρουζ πάνω στα μήλα του προσώπου σας με τα δάχτυλά σας για μεγαλύτερη ευκολία κι έλεγχο στις κινήσεις. Ωστόσο, φροντίστε να το απλώνετε με ανοδική φορά, ώστε να δημιουργήσετε ένα εφέ lifting.

Στη συνέχεια, «κλειδώστε» το κρεμώδες ρουζ σας με μια πούδρα ελεύθερης μορφής. Ωστόσο, μη βάλετε πολύ μεγάλη ποσότητα, για να μην καλύψετε το ρουζ κι εφαρμόστε το με απαλές κινήσεις, σαν χάδι.

Ήρθε η ώρα του ρουζ σε μορφή πούδρας. Πάρτε την ίδια ακριβώς απόχρωση με αυτή του κρεμώδους προϊόντος και απλώστε το πάλι με ανοδικές κινήσεις στο ίδιο σημείο που βάλατε και το creamy blush.

Ψεκάστε το πρόσωπο με ένα setting spray, για να σταθεροποιήσετε ό,τι κάνατε.

Ολοκληρώστε με το υπόλοιπο makeup look και είστε έτοιμες… για πολλές φωτογραφίες!

vita.gr

unsplash.com

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr