Δείτε τι θαύματα κάνει σε δέρμα, μαλλιά ένα…ταπεινό συστατικό της κουζίνας μας!

Δείτε τι θαύματα κάνει σε δέρμα, μαλλιά ένα…ταπεινό συστατικό της κουζίνας μας!

Υπάρχει ένα ταπεινό συστατικό στην κουζίνα μας που κάνει θαύματα σε μαλλιά, δέρμα, δόντια αλλά και στο… σπίτι μας.
Αν νομίζατε ότι η μαγειρική σόδα είναι χρήσιμη μόνο στην κουζίνα, πλανάστε. Οι χρήσεις της πολλαπλές. Η δράση της ισχυρή.

Υγιή μαλλιά: Ανακατέψτε 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα στο σαμπουάν σας και πλύνετε τα μαλλιά σας με αυτό το μείγμα. Χωρίς κόπο, τα μαλλιά σας θα φρεσκαριστούν άψογα.

Καθαρίστε τα πινέλα σας: Δεν είναι μόνο ότι αφαιρεί την πλάκα από τα μαλλιά, αλλά κάνει το ίδιο με χτένες και βούρτσες. Το μόνο που χρειάζεται είναι ζεστό νερό και σόδα. Ανακατέψτε τα και βουτήξτε μέσα τη βούρτσα.

Πίλινγκ σώματος: Ανακατέψτε 3 μέρη μαγειρική σόδα σε 1 μέρος νερού. Με το μείγμα αυτό κάνετε απολέπιση. Τόσο απλά και ανέξοδα το δέρμα σας θα μαλακώσει στη στιγμή.

Μυρίζουν τα τάπερ; Φτιάξτε ένα διάλυμα ένα προς τρία με νερό και μαγειρική σόδα. Γεμίστε με αυτό τα τάπερ και αφήστε τα όλο το βράδυ. Το πρωί ξεπλύνετε τα με ζεστό νερό και… καθαρίσατε!

Ανεπιθύμητες μυρμηγκιές: Οι ειδικοί λένε ότι ένα μείγμα από μαγειρική σόδα και χυμό λεμονιού μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την απομάκρυνση των ανεπιθύμητων μυρμηγκιών. Ανακατέψτε τα μαζί και εφαρμόστε στο σημείο που έχετε το πρόβλημα. Αφήστε το να στεγνώσει και ξεπλύνετε με νερό.

Για κατάλευκα νύχια: Με λίγη μαγειρική σόδα και νερό, δημιουργήστε μια παχύρευστη πάστα. Τοποθετήστε πάνω σε μια παλιά οδοντόβουρτσα την πάστα και τρίψτε με αυτή καλά τα κιτρινισμένα νύχια σας.

Μυρίζουν τα παπούτσια σας; Ρίξτε στον πάτο αρκετή ποσότητα μαγειρικής σόδας και αφήστε τη να απορροφήσει τις οσμές όλο το βράδυ. Την επόμενη μέρα τα τινάζετε και τα ξαναφοράτε.

Λεύκανση του δέρματος στους αγκώνες και στα γόνατα: Οι απολεπιστικές ιδιότητες της μαγειρικής σόδας σε συνδυασμό με ένα ενυδατικό στοιχείο όπως το λάδι καρύδας ή το ελαιόλαδο, μπορούν να συμβάλλουν στη λεύκανση αυτών των σημείων ενώ παράλληλα θα διατηρήσουν το δέρμα σας λείο και απαλό..

Λευκότερα λευκά: Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας σόδα στο απορρυπαντικό σας σε κάθε πλύση και τα λευκά σας θα παραμείνουν κατάλευκα.

Έλαιο κολοκύθας για φυσικό μπότοξ απο τα μυστικά ομορφιάς..

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr