Πώς θα ανακυκλώσεις τα καλλυντικά και τα προϊόντα περιποίησης

Πώς θα ανακυκλώσεις τα καλλυντικά και τα προϊόντα περιποίησης

Αυτοί είναι κάποιοι από τους όρους που πρωταγωνιστούν τα τελευταία χρόνια στον κόσμο της μόδας και της ομορφιάς, καθώς τα brands προσπαθούν ολοένα και περισσότερο να μεταδώσουν ένα ηχηρό μήνυμα κατά όλων εκείνων των βιομηχανιών, που στο βωμό του κέρδους θυσιάζουν τα πάντα, με αποτέλεσμα ο πλανήτης να μολύνεται και να καταστρέφεται.

Be eco-conscious: Πώς θα ανακυκλώσεις τα καλλυντικά και τα προϊόντα περιποίησης
Όμορφη εσύ, όμορφο και το περιβάλλον μας
από την ΕΙΡΗΝΗ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΙΔΟΥ 

Η οικολογική συνείδηση μας αφορά όμως όλους. Πολλές φορές μέσα στην καθημερινότητα ξεχνάμε τη σημασία που έχει το μέρος στο οποίο ζούμε και του φερόμαστε με αδιαφορία, ωστόσο η eco friendly λογική είναι κάτι που πρέπει να εδραιωθεί στο μυαλό μας και το μόνο που απαιτεί είναι να κάνεις μικρές αλλαγές σε κάποιες από τις συνήθειές σου, οι οποίες θα φέρουν όμως μεγάλα και σπουδαία αποτελέσματα.

Ανοίγοντας το κεφάλαιο beauty, εστιάζω στα προϊόντα που χρησιμοποιείς για την περιποίηση του προσώπου και του σώματός σου, αλλά και στα καλλυντικά που υπάρχουν στο νεσεσέρ σου. Αν και υπάρχουν σε αφθονία, το πιο πιθανό είναι ότι συνήθως τα πετάς στο καλάθι των αχρήστων χωρίς να σκεφτείς, ότι μπορείς να τα ανακυκλώσεις και να συμβάλλεις κι εσύ έτσι με τον τρόπο σου προς ένα καλύτερο περιβάλλον.

pexels.com

Πώς θα ανακυκλώσεις τα beauty προϊόντα:

Cellophane – Διαφανής ταινία

Πολλές συσκευασίες προϊόντων όπως τα αρώματα, είναι τυλιγμένα με διαφανή ταινία γνωστή και ως cellophane. Αυτό το υλικό δεν ανακυκλώνεται και πρέπει να το πετάξεις μαζί με τα υπόλοιπα σκουπίδια.

Μπουκάλια από πλαστικό

Αναφέρομαι στα σαμπουάν, τα conditioners και τα αφρόλουτρα. Αυτά είναι από πλαστικό και φυσικά ανακυκλώνονται. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να τα αδειάσεις εντελώς και να τα ξεπλένεις, για να καθαριστούν.

Aerosol

Δηλαδή η λακ ή το αποσμητικό σου. Μπορούν να ανακυκλωθούν αρκεί να είναι εντελώς άδεια.

Γυάλινα δοχεία

Από τη στιγμή που θα τα πλένεις καλά και θα τα καθαρίσεις, αυτά τα δοχεία μπορούν να πεταχτούν σε ειδικό κάδο ανακύκλωσης.

Δυστυχώς, η αντλία του foundation, τα cotton pads, τα υγρά μαντηλάκια, τα βουρτσάκια μάσκαρα, οι παλέτες με καθρέφτες ή μαγνητάκια, τα πινέλα, αλλά και τα μπουκαλάκια από τα βερνίκια νυχιών, εξαιτίας των χημικών που περιέχουν τα βερνίκια, είναι υλικά που δεν ανακυκλώνονται.

Προσπάθησε να επιλέγεις προϊόντα ανακυκλώσιμα, να κάνεις refill όταν αυτό προσφέρεται και να επαναχρησιμοποιείς τις συσκευασίες ακόμα και με διαφορετικό τρόπο!

www.marieclaire.gr

Λάδι ελίχρυσος. Ισχυρό αναπλαστικό αντιρυτιδικό.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr