Το φρούτο που κάνει τις καλύτερες μάσκες προσώπου. «Σπιτικές» μάσκες με μήλο!

Το φρούτο που κάνει τις καλύτερες μάσκες προσώπου. «Σπιτικές» μάσκες με μήλο!

Παραφράζοντας το διάσημο ρητό, μπορούμε να πούμε πως «μία μάσκα με μήλο την ημέρα, τα προβλήματα ομορφιάς τα κάνει πέρα», και δεν θα έχουμε διόλου άδικο! Με πλούσιες θεραπευτικές ιδιότητες για τον οργανισμό, αλλά και θαυματουργές για το δέρμα, το μήλο αποτελεί θησαυρό στις υπηρεσίες της ομορφιάς.

Από την Άντζελα Μολφέτα

Το μήλο διαθέτει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι από την αρχαιότητα ο πολτός από την ψίχα του μήλου απλωνόταν στις πληγές για την ταχύτερη ίασή τους.

Μετέπειτα, συγγραφές αποκαλύπτουν πως το μήλο σε συνδυασμό με άλλα συστατικά, όπως κάποιο είδος λίπους ή γαρίφαλα, ήταν το καλύτερο μείγμα για να κατευνάσουν διάφορες ευαισθησίες που παρουσιάζονταν στην επιδερμίδα.

Το μήλο  θεωρείτο, επίσης, το καλύτερο καταπραϋντικό για τα σκασμένα χείλη και τα ταλαιπωρημένα χέρια. Να έχουμε αυτόν τον θησαυρό στην κουζίνα μας και να μην δημιουργήσουμε μερικές μάσκες που θα βελτιώσουν και θα αναδείξουν στο maximum τη φυσική μας ομορφιά; Με τίποτα!

Οι συνταγές που ακολουθούν, θα μας βοηθήσουν να διαπιστώσουμε σε ελάχιστο χρόνο, πως το μήλο παραμένει «πειρασμός», για την ομορφιά μας!

Σέρουμ Ματιών Λίφτινγκ Άμεσης Δράσης. Τιμή προσφοράς.

Μάσκα καθαρισμού:
Θα χρειαστούμε:1 κ.σ. πολτοποιημένο μήλο, ½ αγγούρι (μικρό), 1 ασπράδι, ½ κ.γ. χυμό λεμονιού, ½ κ.γ. χυμό κίτρου, 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο κίτρου

Πώς θα τη φτιάξουμε: Αναμειγνύουμε τα πέντε πρώτα υλικά, μέχρι να γίνουν μια μαλακή μάζα και στο τέλος προσθέτουμε το αιθέριο έλαιο. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο γύρω στα 10 λεπτά και στη συνέχεια το απλώνουμε σε καθαρό πρόσωπο και λαιμό. Αφήνουμε να δράσει γύρω στα 20 λεπτά και ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.

Μάσκα αναζωογόνησης
Θα χρειαστούμε: 2 κ.σ. γιαούρτι και 1 μήλο πολτοποιημένο

Πώς θα τη φτιάξουμε: Περνάμε το μήλο στο μπλέντερ. Σουρώνουμε τον πολτό και διατηρούμε το υγρό σε μπολ. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με τον πολτό και απλώνουμε το μείγμα σε πρόσωπο και λαιμό.

Αφήνουμε τη μάσκα να δράσει για 15 λεπτά και ξεπλένουμε με χλιαρό προς κρύο νερό. Τώρα, βουτάμε ένα κομμάτι βαμβάκι στο υγρό του μήλου και περνάμε το πρόσωπό μας. Το αφήνουμε για 5 λεπτά και τέλος ξεπλένουμε με νερό.

Μάσκα για κουρασμένο δέρμα
Θα χρειαστούμε: 1 μήλο, 1 ποτήρι γάλα, 1 κ.σ. αμυγδαλέλαιο ή ελαιόλαδο, 1 κ.σ. αλεύρι

Πώς θα τη φτιάξουμε: Πλένουμε, καθαρίζουμε και τεμαχίζουμε το μήλο. Το βάζουμε να βράσει μαζί με το γάλα, για περίπου 5 λεπτά και στη συνέχεια κάνουμε το μείγμα πουρέ. Προσθέτουμε το έλαιο και όσο αλεύρι χρειαστεί, για να πήξει. Απλώνουμε τη μάσκα στο πρόσωπό μας και όταν αρχίσει να στεγνώνει, ξεπλένουμε με άφθονο χλιαρό νερό.

Χαλαρωτική μάσκα
Θα χρειαστούμε: 1 μήλο καθαρισμένο, λίγο γάλα, ροδόνερο ή 2-3 κ.γ. μέλι διαλυμένο σε χυμό λεμονιού

Πώς θα τη φτιάξουμε: Αφού κόψουμε το μήλο, το ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτοντας τόσο γάλα, ώστε να το καλύψει και βράζουμε, ωσότου γίνει σαν κομπόστα. Παράλληλα, ετοιμάζουμε το δεύτερο μείγμα, ώστε να ξεπλύνουμε τη μάσκα, εάν δεν έχουμε ροδόνερο.

Διαλύουμε το μέλι σε χλιαρό νερό και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας καλά. Αφού κρυώσει το μείγμα με το μήλο και το γάλα, το απλώνουμε στο πρόσωπό μας, αφήνοντας το να δράσει γύρω στα 20 λεπτά. Αφαιρούμε με το ροδόνερο ή το μείγμα με το μέλι και έπειτα από λίγα λεπτά ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.

Μάσκα για λιπαρές επιδερμίδες
Θα χρειαστούμε: 1 μήλο με τη φλούδα του, 5 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι

Πώς θα τη φτιάξουμε: Αφαιρούμε από το μήλο τον πυρήνα και τα κουκούτσια και το κόβουμε σε κομμάτια. Το ρίχνουμε στο μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να γίνει πολτός. Στη συνέχεια το ανακατεύουμε με το γιαούρτι.

Απλώνουμε τη μάσκα με μια σπάτουλα στο πρόσωπό μας και την αφήνουμε να δράσει για 15 λεπτά. Ξεπλένουμε με χλιαρό νερό ή ανθόνερο, σκουπίζοντας το πρόσωπό μας απαλά. Χρησιμοποιούμε τη μάσκα δύο φορές την εβδομάδα.

Μάσκα / Λοσιόν για σύσφιγξη
Θα χρειαστούμε: 2 μήλα

Πώς θα τη φτιάξουμε: Αφού πλύνουμε καλά τα μήλα, χρησιμοποιούμε τον αποχυμωτή για να πάρουμε τον χυμό τους. Αλείφουμε με αυτόν το πρόσωπο και αφήνουμε να δράσει για αρκετά λεπτά.

Μάσκα για τα «άγρια» σημεία του σώματος
Θα χρειαστούμε: ½ μήλο (καθαρισμένο και κομμένο σε μικρά κομματάκια), 1 κ.σ. γάλα, 1 κ.σ. μέλι, 1 κ.σ. αλεσμένη βρώμη, 1 κ.σ. μηλόξιδο, 1-2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού

Πώς θα τη φτιάξουμε: Ρίχνουμε το μήλο στο μπλέντερ και σταδιακά προσθέτουμε το μηλόξιδο, μετά από λίγο το γάλα και κατόπιν, τη βρώμη και το μέλι. Δουλεύουμε τα υλικά, μέχρι να γίνουν ένα απαλό μείγμα και το διατηρούμε σε καθαρό δοχείο. Προσθέτουμε και τις σταγόνες από το αιθέριο έλαιο, ανακατεύοντας ελαφρά και το αφήνουμε να «ξεκουραστεί», γύρω στα 15-20 λεπτά.

Σέρουμ Ματιών Λίφτινγκ Άμεσης Δράσης. Τιμή προσφοράς.

Απλώνουμε τη μάσκα σε όποιο σημείο του σώματός μας έχει ανάγκη και την αφήνουμε να δράσει για 10-15 λεπτά. Στη συνέχεια, κάνουμε απαλό μασάζ με κυκλικές, ανοδικές κινήσεις και τελειώνουμε, ξεπλένοντας με χλιαρό νερό.

Σέρουμ προσώπου bakuchiol (μπακουκιόλη) το απόλυτο αντιοξειδωτικό συμπύκνωμα  της φύσης.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr