Πώς θα φτιάξω μόνη μου χαλβά με ταχίνι και 3 ακόμα υλικά χωρίς ζάχαρη, χωρίς ψήσιμο

Πώς θα φτιάξω μόνη μου χαλβά με ταχίνι και 3 ακόμα υλικά χωρίς ζάχαρη, χωρίς ψήσιμο

Η διαιτολόγος Σταυρούλα Κρίκη ετοιμάζει διαιτητικές μπουκιές χαλβά με ταχίνι που θα λατρέψεις.

Εύκολες μπουκιές χαλβά με ταχίνι για ένα γρήγορο γλυκό!

Μερίδες: 25

Υλικά για την απλή στρώση:

½ φλιτζάνι κάσιους, ψημένοι και ανάλατοι
¾ φλιτζάνι ταχίνι
¼ φλιτζάνι σουσάμι
1 κ.γ. βανίλια
Μία πρέζα αλάτι
3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
Υλικά για την στρώση με κακάο:

½ φλιτζάνι κάσιους, ψημένοι και ανάλατοι
¾ φλιτζάνι ταχίνι
¼ φλιτζάνι σουσάμι
1 κ.γ. βανίλια
Μία πρέζα αλάτι
1 κ.σ. κακάο
3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι

Εκτέλεση:

Στον κάδο ενός πολυκόφτη προσθέτουμε τα κάσιους της πρώτης στρώσης και χτυπάμε μέχρι να γίνουν πολύ μικρά κομμάτια, περίπου στο μέγεθος από σουσάμι.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της πρώτης στρώσης και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να πάρει σχήμα μπάλας. Θα πρέπει να μοιάζει με μία σφιχτή ζύμη.

Απλώνουμε ένα κομμάτι διάφανης μεμβράνης στον πάγκο της κουζίνας. Αφαιρούμε τη ζύμη από τον κάδο και τοποθετούμε στη μεμβράνη. Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, δίνουμε στη ζύμη ένα τετράγωνο σχήμα με πάχος 1 εκατοστό. Αφήνουμε στην άκρη.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τη στρώση με κακάο. Μεταφέρουμε τη ζύμη πάνω στην προηγούμενη και δίνουμε πάλι τετράγωνο σχήμα πάχους ενός εκατοστού.

Τυλίγουμε σφιχτά με τη διάφανη μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει.

Κόβουμε σε 25 τετράγωνα κομμάτια. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

www.shape.gr

Εσανς βανίλιας για γλυκά και αρώματα! Ζαχαροπλαστικής!

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr