Ποια είναι τα μπαχαρικά που μας ομορφαίνουν;

Ποια είναι τα μπαχαρικά που μας ομορφαίνουν;

Αυτά είναι τα μπαχαρικά που μπορείτε να εντάξετε στο beauty routine σας για να είστε κάθε μέρα και πιο όμορφη.
Ποια είναι τα μπαχαρικά που μας ομορφαίνουν; | vita.gr

Μπορεί να τα χρησιμοποιούμε για να χαρίσουμε γεύση στο φαγητό μας, όμως τα παρακάτω μπαχαρικά μπορούν να νοστιμίσουν και την… περιποίησή μας, φροντίζοντας την επιδερμίδα μας. Ορίστε λοιπόν ποια μπαχαρικά έχουν εντυπωσιακές καλλυντικές ιδιότητες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν τοπικά ως συστατικά DIY καλλυντικών.

Κουρκουμάς
Ο κουρκουμάς αποτελεί ένα από τα κορυφαία συστατικά της κοσμετολογίας.

Εκτός από την κουρκουμίνη, περιέχει την τουρμερόνη, ένα κουρκουμινοειδές που ανακαλύφθηκε πρόσφατα και σύμφωνα με έρευνες βελτιώνει την επικοινωνία μεταξύ των κυττάρων, ενεργοποιώντας τις ζωτικές λειτουργίες του δέρματος όπως ενυδάτωση, θρέψη, οξυγόνωση, προστασία, ανανέωση.

Γι’ αυτό και τα καλλυντικά που περιέχουν στοιχεία κουρκουμά θεωρούνται από τα πιο αποτελεσματικά. Επίσης, χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του καταπραΰνει τις κοκκινίλες και τους ερεθισμούς και καταπολεμά τα σπυράκια.

Κανέλα
Πλούσια σε μαγνήσιο, φώσφορο, ασβέστιο, κάλιο και φυτικές ίνες, βιταμίνες Α, C, E, έχει αντιμυκητιασικές και αντισηπτικές ιδιότητες που καταπολεμούν την ακμή και βοηθάνε στην ανάπλαση του δέρματος. Επίσης θεωρείται ένα εξαιρετικό τονωτικό για το τριχωτό.

DIY μάσκα μαλλιών με κανέλα
Θα χρειαστείτε:

1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

1 αυγό

Πώς θα φτιάξετε τη μάσκα:

Ανακατέψτε τα υλικά έτσι ώστε να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Απλώστε το μείγμα σε όλο το μήκος των μαλλιών, αφήστε το περίπου 13-15 λεπτά και ξεβγάλετε.

Mαύρο Πιπέρι
Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικούς παράγοντες, βιταμίνη Α και C, πράγμα που σημαίνει ότι έχει εξαιρετική αντιγηραντική δράση. Επίσης, προκαλεί υπεραιμία που συμβάλλει στην αποτοξίνωση και κάνει το δέρμα λαμπερό. Επιπλέον, οι κόκκοι του μπορούν να προστεθούν σε scrub για πιο απαλό δέρμα.

Μοσχοκάρυδο
Το μοσχοκάρυδο είναι γνωστό για τις αντιμικροβιακές ιδιότητες του. Αποτελεί ένα εξαιρετικό συστατικό για το λιπαρό δέρμα με τάσεις ακμής, καθώς μειώνει την πιθανότητα μολύνσεων, εξυγιαίνει τους φραγμένους πόρους και βοηθά στον έλεγχο του σμήγματος.

*Σε κάθε περίπτωση, ποτέ μην εφαρμόζετε ένα νέο συστατικό στο δέρμα σας προτού κάνετε τεστ για αλλεργικές αντιδράσεις. Εφαρμόστε στο χέρι σας μια μικρή ποσότητα από το συστατικό και περιμένετε 24 ώρες για τυχόν αντιδράσεις.

Λάδι άγριου τριαντάφυλλου. Δέρμα χωρίς κηλίδες, ρυτίδες, ραγάδες.

Λάδι άγριου τριαντάφυλλου. Δέρμα χωρίς κηλίδες, ρυτίδες, ραγάδες.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr