Σούπα κάστανο βελουτέ. Μια gourmet συνταγή για το χριστουγεννιάτικο ή πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.

Σούπα κάστανο βελουτέ. Μια gourmet συνταγή για το χριστουγεννιάτικο ή πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.

Προετοιμασία: 0:10′

Μαγείρεμα: 0:30′

Εύκολη

Μερίδες: 6-8
Σούπα κάστανο βελουτέ από την Αργυρώ. .

Υλικά Συνταγής

2 φέτες μπέικον
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 κρεμμυδιού ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
1 πράσο τρυφερό ψιλοκομμένο
6 φλ. ζωμό κότας
600 γραμ. κάστανα προβρασμένα ή ψημένα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 φλ. κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
2 πρέζες μοσχοκάρυδο

 

Για το σερβίρισμα
γιαούρτι
σχοινόπρασο
λάδι τρούφας

Εκτέλεση
Σούπα κάστανο
Η σούπα κάστανο από την Αργυρώ είναι είναι μια χειμωνιάτικη συνταγή που μπορείτε να σερβίρετε στους καλεσμένους σας σε γιορτινό τραπέζι. Για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά είναι ιδανικό φαγητό να παρουσιάσετε ως πρώτο πιάτο και να ξετρελάνετε τους πάντες από την πρώτη κουταλιά. Έχει γεύση μοναδική, υφή βελούδινη και αρώματα συγκλονιστικά. Τα κάστανα είναι ένας κατεξοχήν χειμωνιάτικος καρπός. Χρησιμοποιείται σε πληθώρα συνταγών και δίνει αρώματα στο φαγητό που τρελαίνουν κόσμο.

Για την σούπα κάστανο βελουτέ,
Βάζουμε το μπέικον σε αντικολλητική κατσαρόλα και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, το ψήνουμε χωρίς λιπαρή ουσία για 3′ από κάθε πλευρά.
Το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά, πράσο, σέλερι, καρότο για 6-7′ ανακατεύοντας να γίνουν διάφανα.
Προσθέτουμε τα κάστανα, τον ζωμό, τη μια φέτα μπέικον και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 25′ να μαλακώσουν τα κάστανα και να λιώσουν.
Με ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε τη σούπα κάστανο για να γίνει βελούδινη.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Τρίβουμε φρέσκο μοσχοκάρυδο και προσθέτουμε την κρέμα.
Σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε για λίγα λεπτά.
Αν θέλετε η σούπα κάστανο να γίνει πιο αραιή, προσθέστε λίγο ζωμό επιπλέον. Αν θέλετε πιο λεία υφή περάστε την βελουτέ σε λεπτή σήτα σουρωτήρι.

Μπορείτε να φτιάξετε τη καστανόσουπα 1 ημέρα πριν και να τη διατηρήσετε στο ψυγείο. Θα την ζεστάνετε λίγο πριν σερβίρετε.

Σερβίρετε τη σούπα κάστανο σε ζεστά πιάτα. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, λίγο γιαούρτι και σταγόνες από λάδι τρούφας.

σούπα κάστανο – καστανόσουπα σούπα κάστανο βελουτέ συνταγή αργυρώ

Η φέτα τραγανού μπέικον που περίσσεψε μπορεί να γαρνίρει τα πιάτα ή κάποια σαλάτα σπασμένη σε κομμάτια.

www.argiro.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr