Τσάι τριαντάφυλλου: 5 οφέλη του στην απώλεια βάρους, πως και γιατί θα αδυνατίσετε και η συνταγή!

Τσάι τριαντάφυλλου: 5 οφέλη του στην απώλεια βάρους, πως και γιατί θα αδυνατίσετε και η συνταγή!

Το τριαντάφυλλο έχει μια σειρά από οφέλη για την υγεία που μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια βάρους.

Το τσάι από τριαντάφυλλο καταπολεμά το στρες και ενισχύει τη διάθεση.

Το τριαντάφυλλο είναι ένα λουλούδι που έχει ευρεία χρήση και στη μαγειρική.

Από τη χρήση του για τη διακόσμηση γλυκών μέχρι την παρασκευή gulkandκαι σερμπέ τριαντάφυλλου από τα αποξηραμένα πέταλα, οι Ινδοί χρησιμοποιούν άνθη τριαντάφυλλου σε φαγητά και ποτά από αιώνες. Το Rose βρίσκει επίσης μεγάλη χρήση σε καλλυντικά και βιολογικές κρέμες και αλοιφές. Έχει μια σειρά από οφέλη για την υγεία που είναι εξαιρετικά, τόσο για τη συνολική μας υγεία όσο και για την ενίσχυση της ομορφιάς του δέρματος και του προσώπου. Το ροδόνερο και το έλαιο σπόρων τριαντάφυλλου χρησιμοποιούνται συχνά σε προγράμματα ομορφιάς και ως εκ τούτου, τα εκχυλίσματα τριαντάφυλλου έχουν μεγάλη ζήτηση σε όλο τον κόσμο.

Γνωρίζατε όμως ότι τα άνθη του τριαντάφυλλου μπορούν ακόμη και να σας βοηθήσουν να πετύχετε τους στόχους σας στο αδυνάτισμα χάνοντας βάρος;

Το τσάι από τριαντάφυλλο είναι ένα από τα καλύτερα αφεψήματα από βότανα που μπορείτε να προσθέσετε στην καθημερινή σας διατροφή, εάν θέλετε να χάσετε βάρος.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μόνο όφελος για την υγεία του τσαγιού. Βοηθά επίσης στη βελτίωση της υγείας του δέρματος και των μαλλιών λόγω των αντιοξειδωτικών που υπάρχουν μέσα σε αυτό και είναι επίσης καλό για την πέψη. Είναι ακόμη καταπραϋντικό του στρες και ενισχύει τη διάθεση, καθώς το άρωμα του τριαντάφυλλου διαφημίζεται για αυτή του την επίδραση στο μυαλό μας. Είναι εξαιρετικά εύκολο να παρασκευαστεί και στο σπίτι, και αν δεν εμπιστεύεστε το τσάι τριαντάφυλλου που αγοράσατε από το κατάστημα, μπορείτε να το φτιάξετε με φρέσκα ροδοπέταλα.

Το τσάι από τριαντάφυλλο είναι ένα από τα καλύτερα αφεψήματα από βότανα που μπορείτε να προσθέσετε στην καθημερινή σας διατροφή.

Καταπολεμά τις φλεγμονές: Το τριαντάφυλλο έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, λόγω της παρουσίας αντιοξειδωτικών σε αυτό. Η έρευνα έχει επανειλημμένα επισημάνει τη σχέση μεταξύ φλεγμονής και αύξησης βάρους και ως εκ τούτου, το τσάι τριαντάφυλλου μπορεί να ενισχύσει την απώλεια βάρους.

Καταπολεμά τους πόνους της πείνας:

Το τσάι από τριαντάφυλλο μπορεί να καταναλωθεί ως μια υγιεινή εναλλακτική λύση χωρίς καφεΐνη σε σχέση με τον καφέ ή το τσάι , για να περιορίσει την πείνα και να ενισχύσει την απώλεια βάρους .

Ενισχύει την πέψη:

Το τριαντάφυλλο είναι γνωστό ότι ενισχύει τις πεπτικές δυνάμεις του σώματος και ένα υγιές πεπτικό σύστημα είναι το κλειδί για την αποτελεσματική απώλεια βάρους. Το τσάι από τριαντάφυλλο μπορεί να βοηθήσει τα καλά βακτήρια να αναπτυχθούν στο πεπτικό σας σύστημα και έχει χρησιμοποιηθεί ως φυτικό φάρμακο για τη δυσκοιλιότητα και τη διάρροια.

Βοηθά στην απομάκρυνση των τοξινών: Το τσάι από τριαντάφυλλο μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος λόγω των αποτοξινωτικών και διουρητικών του ιδιοτήτων.

Ενισχύει την Ανοσία: Για να χάσετε βάρος με υγιεινό τρόπο, είναι απαραίτητο πρώτα να απαλλαγείτε από ασθένειες και το τσάι από τριαντάφυλλο μπορεί να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε τις λοιμώξεις, λόγω της παρουσίας βιταμίνης C σε αυτό.

Πώς να φτιάξετε βιολογικό τσάι τριαντάφυλλου στο σπίτι

Το τριαντάφυλλο έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, λόγω της παρουσίας των αντιοξειδωτικών που περιέχει.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι παρασκευής τσαγιού τριαντάφυλλου, ανάλογα με το πώς θα θέλατε να το πιείτε. Μπορείτε να αγοράσετε αποξηραμένα ροδοπέταλα και να τα προσθέσετε σε σκόνη τσαγιού της επιλογής σας ή μπορείτε να πάρετε φρέσκα ροδοπέταλα και να τα βράσετε με νερό για να φτιάξετε το τσάι. Για να φτιάξετε τσάι από τριαντάφυλλο από φρέσκα ροδοπέταλα, θα χρειαστείτε τουλάχιστον ένα φλιτζάνι γεμάτο με πέταλα χωρίς φυτοφάρμακα. Καθαρίστε καλά τα πέταλα βάζοντάς τα κάτω από τρεχούμενο νερό.

Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα σε μια κατσαρόλα με βαθύ πάτο και γεμίστε με τρία φλιτζάνια νερό. Αφήνουμε το νερό με τα πέταλα να βράσει για περίπου πέντε λεπτά και μετά το αποσύρουμε από τη φωτιά. Στραγγίστε το νερό σε φλιτζάνια και προσθέστε σε αυτό γλυκαντικά της επιλογής σας.

Μπορείτε να προσθέσετε μπαχαρικά της επιλογής σας για να κάνετε το τσάι πιο γευστικό. Για παράδειγμα, κανέλα ή φρέσκο ​​τζίντζερ μπορεί να προστεθεί στο τσάι τριαντάφυλλου ενώ βράζουν τα πέταλα.

Αυτό το τσάι μπορεί να καταναλωθεί μία ή δύο φορές την ημέρα για να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Ωστόσο, εάν είστε επιρρεπείς σε τροφικές αλλεργίες, μπορεί να θέλετε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν προσθέσετε αυτό το τσάι από βότανα στη διατροφή σας .

Λάδι άγριου τριαντάφυλλου. Δέρμα χωρίς κηλίδες, ρυτίδες, ραγάδες.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr