Πασχαλινά κουλουράκια με πορτοκάλι

Πασχαλινά κουλουράκια με πορτοκάλι

Από τα αγαπημένα κεράσματα του Πάσχα είναι αυτά τα αφράτα και εύθρυπτα κουλουράκια βουτύρου που μοσχοβολούν πορτοκάλι.

Σε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιήθηκαν τα ακόλουθα σκεύη και εργαλεία:

Ταψί Ρηχό Cook-Shop 36x41cm

25′ προετοιμασία
30′ ψήσιμο
30′ αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 25′

Υλικά
Τεμάχια: για περίπου 70
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρ. άχνη ζάχαρη
700 γρ. βούτυρο αγελάδας, κομμένο σε κυβάκια
9 κρόκοι αυγών για τη ζύμη + 3-4 επιπλέον για την επάλειψη
3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
ξύσμα από 3 πορτοκάλια
σουσάμι για επικάλυψη

Διαδικασία
Βάζουμε όλα τα υλικά -εκτός από το σουσάμι- στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε με τον γάντζο μέχρι να γίνει μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για μισή ώρα.
Χωρίζουμε την ζύμη σε κομμάτια των 25-30 γραμμαρίων. Πλάθουμε το κάθε κομμάτι σε μπαστουνάκι και το ρολάρουμε μέσα στο σουσάμι.
Διπλώνουμε ένα ένα μπαστουνάκι στη μέση και στριφιγυρνάμε τις άκρες του, έτσι ώστε το κουλούρι να πάρει σχήμα πλεξούδας.
Τοποθετούμε τα κουλούρια σε ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφουμε με πινέλο γενναία με τους επιπλέον κρόκους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 30 λεπτά περίπου.

www.gastronomos.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας♥

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr